טוב, אז כבר התחיל בזמנו שירשור שהתחילה אורטל בנושא קצת שונה אבל דומה על פידבקים להתנהגות טובה ולא טובה.
אצלנו יש תגמול של חייכנים וכל כמה חייכנים מקבלים הפתעה. אני כבר נתתי את דעתי על הנושא הזה בעבר (השלילית ..)
ועכשיו נוסף עוד עניין- חדר חלומות. זה חדר עם משחקי מחשב, וכל מיני צ'ופרים שבגדול מגיעים לילד על התנהגות טובה במקום שיעור לימודי אם הוא מתנהג יפה בכל פעם שולחים 3 ילדים.
המורה הלא חכמה במיוחד לדעתי הסבירה להם ששולחים ילדים שהתנהגו יפה, הראו שיפור בתחומים מסויימים והיו חברים טובים (עד כאן הכל בסדר) ואז שאלה את הילדים מי לדעתם צריך ללכת לחדר חלומות?
הילד שלי חזר הביתה נעלב עד עמקי נשמתו שאף ילד לא ציין את שמו... וכשהכין שעורים ועברתי איתו עליהם ותיקנתי לו טעות כתיב קטנה אמר לי- לא איכפת לי, גם ככה אני לא אלך לחדר חלומות.
אתן מבינות? במקום שכל נושא הצ'ופרים הטיפשי הזה יתן לו מוטיבציה זה נתן לו תיסכול.
שלחתי ילד עם מוטיבציה פנימית ללמוד ולדעת לבית ספר ומה קיבלתי? ילד שניזוק ממנגנונים של מוטיבציה חיצונית. כל הכבוד למערכת
מה זה השטויות האלו? מה הוא בן שנתיים? למה צריך לקבל חייכנים? מה הוא נגמל מחיתולים? ולמה אם את רוצה לשלוח ילדים לחדר חלומות את צריכה לעשות לכל הכיתה מבחן סוציומטרי? מה זה קורס טייס? אפילו בקורס קצינות עשו לנו את זה באנונימיות- אז בכיתה א' את לא יכולה לגלות טיפה רגישות? אני לא יודעת מה לעשות איתה, בעלי אומר שאין מה להתערב כי היא סתם תתייג אותנו ואת הילד כמעצבנים, אני ממש מקווה שזה היה רק בשבוע הראשון והוא לא יספוג את הטקס המעליב הזה בכל שבוע... קשה לי לעמוד מהצד והשיטה הזו פשוט חסרת טעם וחסרת רגישות בעייני