תדירות הנקות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    התינוקת שלנו בת שבועיים. אני מניקה אותה הנקה מלאה.
    בדרך כלל היא יונקת כל 3-4 שעות (אם היא לא מתעוררת אחרי 4 שעות אני מעירה אותה). כל פעם בין 15-40 דקות, צד אחד כל פעם. לפעמים היא יונקת קצת, עושה הפסקה של כמה דקות עד רבע שעה ואז ממשיכה.
    מדי פעם, בין פעמיים ביום לפעם ביומיים (כלומר, יש ימי שזה קורה פעם אחת, יש ימים שזה קורה פעמיים, יש ימים שלא קורה בכלל), היא מבקשת בתדירות גבוה יותר. גם שעה אחרי שינקה.
    האם לתת לה או לנסות למשוך לשעתיים וחצי? אני מצד אחד חוששת לפתח הרגל רע, מצד שני בדרך כלל, למעט כמה פעמים בודדות, היא ינקה בשקיקה במשך רבע שעה לפחות, ונראה שבאמת הייתה רעבה.
    איך אדע מתי היא רעבה באמת ומתי היא סתם רוצה למצוץ? (טרם התחלתי לתת לה מוצץ).

תודה על המענה!שלום,
    התינוקת שלנו בת שבועיים. אני מניקה אותה הנקה מלאה.
    בדרך כלל היא יונקת כל 3-4 שעות (אם היא לא מתעוררת אחרי 4 שעות אני מעירה אותה). כל פעם בין 15-40 דקות, צד אחד כל פעם. לפעמים היא יונקת קצת, עושה הפסקה של כמה דקות עד רבע שעה ואז ממשיכה.
    מדי פעם, בין פעמיים ביום לפעם ביומיים (כלומר, יש ימי שזה קורה פעם אחת, יש ימים שזה קורה פעמיים, יש ימים שלא קורה בכלל), היא מבקשת בתדירות גבוה יותר. גם שעה אחרי שינקה.
    האם לתת לה או לנסות למשוך לשעתיים וחצי? אני מצד אחד חוששת לפתח הרגל רע, מצד שני בדרך כלל, למעט כמה פעמים בודדות, היא ינקה בשקיקה במשך רבע שעה לפחות, ונראה שבאמת הייתה רעבה.
    איך אדע מתי היא רעבה באמת ומתי היא סתם רוצה למצוץ? (טרם התחלתי לתת לה מוצץ).

תודה על המענה!
13 תגובות
עמוד 1
  • מזל טב יקירה , זה בסדר גמור מכיון שהיא אמורה לאכול בין 8-12 ארוחות ביממה ואם יוצא שישנה 4 שעות אז היא משלימה את הארוחות בשעות אחרות במהלך היום , ככה שזה נשמע תקין לגמרי ואת צריכה לאפשר לה

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • תודה רבה!
  • בכיף עדכני אותנו:)

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • שלום ליהי,
    בעקרון, טפו טפו, התינוקת שלנו אוכלת וישנה טוב. אבל מדי פעם היא קצת ערנית ורעבה לאחר תקוה קצרה, כמו שכתבתי קודם. שמתי לב, שבכל הפעמים שהיו בעיות כאלה, זה היה אחרי שהיא ינקה משד שמאל, אחרי שד ימין אין בעיה. גם בשאיבה, שד שמאל בעייתי טיפה יותר (ייאמר שניסיתי לשאוב רק פעם אחת מימין ופעם אחת משמאל), הייתכן שבשד שמאל יש פחות חלב? האם כדאי לנסות לשאוב משמאל על מנת לעודד ייצור חלב, אם כן, מתי הכי טוב לעשות את זה וכמה זמן לשאוב? יש פתרון אחר?

תודה!
  • היי יקירה , שמחה לשמוע ממך :)
    בדרך כלל כשיש שד אחד שמניב יותר מהשני , כדאי לנסות קודם כל לעודד תפוקה על ידי הנקה ושאיבה מוגברת , להניק יותר מהשד הזה כמה שאפשר , ולשאוב אותו בין פעם לפעם ביום במשך שלושה ארבעה ימים ברצף . הכי טוב לשאוב מייד אחרי ההנקה גם אם לא יוצא הרבה חלב , העיקר שיעשה גירוי לשד .
    עדכני אותנו

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • היי ליהי,
    יכול להיות שהבעיה העיקרית היא בשאיבה? גם כשאני מרגישה שהשד מלא, אני לא מצליחה לשאוב ממנו יותר מ20 סיסי וגם זה לוקח הרבה זמן. או שזה אולי סימן לבעיה בזרימת החלב? אם הבעיה בזרימה, איך מטפלים?
  • אם איזו משאבה אתשואבת ?

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • המשאבה הידנית של אוונט. בשד ימין אני ממלאת 110cc ברבע שעה, ובשמאל אחרי שעת ניסיון ותסכול בקושי 20cc.
  • תמשיכי לשאוב אותו אחרי ההנקה רק 15 דקות וכדאי לחמם את השד לפני
    עדכני

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • היי,
    עכשיו נדמה שכמות החלב הסתדרה.
    היום התחילה בעיה חדשה. בכל הנקה, משני הצדדים, היא לא יונקת רצוף. היא כל הזמן מתנתקת ובוכה בתסכול. לא נראה לי שחסר חלב כי הוא דווקא יוצא בקלות ובזרם יפה.כשהיא צורחת אני גם רואה שהפה מלא חלב. מה יכולה להיות הבעיה ואיך אפשר לעזור לה?
  • יכול להיות כאבי בטן או גזים ,
    יכול להיות ששינית משהו ? בת**** , תרופות , גלולות ?
    תזכירי לי בת כמה היא

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • התינוקת בת שישה שבועות.
    לא שיניתי כלום בת****, רק הפסקתי לקחת חומצה פולית, אבל זה כבר לפני שבועיים.

לגבי השאיבה - הפסקתי להסתדר גם בצד ימין. היום ניסיתי לשאוב במשך חצי שעה והצלחתי להגיע רק ל40 סיסי וגם זה בחריקת שיניים. יכול להיות שהבעיה במשאבה?
  • אולי זו קפיצת גדילה , יש בגיל שישה שבועות כמו בגיל שבועיים ,
    מצב שלוקח כ3 ימים בו התינוק נראה עצבני והתחושה שאין חלב , תניקי כמה שרוצה לפי דרישה ותהעדכני עוד יומיים אם חלף להשתדל לא לתת תוספת עמ לאפשר לגוף להגדיל את הייצור

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה