גולי, לשם ההגינות מצאתי את הסיפור של עמליה ודניאל:
״אני אמא חד הורית מתרומת זרע, כלומר, אין אבא בתמונה. אבל יש לי את דניאל, בן יחיד, אוטיסט בתפקוד גבוה-נמוך. ולמה הכוונה? למרות תפקודו הגבוה של דניאל שכולכם מכירים, דניאל בעצם מבחינה תקשורתית מאוד נמוך. עשיתי לו אבחון לאחרונה והמאבחנת אמרה לי שמעולם לא ראתה אבחון כל כך מיוחד ומוזר: מצד אחד קיבל 99 מתוך 100 באבחון הקוגניטיבי שזה מראה על גאונות, אך מצד שני, מבחינה תקשורתית קיבל 2 מתוך 100 שזה מראה על חוסר תקשורת בכלל, היא לא האמינה למה שיצא באבחון.
אני מאוד שמחתי על איך שיצא האבחון כי כל הזמן ידעתי שזה המצב, אבל אף אחד לא האמין לי!
דניאל אובחן כאוטיסט... הוא עבר בקלות את כל המבחנים, הוא לא אספרגר או פדד, הוא אוטיסט במלוא מובן המילה.
דניאל בגלל קשייו, אינו יכול להיות בקבוצה, אפילו של עוד ילד אחד... רמת ההבנה התקשורתית שלו כל כך נמוכה, שהוא לא מצליח להתמודד... ולכן, הוא לא התמודד עם השילוב, לא הצליח להתמודד בכיתה קטנה, אפילו לא בקבוצת טיפול עם 5 ילדים פעם בשבוע, לא היה מסוגל להיות בהסעות לביה"ס ובחזרה ועל כן קיבל הסעה נפרדת במונית.
הקושי בהתמודדות עם קבוצה הוא גדול ומשפיע על כל תחומי החיים, כשהבנו שדניאל לא יכול להתמודד (גם לי לקח זמן להבין את זה, כי תאמינו לי שהילד הזה קיבל כל מה שאפשר כדי שיוכל להתקדם מבחינה תקשורתית וזה לא עבד ולא הבנתי למה)
כי קבוצה היא הכל בחיים, בהתחלה בי"ס, אח"כ עבודה, בית לחיים או הוסטל זו קבוצה אפילו יותר מבי"ס עם סייעת. ללא זה אין חיים, אין התמודדות. כך שכיום, דניאל תלוי בי, אם אמות, הוא לא יוכל להתמודד ולא יהיה לו פתרון דיור או פתרון בעבודה... ואני כבר שנים שלא מצליחה לישון בגלל שאני דואגת מה יקרה לו כשלא אהיה...
בגלל מצבו של דניאל, נאלצתי להפסיק לעבוד כבר לפני שנים, נאלצתי לשמור עליו בלי סוף מצוות ביה"ס, אנשים שלא הבינו, סביבה שלא נתנה הקלות, דניאל במשך 8 שנות לימודיו ביסודי, עבר מבי"ס לבי"ס, וכשאני נלחמת בכולם ולא מבינה את גודל הקושי ואת הסיבה לכך שאנשים לא מצליחים להבין ולשלב אותו בעצם שלא באשמתם... בתקופת היסודי, היה כ 70% זמן בבית כי שם הוא התמודד הכי טוב.
וכך כמאמא שיכולה לפרנס אותנו בכבוד, הפכתי לאמא נזקקת... יצאתי למלחמות וניצחתי בהם, כי לא היתה ברירה אחרת, כי היה מדובר בעצם בחייו של דניאל ובחיי...
הגעתי למצב כלכלי קשה, כי שילבתי את דניאל (קיבלתי תרומות, אנשים התאהבו בו) אבל עם כל זה השילוב גבה ממני מחיר כבד והגענו לפת לחם... נאלצתי לעזוב את הדירה ששכרתי ועברנו להסתובב בין חברים במשך כ 3 חודשים.
כלומר אין לנו דירה ואין כסף כי אני לא יכולה לפרנס אותנו... קיבלתי עזרה מביטוח לאומי והשתתפות קטנה בשכ"ד ממשרד השיכון.
לפני כשנה במסגרת טיפולי באמא חד הורית עם ילד אוטיסט שהגיעה גם לפת לחם, הגעתי לועדה בכנסת עם חולצת "אני אמא גאה לילד אוטיסט גאה" ושם סיפרתי מה זה להיות אמא לילד כזה, נאמר לי אז במשרד השיכון ששמשפחה חד הורית עם ילד אוטיסט לא צריך לקבל השתתפות בשכ"ד, מכיוון שאוטיזם זו לא נכות אמיתית וחוץ מזה שנותנים עזרה רק לחד הוריות עם 3 ילדים ומעלה... זה העלה לי את הפיוזים, ובוועדה הזאת פתחתי את הפה והסברתי להם שילד אוטיסט אחד, שווה בהוצאות כלכליות כמו 10 ילדים רגילים לאמא חד הורית...
היחס לאוטיסטים במסדרונות משרדי הממשלה הוא מחפיר ביותר... בכיתי וסיפרתי להם על שלושת החודשים שנאלצתי להסתובב ברחובות עם ילד אוטיסט... הם היו בהלם... באותו יום, פנה אלי ישראל שוורץ שהיה אז סמנכ"ל משרד השיכון וסידר לאמא שטיפלתי בה השתתפות מוגדלת בשכ"ד כ 1800 ש"ח. בשבילי לא ביקשתי... למה? כי התפקיד שלי היה שם לבקש עבור אחרים והתביישתי. (עאילו יש לי אינטרס)
אך במשך שנים של חוסר בטחון כלכלי, באין עבודה המצב הלך והחמיר, התביישתי, (כי הרי אני מטפלת בהורים, אני לא באה לבקש בשם עצמי ) אזרתי אומץ והתקשרתי לישראל כץ וסיפרתי לו שגם אני זקוקה, הוא השיג לי למשך שנה זו גם 1,800 ש"ח שאיפשר לי להתמודד עם גידולו של ילד אוטיסט בבית...
המרגיז בכל העניין הוא שאם היה אפשר לתת לדניאל תנאים מתאימים ללקותו, אני הייתי עובדת (הרווחתי טוב וקיבלתי אז משכורת גבוהה ביותר).
בכל מקרה, השגתי בעמל רב את ההשתתפות בשכ"ד למשך השנה, עד ינואר שנה זו.
לפני כ 10 שנים אחי גיל התאבד... הוא היה אוטיסט בתפקוד גבוה, התחתן ונולדו לו 2 ילדים. אך הוא לא היה מאובחן ולכן לא טופל... אני ראיתי כבר את הנולד כי היה לי ילד כזה.... הוא סבל בצורה שלא תתואר והרגשתי הקלה בשבילו... ממש לא כעסתי עליו.
חחח... אחי גיל התחתן ואבא שלי ז"ל קנה לו ולאישתו דירה בבאר שבע, הם גרו שם עד שמכרו את הדירה ובזבזו את כל הכסף... ניראה לי שאבא שלי ז"לי איכשהוא הבין שגיל במצוקה וגם הפעם עזר לו ונתן לו כסף לעוד חצי דירה... אני לא קיבלתי עזרה מהם, כי לא הייתי נשואה (גם לא ביקשתי).
לפני מספר שנים כאשר גיליתי שדניאל במצב של סכנת חיים תמידית, פניתי לאמא שלי וביקשתי ממנה בגלל מצבו הקשה של דניאל לעזור לו ואם ח"וח יקרה לה משהו שתשאיר לו כצוואה את הדירה שלה שלפחות מבחינת בטחון ודיור יהיה לו משהו...כי הוא לעולם לא יצליח להתמודד לבד... היא באוטיסטיותה החליטה שאני רוצה לגזול ממנה את הדירה ואיזו חוצפה זו לגזול מאחייני דירה בשביל בני ושאני מנסה לגנוב אותם (את אחייני) היא גם לא היתה מוכנה לדבר על צוואה, כי לא היתה מסוגלת להתמודד עם זה...
היה לי קשה כי הבנתי שדניאל יהיה לבד בעולם, אין קשר אמיתי עם הסבתא ומשפחתינו האוטיסטית...
ולכן לימדתי אותו שבחגים כדאי להיות לבד ולא לחגוג עם משפחה... שיתרגל.
ההמשך הוא כבר מה שגרם להתפרצות הכאב אתמול: כמובן שאמא שלי היתה בביה"ח, והאחיות שלה שהן דתיות, שכנעו אותה כנראה לכתוב את הצוואה, בצוואה היא חילקה את הדירה שווה בשווה לשלושה...
שליש: האחיינית'בתו של אחי- אקדמאית ועובדת ומפרנסת את עצמה
שליש: האחיין- בנו שך אחי, עובד בהייטק, מרויח ומסוגל לפרנס את עצמו.
בשליש האחרון: חלוקה לחצי שאני מקבלת (שישית מהדירה) וחצי נוסף לדניאל, כאשר דניאל חייב לסגור את הכסף בבנק עד שיתחתן או בהגיעו לגיל 25...
קראתם מה כתבתי קודם? דניאל מתחתן??? נאישה בכלל לא קלטה... ואם יקרה לי משהו, איך הוא ימכור את הדירה, דניאל זקוק לאפוטרופוס.
כמו כן נתנה לו עוד משהו קטן שאין לי כוח להכנס ולהסביר את זה, גם זה ארוך...
ועכשיו לפואנטה: ברגע שמקבלים ירושה, משרד השיכון לא מאפשר השתתפות בשכ"ד... כלומר, גם אני לא אוכל לקנות דירה לדניאל מכספי הירושה וגם אין כסף מספיק למחיה וגם לוקחים ממני את ההשתתפות בשכ"ד שגם ככה זה דרך ועדת חריגים ומופיל ע"י לחץ של הסמנכ"ל.
הייתי בהלם, כי אמא שלי לא רק שלא איפשרה לדניאל להתמודד שזה פחד בפני עצמו, היא דפקה אותנו... מרגישה לבד
חלק מילדים אלו עושים בגרויות בבית כשמגיע בוחן מהמשרד ביחד עם מנחת מתי"א לפרק מצבים... (אפילו שם היו לנו קטעים, עם מנחים שפיספסו ולא קלטו את דניאל) אבל בזכות זה דניאל עבר בגרות במתמטיקה ואנגלית עם ציון 100... ובהבעה-80
אני פועלת כרגע לקבל טיפולים רגשיים לילדים אלה כי אולי זה מה שיכול להציל אותם... עוד לא הסתיימה הדרך... והיא קשה ואני עייפתי. ״
מקור:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=612&MessageId=171605338אז אני מתנצלת שכתבתי שמה שנשאר לו מהאוטיזם זה השטיח האדום. לא הייתי מתחלפת עם עמליה בעד שום הון שבעולם, ובכל זאת אני חושבת שהוא יכול היה לותר על החולצה ולבוא לתחרות ממקום של כישרון נטו. למה לא בעצם?