טוב, אני ממש אחרי הילד השלישי.
בתחילת ההריון הרגשתי כמוך- לא היתה ברורה לי ההצדקה לילד השלישי אפילו לא מול עצמי.- ילד ראשון זה ברור, כי רוצים להיות אמא. ילד שני- גם ברור- שלא יהיה לבד. ילד שלישי.... למה? כי בא לי? כדי שתהיה משפחה לפי הנורמה: 3 ילדים וכלב? ואצלי הכניסה להריון פשוטה מאד, אך ההריון ממש ממש לא. קשה להרגיש רע כשההצדקה לא ברורה בעיני עצמך.
אכשהו במהלך ההריון עיכלתי את זה שעשיתי את זה וזהו זה.
כמובן שאני לחלוטין שלמה עם ההחלטה ויש לי ילד מתוק. ומצד שני- אולי בגלל שאני קרובה מאד לזה וילדתי לפני קצת פחות משלושה שבועות- אני לא מתחברת למה שאומרים על כך שזה יותר קל מילד שני.
לי לפחות- זה ממש לא יותר קל.
בעלי עובד עד מאד מאוחר, רואה את הילדים שעה בערב בלבד. בוודאי שמגיע אחרי ארוחת ערב ומקלחות.
אני עצמאית- אין לי חופשת לידה, אני חייבת לג'נגל ולמצוא את הזמן לתת כמה שעות עבודה על המחשב בכל שבוע (בגלל זה נעדרת ככה מהפורום לצערי).
בנוסף יש לי ילד שרק התחיל כיתה א' ועוד ילד שבקליטה לראשונה בגן עירייה.
אני גם מטפלת בכל מה שיש לטפל בבית: השבוע הייתי צריכה לזמן חשמלאי, להתקין דוד שמש וזה חוץ מהכביסות והתחזוקה השוטפת.
בנוסף התחלתי קורס מקצועי- יום מלא בשבוע, שהתחיל לפני שבועיים. הוא כייפי אבל דורש מחוייבות, יש מטלות, אני מגיעה אליו לאחר לילות ללא שינה ומשם רצה לאסוף את הילדים ממסגרות.
ככל שהחיים מתקדמים יש לי יותר אחריות, יותר מטלות, יותר ילדים להכיל שצמאים לאמא שתשב איתם על השטיח ותשחק איתם- לא פחות מטלות...
אולי זה נשמע שחור, זה לא. זה סתם עמוס. אבל אני אישית לא חווה את הילד השלישי כדבר פשוט יותר. אפילו שכל הסבתות אמרו לי ככה. אולי הן לא זוכרות, אולי הן היו שכירות שעבדו בחצי משרה, אולי כך ואולי אחרת. לא יודעת, זו החוויה שלי, ואני מקווה מאד שדברים יהיו לי פשוטים יותר.
כרגע אני יודעת שעבדתי אתמול בערב ועכשיו בשישי צהרים כדי לנצל את הזמן שבעלי יכול להחזיק את התינוק ואני יכולה להתרכז.
לא מדובר בכסף, כמו פשוט במחויבות ללקוחות. אני לא יכולה לזרוק הכל רק כי ילדתי. זה לא מעניין אף אחד...