-
לא יודעת את האמת . את דם אני תורמת בלי בעיה , בדיוק כמו שאני חתומה על כרטיס אדי . לגבי ביצית אם זאת היתה אחותי - אולי , אבל למזלי אני לא בדילמה כזאת קודם כל בגלל הגיל שלי .
http://www.holdthatpic.com/
-
לא....
-
לגביי התהליך עצמו לא מזיז לי כי עברתי אותו כבר מלא פעמים שכללו שאיבות וזריקות והכולללל... אבל לתרום בייצית לא בטוחה שהייתי מוכנה כי זה אשקרה ילד שלך דומה לך דם מדמך חיי איפה שהו ואין לך מושג מה איתו העם הוא גודל בסדר יעני עם מטפלים בו טוב.. אז חד וחלק לא...
-
היי,
מבינה אתכן כל כך... גם אני חושבת שהיה לי מאוד קשה לעשות דבר כזה אולי למשפחה כן... אבל פתאום כשאת בצד השני ואת צריכה תרומת ביצית את מקווה שכל אחת תסכים לתרום כדי שנוכל לקחת ביצית ממישהי בארץ מאשר ממישהי מחו"ל....
שעדיף מישהי ישראלית מאשר מישהי מחו"ל...
אז אני בכל זאת מקווה שיהיו הרבה נשים שיסכימו כי כרגע ההמתנה היא של כמה שנים לפחות להיות ברשימה .....
-
לא.
הייתי מוכנה להיות פונדקאית אבל לא לתת ביצית..
[
[
[
-
לא נראה לי שאסכים ולו בשל העניין ההלכתי, של חשש לגילוי עריות שלא ביודעין
אלי, תן בי את השלווה
לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
האומץ לשנות את אשר ביכולתי
והתבונה להבחין בין השניים
הזורע חיטה דואג לשנה,
הנוטע עצים דואג לשנים,
המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)
אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)
-
לא הייתי מוכנה (מוזר לי מדי לחשוב שיש צאצא ביולוגי שלי אי שם) ובכל מקרה לא יכולה מבחינה בריאותית
יעל, אמא של יונתן ואיתמר
-
שאלה קשה
-
אהממממ לא
-
אני מוכנה (ואפילו רציתי) להיות פונדקאית, אבל לתרום ביציות יהיה לי הרבה יותר קשה, אם בכלל.
בגלל כל הסיבות שפורטו מעלי.
אולי אם הייתי מכירה את המשפחה היה לי יותר קל.
כמו שבתרומת דם יש הצלה גם כאן יש הצלה כלשהיא.......
אבל יש עם זה בעיות הלכתיות......
האמת יכולה להבין את אלו שצריכות את זה........
-
לא.
-
שאלה קשה !
יכול להיות שהייתי מסכימה לתרום אם הייתי מכירה את המשפחה .
אבל בלי קשר יוצאים לי ילדים כל כך חמודים
-
חחחחחח! אף אחד לא היה רוצה את הביציות שלי! המטען הגנטי שלי לא הכי משובח (אסטמה, אלרגיות, ילד על הספקטרום...).
באופן עקרוני לא הייתי מסכימה כי זה אסור הלכתית, אבל אם זה היה מותר נראה לי שמה שהיה מטריד אותי זה אם ההורים היו נחמדים לילד. לא רוצה שיהיה בעולם ילד שהוא חצי שלי ויסבול
-
האמת שגם אם הייתי יודעת שהביצית שלי תתרם למשפחה סופר טובה מכל הבחינות, אני לא חושבת שהייתי מסוגלת
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
----------------------------------------------------------------------------------------------
"כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."
-
חרף כל ההבנה ואמפתיה לכל הנשים הזקוקות לתרומת ביצית לא הייתי מסוגלת לתרום...
אני מאוד רכושנית, אולי זה גם קשור...
