הפרשי גיל קטנים!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי... אני כל כך מקווה שאני בפורום הנכון. חייבת למצוא נשים שכבר חוו את הסיטואציה שלי...
    הנסיך היפה שלי כמעט בן שנה... אני כבר בהריון שני וצפויה ללדת אי"ה ובמידה והכול יהיה בסדר, כשהוא יהיה בערך בן שנה וחצי.

יש נשים שישר זורקות לעברי "תקני עגלת תאומים"... וזה פשוט לא נשמע לי!! לא יודעת, גם לא בא לי.. לא נראה לי שאסתדר איתה, בפרט שיש לי רכב קטן...

חיפשתי באינטרנט קצת טיפים מאמהות שיש להן ילדים עם הפרשים דומים, אבל לצערי- הנושא היחיד שמדובר עליו באינטרנט, הוא כל מה שברגש ובנפש, לא בקטע הפיזי- של איך מסתדרים ומה כדאי לקנות או לא כדאי לקנות?!

חשבתי שיספיק לי מנשא לתינוק/ת החדש/ה והטיוליון של הבן הבכור, לפחות לחודשים הראשונים (בחופשת הלידה)... ברור לי שאני צריכה כיסאות בטיחות נוספים לרכבים שלי ושל בעלי... אבל צריכה עצות יותר שימושיות...

* האם בגיל שנה וחצי אפשר כבר להעביר למיטת מעבר? קראתי על זה באינטרנט, השאלה בפועל- אם הגיל יכול להתאים ברוב המקרים?!
    * האם כדאי באמת לקנות עגלת תאומים? לא מורכב מידי להסתדר איתה?
    * ואולי יש דברים שאני לא חושבת עליהם בכלל? אולי יש טיפים של מי שכבר עשתה את הדרך ויודעת היכן הדברים מיותרים והיכן כדאיים ומומלצים? ואיך לא לעשות טעויות שעשו כבר לפניי?!
    לפעמים פשוט חבל על הכסף
14 תגובות
עמוד 1
  • ההפרש בין הגדולות שלי הוא שנה וחודשיים

אז כן, זה לא היה מתוכנן וכו' - והשנה הראשונה קורעת....לא היו לי חיים כמעט
    פייס: ortal_hori

• מתוקונת, המון תודה על התגובה המהירה.
    אשמח לשמוע על כל טיפ שעולה בראשך... אני אפילו לא יודעת מה אני צריכה לקחת בחשבון.

בלי נדר, התאריך המשוער הוא 5/5... יהיה ב"ה אביבי ונעים...
    ברור שאצטרך ללמוד איך מסתדרים... אבל חשוב לי לדעת לקראת מה להתכונן.. אני ממש בטוחה שאני לא חושבת על כל הדברים.

היית ממליצה על הטרמפטף הזה? הריי ברור שאני לא הולכת לעשות מסעות כומתה עם זה...
    http://lbdm.lilypie.com/g5T3p2.png
  • ואם יש עוד סופר-אמא כזו, אשמח לשמוע עוד הצעות
  • היי
    אומנם אצלי ההפרש יותר גדול אך עגלה מאוד מאוד עזרה לי
    אני קניתי עגלה כזאת בזמנו : http://www.strollersdirect.com/Phil-Teds-Four-In-One-Sport-Buggy-Stroller-in-Green.htm

מאוד נוחה לקיפול נכנסת למעלית לרכב וכו׳
    זה לא בדיוק עגלת תאומים זה עגלה לילד ולתינוק

הגדול שלי מאוד שובב היה רץ לכל מקום אז לא היתה לי ברירה לשים בעגלה
    לפעמים גם הוא עייף אז עגלה גם פתרון

מנשא גם סבבה אבל לי יש כאבי גב אז לא הכי הסתדרתי

אני העברתי למיטת מעבר כמעט בגיל שנתיים לדעתי שנה וחצי קצת קטן אבל הכל תלוי בילד

שיהיה בהצלחה ! זה כיף!

• אהה ובהמשך היה לנו גם טרמפיסט

• היי גבריאלה, ממש תודה על התגובה... אבל... זו רק אני או שנראה שהעגלה עוד לא מתאימה לתינוק/ת פיצפון/ת שרק נולדו? הריי הם רוצים לישון רוב הזמן, זה קצת דומה לטיולון כפול.

ה"טרמפטף" הזה נראה לי נחמד, כי הבן שלי גם ככה כל היום עומד, כשהוא נאחז בשולחן/ ספה/ ארונות/ קירות/ מעקות...
    אז למה שלא יוכל להיאחז בעגלה? נראה לי שהוא יכול גם לשבת על זה, ישיבה מזרחית כזו, לא??? כמו שאמרתי- אני לא מתכוונת לעשות עם זה מסעות ארוכים, רק מה שחובה לצאת שנייה- אם זה לאסוף את הנסיך הבכור מהגן או לחטוף משהו דחוף מהסופר מול הבית... טיפת חלב שזה ממש קרוב... כאלה שהם ממש בקטנה...

השאלה אם מישהי פה ממליצה על "טרמפטף" במקום לקנות עגלה?
    סה"כ כבר יש לי עגלה מעולה שעלתה לי לא מעט וזה היה בסה"כ לפני שנה שקניתי אותה.. עדיין חדשה. חבל לי לרוץ לקנות עגלה נוספת ולכן אני מנסה לחפש דרכים נוספות, במקום לקנות עגלה, שזה הפתרון הכי ברור ושקוף...

מישהי יכולה לספר לי איך היה עם העמסה ופריקה מהרכב, כאשר יש שני ילדים שהקטן בקושי בן שנה וחצי והשני תינוק פיצי?

ואם מישהי כן העבירה את הילד הבכור למיטת מעבר, מוקדם מהצפוי?
    איך לא בא לי לקנות עוד חדר שינה לתינוק, רק בשביל חודש/ חודשיים
  • לגבי מיטת מעבר - בכל מקרה ב3-4 חודשים התינוק החדש הוא בעריסה.
    בגיל שנה ו-9, שנה ו-10 לדעתי אפשר כבר להעביר למיטת מעבר.
    יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • שיהיה בשעה טובה

]

• זה מתאים גם לתינוק מגיל 0 תראי פה: http://www.2bmommy.com/stroller/%D7%A2%D7%92%D7%9C%D7%AA-%D7%AA%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A7-%D7%A4%D7%99%D7%9C-%D7%90%D7%A0%D7%93-%D7%98%D7%93%D7%A1-phil-teds-sport-buggy/

תראי זה לא ממש אידיאלי אבל למרחקים קצרים זה סבבה

אני שמתי את שלי מגיל 0 בעגלה כזאת
    טרמפיסט לדעתי מגיל שנתיים
    מיטת מעבר גם - אבל גם ככה התינוק 3-4 חודשים בעריסה אז זה מסתדר לך בדיוק

• גם אצלי הגדולים בהפרש קטן (שנה ו- 7)
    אני ממליצה בחום על טיולון תאומים . תתפלאי הם מתקפלים די קטן מתאים כמעט לכל רכב .
    אני קניתי טיולון תאומים (חדש ממוצצים ב- 850 ש"ח) ולא עגלת תאומים (זול יותר) מתאים לגיל קצת יותר גדול (שהקטן היה בן 4 חוד') אותי זה הציל !
    כשצועדים לכיוון הסופר השכונתי/בטיול בספארי /בדרך לגן או כשיוצא לך להיות איתם לבד והם נרדמים . זה כ"כ נוח. אין לך מושג ...
    מיטת מעבר אני ממליצה בחום !!!!!
    ואפילו כבר בגיל שנה וחצי (ולפעמים פחות - תלוי בילד/ה)

כמו שאמרו לפני . השנה הראשונה בדרך כלל לא פשוטה בייחוד כשאין עזרה (לי לא היה ..) אבל עוברים את זה ומצליחים אפילו להנות
  • אני ילדתי את שני הקטנים שלי בהפרש של שנה וחודש וחצי.
    התינוק הקטן בן 4 חודשים, והוא ישן בעריסה שהשכרתי מיד שרה. לא חייבים לקנות.
    את תוכלי לשים את הקטן שלך בע"ה בעריסה לכמה חודשים, ואח"כ להעביר את הגדול למיטת מעבר ואת הקטן למיטת תינוק (זה מה שאני מתכננת לעשות, כשהעריסה תיראה לי צפופה מידי).

לצאת איתם לבד- אני לא יוצאת! לשום מקום!
    ההורים שלי, שיהיו בריאים, גרים באותה עיר בה אני גרה והם עוזרים לי כשצריך (אמא שלי שומרת על הקטנים כשיש לי סידורים מחוץ לבית).
    את הילדים מביאה לי המטפלת של אחד הבנים שלי, בבוקר בעלי מפזר אותם.

יש לי עגלה ישנה, מהבן הראשון שלי, היא משמשת את האמצעי כטיולון, ויש עגלה חדשה לתינוק הקטן. כשיוצאים מהבית עם שלושתם, זה תמיד עם בעלי.

לדעתי את יכולה להסתדר עם מנשא בתקופה הראשונה ואח"כ תעשי את החשבון עם עצמך של מה שנוח לך יותר...

הדברים שהוספתי בקניות לתינוק היו חיתולי בד (כי גם האמצעי עדיין משתמש), סדינים, מגבת, כל מה שצריך שיהיה אישי (מוצצים, בקבוקים, מספריים, מד-חום).
    אמבטיה אני שוטפת עם סבון אחרי כל אחד מהם, כי הם משתמשים באותה האמבטיה.
    דרך אגב- אני משתמשת במוצצים ובקבוקים של אותה החברה לשניהם, אז לאחד מהם בקבוקים כחולים, ולשני ירוקים כדי לא להתבלבל. מוצצים אני משתמשת של אוונט, אז לאחד מהם עם ידיות זוהרות בחושך ולשני רגילים
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    "כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."
  • הכל עניין של שיקולי תקציב

לי לא היה כסף מיותר, מה גם שהגדולה התחילה ללכת כבר בגיל 11 חודש
    פייס: ortal_hori

• אצלי ההפרש היה קטן יותר (11 חודשים) והגדולה שלי לא הייתה אפילו בכיוון של ללכת, אז אני הייתי חייבת עגלת תאומים.
    אבל אולי בגיל שנה וחצי, בקיץ, אפשר להסתדר גם בלי.
    מה שכן, מנשא מאוד ישמש אותך. לא יודעת איך הייתי מסתדגת בלי.
    תלדי, תראי איך את מתארגנת. אם תרגישי שזה חסר לך, תמיד אפשר לקנות.
    לגבי מיטה, לטעמי שנה וחצי זה מוקדם מדי למיטת מעבר, אבל מצד שני, חבל לקנות מיטת תינוק חדשה כאשר שלך מתפנה עוד חצי שנה, אולי קצת יותר.
    לי היו שתי מיטות תינוק, אבל שוב, ההפרש שלי קטן יותר.
    קשה לי לייעץ לך במקרה שלך, כי שנה וחצי זה גיל גבולי כזה לגבי מיטת תינוק.
    לא עולים לי כרגע טיפים (חוץ מלזכור תמיד שהתקופה הקשה תגמר, שזו רק השנה הראשונה קשה), אבל אם יש לך שאלות - אענה לך בכיף

• היי
    כשאני אלד הקטן שלי יהיה בן שנה ו9
    התיכנון הוא להמשיך עם הטיולון והביבי במינשא
    גם ככה הוא כבר הולך ומעדיף ללכת ברגל מאשר בעגלה
    לגבי מיטה את יכולה כמה חודשים להשתמש בעריסה ורק אחר כך לקראת גיל שנה ו9 להעביר למיטת מעבר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה