-
מאחר והיא חרא של בן אדם (באמת באמת) פשוט לא הולכים אליה
-
לינבר, למה הדעה הנחרצת הזו?
-
.
-
אנחנו לא נלך, כי בן ה - 7 שלי העדיף את "הגיבורים" כהמשך ל"גיבורי האור" שראינו בחנוכה לפני שנתיים.
אבל...
אני כנראה באמת לא מבינה הרבה דברים, ואני רוצה לשאול, באמת, כדי להבין...
רינת מופיעה המון, בהרבה מקומות, ובמשך הרבה זמן. היא כנראה באמת פרפורמרית טובה לילדים, ילדים אוהבים אותה ואת ההופעות שלה. האם לא זה העיקר? למה זה משנה שהיא "חרא של בנאדם"? גם אם נניח שזה נכון, לדעת מישהו (ואגב, איך ואיפה "זה ידוע"? לי זה לא ידוע, למשל...), למה ואיך (לדעתכן) זה קשור להופעות ה(כנראה) טובות, מרתקות, יפות שהיא נותנת לילדים?
ובאמת, מה זה "חרא של בנאדם"?...
-
שרון, כתבתי לך תגובה ומחקתי כי הרגשתי שזה סתם לשון הרע.
-
-
צ', ואני מחנכת את ילדי לעולם לא לשפוט אדם בכזו נחרצות ובכזו צורה שלילית, בפרט כאשר הבסיס שעליו נשען השיפוט הוא בסיס של "אמרו עליו ש...", "קראתי ב(עיתון/וואינט/אינטרנט) שהוא... כזה וכזה", או "ידוע שהוא... כזה וכזה". זה בסיס שבעיני הוא בעייתי מאד בשביל לשפוט על פיו בכזו חומרה ובלי יכולת לערער, את האדם כ"חרא של בנאדם".
כך אני מחנכת את ילדיי. אבל כל אחד שיעשה מה שטוב בעיניו.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
-
נו ברור. את כל הנל כתבתי בהנחה שמה שענבר אמרה נכון. כל עוד יש ספק אז זה משהו אחר.
-
אני מסכימה עם שרון.
עדיין לא הלכנו למופע שלה, יש לנו כרטיסים לדצמבר
-
שרון - אני מבקשת ממך לבדוק את עצמך מול עצמך ולבחון למה דברים שאני אומרת מעוררים בך כ"כ הרבה התנגדות וביקורת.
איפה את פוגשת אותי? איפה זה מפריע לך כ"כ? אם את לא מצליחה להתגבר על הקושי אז אני מבקשת ממך (שוב(!)) לא להגיב לדברים שאני כותבת.
לנשום זו מעלה עצומה.
לא לבקר כל דבר גם כן, אפשר לשאול, אפשר לתמוה.
אז אני לא אוהבת את רינת כי היא צבועה ולא נחמדה לילדים שבאים להופעותיה, כי התכנים שהיא מעבירה לעיתים מאוד בעיתיים (עפ"י דבריה בן גוריון הקים את מדינת ישראל ולא בן גוריון הכריז על הקמת מדינת ישראל והיה ראש ממשלתה הראשון), פיטורי אשה בהריון רק עקב הריונה לא אהודים עלי (ידוע לי שגם עלייך לא).
ועוד כהנה וכהנה אני מעדיפה לרכוש מאנשים שהם גם בני אדם, לא ארכוש ספר שכתב רוצח, לא אראה תוכנית ריאליטי שיש בה משתתף שעשה מעשים מגונים/אנס והורשע לא אתן ידי למי שלא מתייחס יפה לעובדיו, לא אבחר בבחירות באיש שמכה את אשתו או מתאכזר לקרובים לו ביותר.
זו בחירה שלי. זה מה שאני מאמינה בו.
כל אחד צריך לעשות את הבחירות שלו ולכן גם שמתי אייקון קורץ בסוף דבריי.
-
ענבר, אני מתנצלת.
הרגשתי שיכול להיות שלא אובן כפי שהתכוונתי, ושזה עלול לפגוע. מצטערת שכך. באמת שלא הייתה לי כוונה אישית כלשהי נגדך, אלא נגד האמירה.
ואענה לך: אני "פוגשת" אותך במקום שבו אני מסכימה עם 99% מהדברים שאת כותבת, ועם הכוונות שיש מאחוריהם.
אני מעריכה את דעותייך ואת אישיותך. במקום זה בדיוק, אנו נפגשות.
הדברים שאת כותבת לא מעוררים בי "התנגדות וביקורת", ואם כבר - הם מעוררים את ההיפך.
ובדיוק בגלל זה, האמירה שלך על כוכבת הילדים כל כך קוממה אותי.
לדעתי, כדי לכתוב על אדם שלא מכירים שהוא "חרא בנאדם", צריך להיות מאד מאד בטוחים במה שכותבים, ו - כן. דרוש גם הרבה אומץ...
בעיני "חרא בנאדם" הוא אדם שמפעיל אלימות כלפי חלש ממנו, אדם שמנצל את כוחו ויוקרתו כדי להשיג דברים שלא יוכל להשיג בדרך אחרת, או אדם שמנהג בדרך לא חוקית, צינית, נצלנית, אלימה... כל אחד מהדברים האלו ו/או כולם יחדיו.
אלו החומרים שמהם עשוי "חרא בנאדם".
לבוא ולומר בריש גלי על מישהי דבר כזה כאשר כל "חטאה" הוא בחוסר דיוק בפרטים היסטוריים (ומסכימה אתך שחוסר דיוק כזה מעיד על בורות) - זה מקומם, בעיני. גם אם היא באמת "לא נחמדה" או "צבועה", זה עדיין לא מצדיק לכנותה כפי שכינית, באופן כה חד משמעי.
כך אני חושבת, אלו דעותיי. היה חשוב לי להסביר, ואני שוב מתנצלת אם נפגעת.
ולסיום, בלי קשר, ואולי דווקא עם,
היום קבלתי לתיבת המייל שלי מייל ממנהלת מחוז מרכז במשרד החינוך, בו היא מספרת שלפני מספר ימים הוכרז הנושא השנתי של המשרד: "האחר הוא אני". זה מקסים בעיני. בעיקר כי "האחר" בא לפני ה"אני".
והיא בחרה לשתף במלים אלו:
"התנהגות אלימה היא הביטוי החיצוני לאי מתן כבוד זה לזה, לחוסר סבלנות זה כלפי דעותיו או כלפי התנהגותו של זה. השיר הבא נכתב ע"י נימולר: כומר גרמני אנטי נאצי שניסה לגייס כמרים נוספים למלחמה בהיטלר ונתקל בסרובם בטענה שאין הדבר נוגע לעניינם. הכומר הובל בסופו של דבר למחנה הריכוז.
בהתחלה הם באו לקחת את היהודים,
ואני לא הרמתי קול,
כי לא הייתי יהודי.
אז הם באו לקחת את הקומוניסטים,
ואני לא הרמתי קול,
כי לא הייתי קומוניסט.
אז הם באו לקחת את אנשי האיגוד המקצועי,
ואני לא הרמתי קול,
כי לא הייתי איש האיגוד המקצועי.
ואז הם באו לקחת אותי,
ולא נשאר עוד איש
שיוכל להרים עבורי את קולו."
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
-
הממממ אני גם חושבת שהאמירה שלך היתה קצת נחרצת. יש לה הרבה אי דיוקים וגם אי דיוקים בשפה העברית ששמתי לב אליהם בדיסקים שלה.
