מכתב נזיפה ראשון...: (). - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לרגל היומולדת שלה, אור קיבלה מכתב נזיפה
    פייס: ortal_hori

19 תגובות
עמוד 1
  • מה זה

]

• רצינו לצאת איתה בערב....בעלי אומר שלא מגיע לה

• היי,

קודם כל אני חושבת שאת צריכה לשבת איתה ולשאול למה היא מתנהגת ככה...
    אולי היא משועממת בכיתה? אולי החומר הנלמד "קטן" עליה?
    אולי היא לא מסתדרת עם המורה? ילדים הם חכמים נראה לי שתדברי איתה ואפילו עם המורה (לאו דווקא ביחד) ותראי מה קורה...
  • אני חייבת לומר שהנוסח נשמע לי ילדותי. "היא עשתה ככה וככה וככה..."...
    ומה בדיוק המורה (זו המורה כתבה?...) מצפה שתעשי עם זה?...
    אז ככה, כמה דברים:
    לילדה בת 6, שרק עלתה לכתה א', עדיין מותר לנהוג "לא לפי החוקים והכללים", וכן - למרות שעברו כבר חודשיים (!!!) מתחילת הלימודים ולמרות שנעשית חזרה על כללים וחוקים אלו מדי יום - מותר לילדונת בת 6 עדיין לא ממש "להפנים אותם". את יודעת, זה גם מותר כן להפנים אותם, אבל לבחון קצת כיצד הסביבה מתנהגת אם לא ממש נשמעים להם... וגם, מותר, כן כן, זה אפילו קצת מקובל (אצל ילדים בני 6 שרק עכשיו עלו לכתה א'....) - להפנים אותם, אבל עם זה להיות זקוקים לחזרה על הדברים. כן, גם אם זה מדי יום. וכן, גם אם זה דורש מהמורה (שלמדה להיות מורה לילדים בכתות הנמוכות בבי"ס יסודי) לקצת אי נעימות והרגשה שהיא חוזרת שוב ושוב ושוב על אותם הדברים, מדי יום.
    שנית,
    "לתשומת לבכם והתייחסותכם" - מה? מה היא רוצה? הייתי שואלת אותה באופן מפורש מאד: "מהן ציפיותייך בפנייתך הזו אלינו? את רוצה שנעשה... מה?"
    כי לי מאד לא ברור המשפט האחרון.
    לסיכום, נשמע לי שהמורה הזו היא מאד מאד טרייה במערכת. נשמע שיש לה נסיון אפסי. יש כלים רבים מאד שמורה בכתה יכולה להשתמש בהם, כדי לגייס קשב, ריכוז ושיתוף פעולה של ילדים, בפרט בשכבת הגיל הכל כך רכה של א'-ג'.
    הפניה הזו אליכם ממש לא ברורה לי, ונראית לי מתמיהה.
    אין מיקוד בסוג העזרה שהיא מבקשת מכם, כמו שאין מיקוד בהצבעה על הקשיים שהיא (כנראה) חווה עם אור.
    זה נראה כמו שפיכת התסכולים שלה כמורה שלא מצליחה לגייס שיתוף פעולה והקשבה של תלמידה.
    אין אף אחד אשם בקשייה המקצועיים, אבל בכל זאת, וכדי להקל על אור שכנראה גם חווה קושי מהצד שלה, הייתי יוצרת דיאלוג קצת יותר "ידידותי" ו"קשוב" עם המורה הזו, מתוך מטרה להקל על אור.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

• מה ששרון אמרה!
    הילדה בת 6 למען השם!!!!!
    בת 6!!!!!
    היא לא רובוט, היא ילדה!
    מגיע לה שתחגגו לה יום הולדת ומגיעה למורה שלה הסבר על כך שלא שולחים מכתב נזיפה ביום ההולדת.

• בקשר לחגיגות- לא נראה לי שצריך לבטל..
    יומולדת יש רק פעם בשנה!
    מזל טוב
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
  • גם לי זה נשמע מוגזם.....!
    לפני שנייה הם חזרו מחופש אורך אל שיגרה חדשה !
    ואצלנו אם יש כזה מצב המורה מתקשרת ולא שולחת פתק כזה "מסורבל"
    ואיך באמת את אמורה להגיב לה...?
    ואולי באמת כדי לבקש מהמורה שאור תהייה קרובה אליה בישיבה בכיתה.

וממש, אבל ממש לא לבטל את יום ההולדת

• דבר ראשון - מזל טוב לאור!

לדעתי תצאו איתה ותחגגו איתה. זה לא קשור האחד לשני!

לגבי המכתב - הייתי מצפה שהמורה תגיד לי כיצד עלי לפעול כדי לשפר את התנהגותה, הייתי מתקשרת אליה ומבררת מה היא מצפה שתעשו.
    יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • הפעם לא מסכימה עם שמש...

• אני מילה במילה עם בייבי בום. ממש העתק הדבק. (יכולה לראות את זה גם מהצד המורתי שלי

• טוב קראתי את כל התגובות כבר מקודם מהנייד....

וחשוב לי להבהיר: קראתי לזה מכתב - כי כך ראיתי את זה במבט ראשון....זו מחברת קשר. בה אנחנו מתקשרים אחד עם השני....(המורה ביקשה אותה כבר באסיפת ההורים הראשונה)

ברור שיצאנו וחגגנו, והיה ממש כייף : ) הוצאנו לה את כל העטים מהקלמר (היו לה עטים צבעוניים נוצצים כאלו....התלהבתי אז לקנות לה, בסדר. טעות שלי

• תשימי לב איך המורה פתחה את המכתב איך היא שיבחה את אור. ורק אחרי זה רשמה את הקשיים שלה.
    אני הייתי מרימה טלפון למורה בשעות הערב שאור כבר לא שומעת את השיחה או קובעת איתה פגישה אחד על אחד... מנסה להבין בדיוק איפה הקשים של אור במה היא לא מצליחה ואיפה כן אפשר לעזור לה.
    יכול להיות שלאור קצת יותר קשה מילד רגיל בכיתה ויש משהו שקשה ועצם זה שקשה לה , היא מדברת, מסיכה את הדעת, מקשקשת במחברת, קורעת את הדף.
    אני דווקא חושבת שהמורה פה מצביע על משהו ... ומהמכתב הזה היא מצפה ממך להרים טלפון ולשמוע מה היא חושבת ואיך להמשיך אלה כדי לעזור לילדה.

אני אשמח גם לדבר איתך בטלפון
  • אני מצטרפת לשמש. היתה נימה ילדותית קצת במכתב.
    חוץ מזה היה היום הולדת שלה ומותר לילדה להתרגש ביום הולדת שלה ולהיות קצת שובבה...

• פייס: ortal_hori

• אתם יודעים גם מה עוד חשבתי?....

שהיא מקריאה לה את מה שהיא כותבת. אור ידעה בדיוק מה כתוב שם....

יכול להיות שזה גם חלק מהעונש לכאורה....היא יודעת שהיא התנהגה לא יפה והצטערה על מה שהיה....

• אני חושבת שאור ילדה מקסימה, חכמה, יפה ואינטליגנטית מאוד
  • דיברתם עם המורה? יש שיפור/שינוי בהתנהגות?

אני לא מכירה את אור אבל ציינת כי ייתכן והיא חכמה מדי... האם היא מתקדמת לעומת בני כיתתה? אולי היא צריכה מטלות מעט שונות על מנת לאתגר אותה?

אופק דין אמנם ילד שיודע להעסיק את עצמו היטב גם כאשר משעמם לו (הוא בעצם לא מגיע למצב שמשעמם לו) והוא גם מאוד אוהב לרצות את דמויות הסמכות (גננת, מורה) אז הוא לא כ"כ מפריע.
    אבל מעבר לכך המורה שלו, שקלטה את היכולות שלו מהר מאוד בתחילת השנה, נותנת לו מדי פעם דברים מעט שונים על מנת לאתגר אותו. ייתכן ואם יהיה לו באמת חוסר עניין במה שנלמד בכיתה (הוא הרבה מעבר לרמה הנלמדת) הוא יפריע לה ולשאר הילדים בכיתה.

סתם דוגמא קטנה - הוא אחראי כל יום לכתוב בפורום של הכיתה (באתר בית הספר) מה הם למדו. הוא כותב במהלך היום מה נלמד בכל שיעור וכאשר חוזר הביתה הוא כותב בפורום.

תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• תמר - כל הכבוד למורה הקשובה שלו!
    ככ לא מובן מאליו לצערי.....

• יש ימים כאלה ויש ימים כאלה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה