-
לא אני, אבל אשמח להסבר, מה זה?
-
אבחון-שמטרתו לבדוק האם קיימת בעיית קשב וריכוז.
איבחון קצר במחשב 15 דק' לילד ו18 למבוגר......
-
מעניין
פייס: ortal_hori
-
בטח!!!!כול דבר עולה כסף בארץ שלנו.
200 ש"ח!
בחלק מקופ"ח יש החזר.
זה אבחון שנותן תוצאות של 99% אמינות.
אבל,לא רק זה קובע אם יש בעיה יש אבחון מקיף אצל הרופא.........
עניין אותי כי המורה של הבן שלי יעצה לנו לעשות.לא כי הוא מתפרע ולא כי הוא אימפולסיבי....אלא רק כי זה נראה לפעמים שהוא חולם /מתנתק.
היא בדקה את ידעותיו וראתה שלמרות החלומות הידע שלו מעולה!ז"א שהוא לא נפגע מזה בהמלך השיעורים.
אבל את הקיראה הוא לא הצליח לקלוט כמו שצריך......
אז עשינו ויצאו תוצאות שנויות במחלוקת.
אני מתלבטת אם ללכת לנוירולוג כי אני מפחדת שיציע טיפול תרופתי....
מצד שני אולי זה כן יעזור???????
ברמת האיפרקטיביות והאיפולסביות הוא יצא מעל הנורמה ז"א שהוא רחוק מזה.........
טוב הוא עדין באמת....
-
בתור לקויית קשב, ללא ההיפר אקטיביות אני יכולה להגיד לךש גם אני הייתי חולמנית..
תמיד קראו לי "מעופפת", "חיה בעננים"...
היום אני יודעת שאם ההורים שלי היו עושים לי אבחון אולי הייתי ממשת את הפוטנציאל שלי בצורה יותר טובה.
אני מתה לנסות על עצמי ריטלין, אבל מפחדת מתופעות לוואי, במיוחד לא עכשיו..
הנוירולוג בודק את הילד, הוא לא רושם סתם.. ואם את לא רוצה הוא לא ייתן לך.
אבל אני חושבת שלפעמים זה טוב לקחת משהו שיעזור לו להקשיב, אפילו לתקופה מסוימת, לא לכל החיים.
כדי לסגל לעצמו הרגלי למידה בשנה הראשונה. כדי לא ליצור פערים.
ואולי אח"כ אפשר לעשות אבחנה מחודשת כדי לבדוק אם צריך להמשיך.
אני ממש לא מהזן של המפחדות מריטלין.. הכל תלוי במידת הצורך כמובן!
"וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
אוהבי ה', יראי אלוקים.
אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
-
לא הבנתי מה ההתלבטות בעצם.
בתור אמא אני חושבת שיש לנו מחויבות לפחות לדעת מה הם הקשיים של הילדים..
אין התלבטות בכלל אם ללכת ליעוץ - פשוט הולכים..
התלבטות לגבי אופן הטיפול זה כבר משהו אחר (נטילת תרופות וכו)
לדעתי טרם הגעת לשלב ההתלבטות
עשי את מירב המאמצים לדעתי לאבחן את הקשיים
הרי מהבנת הבעיה מגיעים לפתרון..
שיהיה בהצלחה ובשורות טובות
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
עדי, לפעמים את כל כך נחרצת בתגובות שלך....
פייס: ortal_hori
-
ההתלבטת היא כזו-בעצם אורי הוא ילד מאוד חכם ומוכשר ,פיקח ונבון קולט חומר בשניות המורה שלו אומר שהוא מהראשונים בכיתה בהבנת החומר וכו בחשבון הוא מעולה למשל מרוכז וכו.....הבעיה מתחילה עם הקריאה בגלל שיש לו בעיות שפה אז זה משפיע לו על הקיראה והוא לא מתקדם בהתאם למצופה ממנו....הוא פחות מרוכז במשימה הוא לא תמיד חולם לפעמים הוא פשוט מסיט את הנושא ובמקום לקרוא הוא אומר לי אמא תסתכלי על הציורים בדף
-
לדעתי הלא מקצועית... גיל 6 הוא גיל מאוד מוקדם לקחת ריטלין
-
ועוד משהו...
האמת קצת קשה לי לבטוח באבחון בן 15 דקות דרך המחשב....
-
כן בבדיוק זה מה שבעלי אומר.... שזה קל למורה להגיד טוב תקחו ריטלין ככה יהיה לה יורת קל בעוד שלא בטוח בכלל שהוא צריך את זה.........
בקשר לאבחון נכון גם לי זה יהיה נשמע מוזר אבל זה אבחון ממש מוכר והמחשב פולט את התוצאות לא מעורבת כאן מחשבה אנושית בכול זה המחשב בהתאם למה שהוא נותן.......
את מבינה ככה שאני לא יכולה להתווכח עם המחשב
-
אני לא בעד המבחנים האלה במחשב כי לאחד הם מתאמים ולשני לא.
אני בעד ללכת לרופא התפתחותי שיאבחן את הילד ויבדוק מכל הפרמטרים לפי גיל לפי המצב שלו בסביבה בבית. הוא ידע להגיד לך מה הכי נכון לעשות... ומפה ממשיכים להתקדם.
יכול להיות שהילד חולם בכיתה הוא מצייר על הדף כי הוא אוהב לצייר , יכול להיות שיש בעיה אחרת שמפריע לו שקשה לו לכתוב קשה לו להעתיק את האותיות.
בשביל זה יש רופא התפתחות יכול להיות שהוא הצטרך רק ריפוי ועיסוק שיעזור לו.
-
האיבחון הזה זה חלק מהסדרת איבחונים שנוירולוג עושה כשבאים אליו לבדוק בעיית קשב וריכוז......הקדמתי את האבחון לםני שאני באה אליו כי הכול היה בסימן שאלה אחד גדול האםיש לו בעיה או לא.....
הבעיה היא שהאבחון במקרה של אורי נתן תשובה מאוד בעיתית לא תשובה החלטית הוא מש לא מאובחן כאחד עם בעיות קשב אמיתיות וגם לא היפר או אימפולסיבי..מצד שני בהתאם למצופה ממני הוא לא בנורמה אלא קצת מתחת לנורמה..........
-
כדי שתהיה בעית קשב וריכוז הילד לא חייב להיות היפר או אימפולסיבי ... אצל כל ילד זה מתבטא בצורה שונה. ואחרת.
http://itu.cet.ac.il/ShowItem.aspx?ItemID=25fbee1b-8ce0-4c0b-a907-f0c170eadc48&lang=HEBממליצה לך לראות את הסרטון...
-
????!!!!?? ?????!!!
?? ?????? ??? ????? ??? ?? ?? ????? ??? ?? ??? ?? ??????....????? ???? ??????? ?????? ?? ???? ????? ??? ????? ??? ?? ??? ???? ??? ??? ?? ?? ??? ?????......?? ??????? ?????? ???? ??? ?? ??? ??? ????? ????? ?? ??? ?????? ???? ?????? ???? ??????? ??? ???? ?????? ?????? ????? ....???? ???????
?? ?? ???? ????? ??? ?? ???? ????? ???? ????? ?????? ??????? ???? ???? ????? ??........
?? ????? ??????? ??? ???? ?????!!!
????? ?????? ?????? ?????? ??? ????? ????? ??? ?? ??? ????? ???? ?????? ?? ?? ???? ???? ?? ????? ????? ?? ????? ?????? ????? ????? ??????? ???? ???.......
-
יצאו לך סימני שאלה