בכל אופן, למי ששאלה - ההצגה היתה בינונית לטעמי. גם מבחינת ההפקה ובעיקר מבחינת נושא ההצגה שהיה אפילו עלוב. אני חושבת שכוכב ילדים צריך איפשהו לראות את נושא חינוך הילדים ולהעביר להם מסר כי יש לו ממש במה טובה לעשות זאת וילדים הם ספוג. הם קולטים הכל ואפשר לנצל את זה להחדרת ערך מסוים. מצד שני מותר לפעמים להיות גם קצת חולמים ואגדות ופיות. זה גם בסדר. אבל סיפור אהבה בין נסיך לנסיכה? לא יודעת הרגשתי שזה קצת רדוד. מידי. מעבר לסתם אגדה. מה גם שבד"כ רינת מתנהגת כילדה בהופעות שלה וכאן היא פתאום אישה. זה היה קצת מוזר בעייני...
מילא.
בסוף ההצגה חילקו המון הפתעות ושוקו לילדים והיה באמת נחמד מאוד סה"כ כחוויה. הילדים נהנו.
-
אנחנו היינו....
גם אני לא סובלת אותה ולא רואים אותה אצלי בבית כי ככה יצא.
רני בכלל לא מכירה אותה ונרדמה עליי 40 דקות
לנו י' אותך נתן
"רָנִּי וְשִׂמְחִי, בַּת-צִיּוֹן כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ, נְאֻם-יְהוָה"
-
לנו אין כסף לדברים האלו
פייס: ortal_hori
-
לא היינו בהצגה...היינו עסוקים בהצגה חשובה יותר
בכל מקרה לגבי מה שענבר כתבה.... אני יכולה לומר שבאופן אישי מישהו קרוב אליי נתן שירות כלשהו לגברת רינת גבאי ובהחלט היא הוכיחה היטב את השמועות הלא מוצלחות לגביה....
אלי, תן בי את השלווה
לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
האומץ לשנות את אשר ביכולתי
והתבונה להבחין בין השניים
הזורע חיטה דואג לשנה,
הנוטע עצים דואג לשנים,
המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)
אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)
-
לא היינו בהצגה.
האמת שאני לא אוהבת הצגות מהסוג הזה - נראה לי סכום מוגזם להוציא ( אם לא קונים במבצע) וגם אין הרבה תוכן חינוכי...
מעדיפה לקחת ביישוב להצגות ב 25 שח לילד ( החתול במגפיים, אגם הברבורים, גינת הירק, חנהלה ושמלת השבת וכו)
חוץ מזה שהבן שלי מבועת מהחושך....
הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
"I see your ture colors shining through
I see your true colors and that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors are beautiful like a rainbow"
(מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )
-
אני ממש לא אוהבת את הגברת רינת ואצלינו בבית לא צופים בה (מבחירת הילדים, דווקא יש שתי קלטות שקיבלנו פעם ליומולדת)
הלכנו שנה שעברה להצגה השירים המשחקים רק כי חשבתי שמקסים שגאיה תיחשף לשירים הנפלאים שאני גדלתי עליהם של עוזי חיטמן- שעליהם רינת כל כך אוהבת לחרוש בכל הזדמנות כאילו היו שלה
תאמת לא נהנינו בכלל, היה משעמם ...היה שיר בערך כל חצי שעה ובנתיים חפירות חחפירות חפירות
לא רינת ולא ניקי גולדשטיין ירדו להצטלם אחכ (ניקי אמר אין לי כח לזה ושמעו אותו יפה מאוד- עוד טיפוס דוחה בעיני)
היא רק ירדה באמצע שיר וחיבקה כמה ילדים
קיצר אין מצב לפנטזיה- חלאס עם הקטע של הנסיך והנסיכה שמתאהבים זה כל מה שהיא יודעת לספק
ואני מאוד מתחברת למה שעינבר אמרה, ודעתי כדעתה פחות או יותר
-
פלפלת ההצגה/מחזמר פנטזיה עולה 20 ₪ לכרטיס...
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."