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
אין לי בעיה, סגרתי את הבאסטה יש לי ביציות איכותיות שסתם מתבזבזות כל חודש.
הבעיה שבעלי כנראה לא יאהב את הרעיון וגם אמא שלי תרים גבה
-
יש משהו במה שאתן אומרות לגבי גילוי עריות אבל מה תרומת ביצית שונה מתרומת זרע?
גם פה אי אפשר לדעת במי נתאהב...
מה הייתן אומרות אם הייתן מגלות שהבעל תרם זרע לפני כמה שנים ואולי עכשיו מסתובב לו בן שלו....?
-
אותו דבר מבחינתי.
וגם מבחינת ההלכה!מה עוד שיש עוד בעיות בהוצאת זרע.......
אם לא היה את החשש של גילוי עריות הייתי תורמת.......
-
שאלה קשה....
חשבתי על זה לא פעם....אבל לא.
לא מסוגלת
פייס: ortal_hori
-
זה אותו הדבר לגבי תרומת זרע, אף פעם לא חשבתי שזה שונה מבחינת סיכוי לגילוי אריות.
בעלי לא בקטע של תרומת זרע, ובכל מקרה הוא לא היה תורם זרע בלי לשאול את דעתי,
כמו שאני לא אתרום ביצית בלי לשאול את דעתו
נטלי
-
ל א
לנו י' אותך נתן
"רָנִּי וְשִׂמְחִי, בַּת-צִיּוֹן כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ, נְאֻם-יְהוָה"
-
רגע ליטל את היית אם פונדקאית לא???????
ואיך זה???
-
רק לאחיות שלי הייתי מסוגלת. אחרת לא.
"I see your ture colors shining through
I see your true colors and that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors are beautiful like a rainbow"
(מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )
הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
-
אני עדיין
לנו י' אותך נתן
"רָנִּי וְשִׂמְחִי, בַּת-צִיּוֹן כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ, נְאֻם-יְהוָה"
-
אה וואלה לא שמתי לב שאת בהריון!!!!!!
כול הכבוד לך-זכות גדולה!!!!!!!!!
-
לא חושבת שהיתה לי בעיה.
אני לא מחשיבה את עצמי אמא של ילד שלא הריתי ולא גידלתי אותו.
אם לא היה סיפור של לדחוף הורמונים לגוף שלי כדי להפיק את הביציות הייתי עושה את זה.
לא חבל? יופי של גנים..
-
לתפיסתי ולטעמי - אם יש משהו שאני מקווה שאוכל לעמוד בו ולקיים אותו, הרי שזהו אימוץ. לא תרומת ביצית, לא פונדקאות. אני חושבת שבאים לעולם הזה מספיק ילדים שחסרים את המגע ההורי הכל כך נחוץ לשם גדילה תקינה ובריאה, והבטחתי לעצמי כבר לפני שנים רבות שבסיום פרק גידול הפעוטות משל עצמי, אם אוכל ויעמדו לי כוחותיי - הרי שאבחר באימוץ, או לפחות אומנה.
הנשים שעושות זאת ראויות להערצה עיוורת, בעיני.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
-
שרון- את כל כך צודקת!
גם לי היה חלום כזה פעם, הלוואי ויבוא יום ואוכל גם אני לתת בית חם ומשפחה לילד שזקוק לכך
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
----------------------------------------------------------------------------------------------
"כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."
-
מילנה - בטח שאני מסכימה.
אולי מהיכרותי עם ה"חצר האחורית" של ישראל, בה הירואיות אין פירושה להילחם על ילד משלך במשך טיפולי פוריות ארוכים, מתישים ורחוקים מהישג ידם של האנשים המאכלסים את החצר הזו, אלא פשוט - לתת יד ונעליים לחורף (לפחות שווה בחשיבות, תאמיני לי), אולי בגלל זה אני רואה עליונים בחשיבותם את מוסדות האימוץ והאומנה.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T