סקר - איפה ואיפה... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • האם במשפחה שלכם (בין האחים והאחיות) חשתם או עדיין חשים בסוג של איפה ואיפה? איזשהו יחס מועדף מצד ההורים כלפי אחד מכם (או כלפיכם)?

איך היה בעבר?
    איך היום?

עד כמה זה בולט? (נעשה בגלוי או בסתר?)
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

18 תגובות
עמוד 1

• הקשר ביני לבין אמא שלי טוב בהרבה מהקשר שלה עם אחי.גם תוצר של הגרושים.אני הייתי בת 14 ועמדתי לצידה .אחי היה בן עשר ונורא סבל :-(
    הוא ממש נאבק להשאר קרוב לאבא שלי....הבעיה הייתה שבת הזוג שלו לא הייתה בעניין בכלל .
    אבא שלי מעדיף את אחי באופן די ברור ובולט,והוא בעצמו לא שם לב.
    למדתי לחיות עם זה ולא להפגע.
    זה מתבטא בזה שיש דברים שאני נאלצתי להלחם עליהם ולאחי זה בא בשפטות-עזרה בשכר לימוד וכו'...ומצחיק שפעם כשדיברנו על זה אבא שלי טען שהוא שילם לי את הלימודים כשבפועל הרוב שולם מהמענק של הצבא והשאר התחלק בינו לבין אמא שלי
  • יצא מגילה.נגעת בנקודה רגישה כנראה...
    בכל אופן היום זה יותר טוב .עבדתי קשה עם עצמי לשקם את הקשר עם אבא שלי וזוגתו.אחי עדיין לא מוצא את עצמו ....לא מחזיק מעמד בשום זוגיות ותמיד תמיד הוא יהיה בנתק עם אחת מנשות המשפחה.או אמא שלי או אני או בת הזוג של אבי.
    עצוב

• פייס: ortal_hori

• במשפחה שלי אין העדפות
  • זה אחד הדברים שאני מנסה ללמוד
    מההורים שלי זה איך להגיע למצב
    שהילדים לא מרגישים מקופחים מהעדפה
    אצלנו אין את זה ופעם יצא לי לדבר עם
    אמא איך עושים את זה אחרי ששמעתי
    סיפורים מחברות על קיפוח
    קורה שההורים עוזרים כל פעם למשהו אחר
    ואנחנו כאחים יודעים שאם ההורים עוזרים
    לאותו אח סימן שהוא זקוק יותר

]

• האמת אצלנו ההורים אוהבים את כולם!!!!!!
    קונים לכולם פחות או יותר אותו דבר!
    יותר לאלה שיש להם פחות ופחות לאלה שיש להם יורת......אבל לא ממש מודדים כספית.....
    לכולם עזרו בשכר לימוד לכולם עזרו בדירות ......
    מבחינת עזרה פיזית: אמא שלי עוזרת הכי הרבה לאחותי הקטנה......יש לה 3 ילדים רצופים ובעלה עדיין לומד מקצוע.כמעט יום יום היא אצלה...........
  • אין אצלנו אפליה במובן של אחד אוהבים אחד פחות אבל כן היתה במובן שכל אחד מקבל עפ"י צרכיו ולא כל הצרכים זהים......
    גם כיום אצלי בבית העוגה מחולקת עפ"י צרכים ולא שווה בשווה ומי שקל לו יותר מקבל לצערי פחות...

• אני גם חושבת שאצלנו יש סוג של חלוקה "לפי צרכים"...
    אבל זה נראה לי מאוד בעייתי כי זה לעיתים נתון לפרשנות.

אם יש מישהו שכל הזמן בוכה שהוא במצוקה או שקשה לו, אולי יקבל יותר מזה שבאמת צריך אבל מתבייש לשתף או שפשוט לא מדבר (כי גם לא שואלים אותו ולא מתעניינים).

לפעמים לא כל ההורים יודעים לאבחן מי זקוק ליותר עזרה, ולא תמיד הכי נחמד להבהיר מצוקות או בעיות...

ואני לא מדברת רק על קשיים כלכליים... אבל גם
  • מניסיון, מותק, ציפיות יש רק בכריות.

אם לא תגידי בפירוש - אני אשמח אם תבואו, אני צריכה ץ.#@ - לא יקרה שום דבר.....

[email protected]
    פייס: ortal_hori

• נכון זה בידיוק מה שקורה אצלי.............
    אני אל יודעת להגיד "קשה לי" והאמת זה נשמע לי מגוחך להגיד את זה.....כי באמת לא קשה לי!!!!!יש אנשים שקשה להם באמת....ולי מה הקושי שלי?זה לגדל ולשחק עם 3 ילדים בריאים ב"ה .....
    אז זה נשמע לי מוזר להגיד א ת זה ולכן אני לא אומרת....לעומת אחרים שכן אומרים ולכן.......
    או שאם יש לי איזה יציאה אני מרחמת על חמותי שעובדת קשה מאוד או על אמא שלי שרצה הרבה בין האחים והאחיות...ולכן מסתדרת לבד....זה לא הכי חכם שיש..........
    אנחנו גם הזו שמוזמן הכי פחות מכול האחים והאחיות מ2 הצדדים לשבתות....
    כי האחרין יודעים לעשות הצגות ולנצל את השני ואני פשוט לא יודעת...........
    את האמת בסופו של דבר כמו שאמרתי :זה עולה רק כאן בפורום ב"ה בחיים אני מסתדרת יופי..וכיף לי עם המשפחה שלי בבית!!!!ושאלו יהיו הצרות שלי כול החיים בעז"ה!!!
  • אורטל זה כל הקטע.. לפעמים לא ממש אי אפשר בלי, אבל נחמד לקבל..
    לפעמים גם עושים פרצופים...

זה בכלל לא פשוט כמו שאת מתארת.

ואגב בכלל אין ציפיות... כי מהר מאוד לומדים לחיות בלי!

• אמממממ לא חושבת שיש איפה ואיפה. בכל אופן אני לא מרגישה את זה...
    ההורים שלי ממש עוזרים לכולם אוהבים את כולם.
    לא שמתי לב למשהו חריג.

• מענין מה האחים שלי חושבים...
    מאחר והאחים שלי רחוקים ממני אין לי מושג וגם לא ממש איכפת לי מה הם מקבלים מהוריי.
    אני יודעת שהוריי אוהבים אותי ויעשו בשבילי כל מה שיוכלו..

• אני תמיד הייתי הכבשה השחורה בבית. אני גם הבכורה.
    מילדות ההורים שלי גילו יותר הבנה כלפי אחותי הקטנה (קטנה ממני ב5.5 שנים).
    גם היום אם אנחנו נתווכח (אני ואחותי), ההורים שלי יצודדו בה
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    "כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."
  • נושא מאד כואב... אצלי
  • מעולם לא קישרתי את זה לקטע של בכורים... (גם אני בכורה)
    אולי באמת יש לזה קשר

• אמממ....כן, יש אפליה קלה לטובתי, בעיקר כי אני 'פגומה' אז תמיד ההורים שלי חיפשו לגונן עליי.... האחים שלי הרגישו את זה לאורך השנים, למרות שלרוב הורי השתדלו שזה לא יבלוט.
    תמיד הם אמרו שאני המועדפת

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה