-
תודה המון מותק! סוף סוף התיישבתי היום, באפיסת כוחות קלה...
גילי עבר את השלב הקריטי של ההתקף המאד קשה שעבר.
בינתיים ממשיכים גם עם הבטנזול, גם עם הונטולין וגם עם החומר השלישי, במשאף (שכחתי את שמו ואין לי כח לקום לראות...).
ואחרי התשובה ההזויה שקבלתי לגבי קביעת תור לד"ר בן ארי, רופא הילדים שלח אותנו לרופא ראות בקהילה. נתמזל מזלנו, והיה תור להיום, במרפאת דגני בחדרה (מכירה, נכון?..) לד"ר וירגיליס - רופא ראות ילדים. הלכתי בחשש מה, כי לא שמעתי עליו לפני כן.
הוא ראה את כל ההפניות וסיכום האשפוז האחרון וזה שלפניו, ואמר שנראה לו שזה ממש בכיוון של אסטמה. שאלתי מה לגבי הדלקות ריאה החוזרות? הוא בדק אותו שוב, ועוד פעם, מכל הכיוונים והצדדים. ואמר שאכן, יש קצת תמת של הראות - אבל זה יכול להיות קשור להתקף הקשה האחרון, שעדיין לא התאושש ממנו לגמרי.
בקיצור, יצאתי עם כל בית המרקחת בעצם, והוראות על פני 2 דפים מה לעשות, איך, כמה ולמה - במקרה של התקף, במקרה של חנק, חוסר אויר, או סתם קוצר נשימה חביב...
שורה תחתונה: תמת ראות, השאר מלא בליחה, תבחין זיעה לסיסטיק, וערימת תרופות.
מייאש? כן. אבל תודה ל-ה' על ילד שקבלתי במתנה אחרי ה - 28 לחודש ולילה במיון ילדים במצב לא סימפטי.
וחוצמיזה בין לבין אור מתלונן כבר יומיים שהוא "לא מרגיש טוב"... הצלחתי לדחוף ביקור בקופ"ח אחה"צ כדי לשמוע שיש לו דלקת אוזניים. אנטיביוטיקה ו... שמחה וששון.
נשיקות בחזרה.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
-
פפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפ שיגעון.
רפואה שלמה לשניהם!!!! תודה על העידכון.
אני מכירה את דגני אבל לא מכירה את הרופא הזה. רוצה שאברר עליו קצת?
איפה תעשו את תבחין הזיעה? יש מרפאת CF במאיר?
הוא כבר הולך? אם כן תני לו ללכת הרבה זה יכייח אותו. תריצי אותו תקפיצי אותו על טרמפולינה תעשי לו בועות סבון שיצטרך להתאמץ לפוצץ אותן. אם הוא עוד לא הולך אז אותו הדבר רק בזחילה. לאמץ אותו קצת פיזית. אם הוא כווץ' וקשה לו לילדים יש דרייב מוטורי תעודדי אותו בנקודות הזמן ביום שהוא קצת פחות כווץ'. גם אם נראה לך מה פעילות גופנית עכשיו בקושי הוא נושם... זה רק נראה לך. זה טוב לו.
אתם עושים קצת פיזיו נשימתית? כשהייתם באישפוז עשו לכם? נראה לי חשוב.
שוב נשיקות! וגם חיבוקים!
תמשיכי לעדכן!
-
רפואה שלמה
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
----------------------------------------------------------------------------------------------
"כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."
-
מיכל סבלה מאסטמת ילדים.
וכמו שלך היו לנו דלקות ריאות בלי סוף. לא הגענו למצב קריטי כמו שלך, אבל זה גם היה סבל נוראי.
מאוד עזר לנו סינגולאייר. זה טיפול מונע. ממש הציל אותנו.
תרגישו טוב!
לנו גם היה על רקע אלרגי בסופו של דבר . לא יודעת אבל ככל הנראה שחיה גמרה את העניין של זה באופן סופי מה עוד שעכשיו זה כמה פעמים בשבוע . רופאת ילדים אפילו התקשרה האם הכל בסדר כח ראתה אתנו שנה. אמרתי לה שתמתין בסובלנות בפבראר ב"ה יהיה לה קליינט אחר.
http://www.holdthatpic.com/
-
בנות תודה רבה על התגובות.
אני יודעת מה זה אסטמה, ויודעת שניתן לקיים חיים טובים ובריאים גם יחד איתה. לרם וגם לאור הייתה אסטמה של הילדות. לרם עבר, אבל אור עדיין מאד רגיש לשינויי מזג אויר ובכלל נשימתית.
אני יודעת איך חיים עם אסטמה.
ההבדל היה בעוצמת ההתקף. אף פעם לא חויתי כזה דבר, ברמה שהגעתי למיון והרופא הגדיר את המצב כ"התקף אסטמה חריף, המצב קריטי", והורה לאחות להוציא את כל ארון התרופות לאשפוז לטיפול בהכחלה וחנק.
זה היה מפחיד ברמות אחרות.
וזה, בשילוב עם התלקחויות דלקות הריאה החוזרות - מדליק נורה מהבהבת.
ועדיין מתפללת שכולם טועים.
צולי, תודה רבה על מה שרשמת. אני יודעת שמטפלים במקרים כאלו בפיזיו' נשימתית. זה מאד מאד מסייע, ככה שמעתי. איפה עושים את זה? בבי"ח? או במרפאות הקהילה? (או במרפאות חוץ?) תודה.
גיל עדיין לא הולך באופן בטוח.
ולגבי וירגיליס - יש לך איך לברר?... (ד"ר דב וירגיליס, רופא ראות ילדים)
המון תודה!
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
-
-
]
-
בזמן אישפוז יש צוות פיזיו בבי"ח שמסתובב במחלקות ומטפל במקרים רלונטים - כמוכם. אז בזמן אישפוז את צריכה לבקש מרופא ילדים שיזמין לכם פיזיותרפיסט להערכה וטיפול.
אמן ובע"ה שאצלכם זה לא כך!!! טפו טפו חמסה שום בצל שכל הבדיקות יצאו תקינות ושזה "סתם" אסטמה עקשנית אבל במידה ולא ילדים כאלו מקבלים פיזיותרפיה נשימתית בבית. בין אם זה ע"י פיזיו ממש שמגיע ובין אם ע"י הדרכת ההורה.
הטיפולים הם בד"כ ממומנים בחלקם.
אבל בואי לא נקדים את המאוחר. חכי לתוצאות הבדיקות.
גם אם הוא לא הולך באופן בטוח - תני לו יד ולכו יחד או תזחילי אותו או סתם לקפוץ איתו יחד. גן שעשועים וכו' המטרה היא הפעילות ולא ההליכה...
-
שרוני ביררתי לך כמה דברים. דברי איתי כשתוכלי