אימהות לילדי כיתה א'! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מה דעתכן על המצב הבא - האמת, לי זה לא כזה מפריע, אבל אתמול אימא אחרת של חברה של אור זה נשמע נאצי מדי
    פייס: ortal_hori

25 תגובות
עמוד 1
  • אני גם לא הייתי מתרגשת.
    אני חושבת שזה נותן משוב גם חיובי לילדים שמתקשים ומתפרעים וגם לילדים הטובים...כיף לראות וי שלך על הלוח....ולעומת זאת לא נעים שכולם רואים את הכוכביות.....
    לי לא נשמע נאצי.
    אני הרבה פעמים עושה לילדים שלי מבצעים.ז"א בקטע חיובי אם הם אוכלים יפה נניח נקודה.
    אם הם מקשיבים ומתנהגים יפה גם לפעמים אני מתגמלת.
    למרות שאני חושבת שלפעמים ילדים צריכים לדעת להתנהג יפה גם בלי מבצעים ולכן זה תלוי בתקופות.....

כול נקודה זה שקל.ואחרי שהם אוספים את הנקודות הם מחליטים מה לקנות לפי מצב השקלים שלהם......

אבל בשורת סיכום היתי מעדיפה שיתנהגו יפה גם בלי כול המבצעים האלו..........
  • נראה לי בסדר
    היום מנסים בשיטות החינוך
    להבליט את ההתנהגות הטובה
    אני בעד
    ]
  • האמת שלא ממש אהבתי את הרעיון
    זה יוצר מעין השפלה לילד.
    יש ילדים שקשה להם יותר לשלוט בעצמם, ילדים שיש להם הפרעת קשב וריכוז, ילדים שהם פשוט מאד תזזיתיים, הם לא עושים את זה בכוונה, והשיטה הזו לא תועיל להם, היא רק תגרום להם להרגיש רע יותר עם זה שהם לא מצליחים להשיג וי, אלא רק כוכביות, למרות שהם בתוך תוכם רוצים ומשתדלים....

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• אני מסכימה עם טלטול.
    למה לשים באור הזרקורים ילד שפישל ? לפעמים לילד מספיק נזיפה/ מבט קשוח כדי להתיישר או להרגיש שהוא לא בסדר.. לא חייבים לשים עליו פרוז'קטור..
    היא רוצה טבלה?סבבה, שתשים וי או חייכן ליד הילדים שהתנהגו יפה. וזהו !
    תאמיני לי שזה יתן מוטיציה לשאר הילדים.
  • לא נראה לי כזה נורא - אבל נראה לי שעדיף בלי טבלה ופשוט לפנות להורה של ילד שלא מתנהג יפה באופן קבע בצורה אישית בזמן אחר.

בכל מקרה, לדבר על השהייה בכיתה א'
  • לא אהבתי.
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אני נגד. אבל המילה "נאצי" קיצונית מידי. זה סתם פרמיטיבי ויוצר חלוקה חברתית מסוימת. מיותר. ילד לא אמור לראות את עצמו בתור אוסף של וי וכוכביות והטבלה הזאת לא ממש טובה לדימוי העצמי (גם לדימוי החיובי וגם לשלילי).
  • בתור אחת שמושפעת מהגישה ההתנהגותית, אני מכירה טבלאות כאלה..
    השאלה היא אם יש הגדרות ברורות וודאיות מה זה "מתנהג יפה"..
    להתנהג יפה זו הגדרה מאןד גדולה ורחבה וכל אחד יכול לפרש אותה אחרת..
    בגישה ההתנהגותית הכל צריך להיות מאוד מפורט וברור!
    ותמיד עדיף לציין את מי שעומד בכללים ולשבח אותו ואז האחרים מתיישרים גם לפי הכללים..
    אנחנו מציינים לחיוב על- כניסה שקטה לכיתה, ישיבה נאותה, קשר עין עם המורה, דיבור ברשות ועוד ועוד...
    כשיש בלאגן בכיתה ואני מציינת לשבח מי שמתנהג לפי הכללים, ישר יש כמה ששותקים ומתיישרים..

אני גם מאוד נגד לכתוב על לוח מי שלא מתנהג יפה.. זה כזה שחור על גבי לבן בלי יכולת לתקן!
    כאילו קורה שתלמיד שוגה, למה שכל מי שנכנס לכיתה עכשיו ייראה את זה וישים עליו תוית של "מפריען"??

בקיצור
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
  • ממש לא אהבתי!!!
    ולא ככה עובדים עם טבלה כזו!!!
    איכס

• גם אני לא אהבתי.
  • לא נשמע לי נורא, איך אפשר לשמור על סדר בכיתה אחרת??
    רק לא ברור ההשעיה

• זה מעניין התגובות שלכן....

מכמה ביקורים שלי בכיתה שלהם - זה ממש עובד...
    פייס: ortal_hori

• גם אני לא אוהבת את הרעיון של הטבלה השלילית.
    זה לא ״נאצי״ אבל לדעתי זה לא מועיל, רק מזיק.
    לתת כוכבים על התנהגות טובה נותן מוטיבציה.
    לתת על התנהגות רעה, רק מוריד אותה.
    ילד שקיבל על התנהגות רעה, מה הטעם לנסות להתנהג טוב? הרי כבר ״תייגו״ אותו בתוך ילד רע.
    כל שיטות החינוך שאני מכירה חוזרות ומדגישות שצריך לציין ולתגמל התנהגות טובה ולא לתת יחס (מדבקה זה גם יחס) על התנהגות רעה.
    וזה גם קצת משפיל, במיוחד בכיתות הנמוכות שבהן עדיין ילד שמתנהג לא טוב לא נחשב ״קול״

• גם אני נגד

• אני נגד....

• אני נגד גם וגם אגב.
    ילד צריך בגיל הזה צריכה להיות לו מוטיבציה להתנהג יפה לא בשביל לקבל כוכבית או מדבקה. זה גיל שכבר אמורה להיות ממזמן הבחנה בין טוב לרע והמוטיבציה כבר אמורה להיות פנימית ולא חיצונית. להתנהג יפה כי זה מה שראוי וזה מה שטוב ודי... בלי חייכנים ובלי מדבקות. זה לא גן...הם לא בני שנתיים.. וגם בגיל שנתיים אני מתגמלת בדרכים אחרות אבל לא חשוב...
    בעיניי זה לא לעניין וגם אצלנו מתגמלים עם חייכנים על התנהגות טובה וזה לא נראה לי.

• אני לא כל כך אהבתי את הרעיון.
    זה מעולה להבליט התנהגות טובה, אבל בלי להשפיל ילד שפישל,
    מדובר בסך הכל הילדים קטנים שרק התחילו מסגרת בית הספר.
    עניין השהייה זה בכלל קיצוני ומיותר.

אולי זה עובד כי ילדים מפחדים מחרם חברתי, אבל ככה לא מלמדים ילד התנהגות טובה

יש ילדים שונים "ומתנהגים רע" מסיבות שונות.
    אני יכולה לתת לך דוגמא על עצמי,
    בתור ילדה קטנה הייתי ילדה "מופרעת". הייתי שובבה, לא עשיתי שיעורים, היה לי קשה לשבת על הטוסיק שיעור שלם.
    הרבה פעמים הייתי מפריעה בשיעורים,
    אבל הייתי ילדה טובה, היה לי באמת לב חם, הייתי ילדה כישרונית,
    היתה לי הפרעה של קשב וריכוז.
    ואם אני הייתי תלמידה אצל מורה כזאת, הייתי חוטפת נזק פסיכולוגי לכל החיים משיטת הטבלה כזאת.

למרות שהיא סיימה לימודי פסיכולוגיה ויש לה השתלמויות, היא עושה מעשה שלדעתי לא ייעשה, ואני חושבת שאתם הורים צריכים לדבר איתה
    נטלי
  • אני מסכימה עם הרוב.
    שקד ילד מקסים, אבל בכיתה כזאת בטוח היה נעשה לו נזק, בגלל שיש לו "קוצים בטוסיק"
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    "כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."

• אותי מאוד מעניין עם בנוסף לכל "התארים" של המורה.... היא גם אמא...?!?!
    מעניין אותי אם היא הייתה מקבלת את השיטת חינוך הזו אצל הילדים שלה

• גם אצלינו יש טבלה כזאת ולפני תחילת הלימודים קיבלנו הסבר על כך . לפחות אלינו "כוכבית אדומה " - מקבלים לא על התנהגות שובבה או על אלימות מילולית ופיזית . אפילו כיבלנו איזה חוברת מראש באסיפת הורים עם ההגדרות מדוייקות של כל דבר ועונשים הצפויים על כך .
    מי מנהל את הטבלה זאת מורה ופעם בחודש כל ילד מקבל "דו"ח " סגור שאנו צריכים לחתום .
    כל עוד הכוכביות הן על אלימות אין לי שום בעיה עם זה .
    http://www.holdthatpic.com/
  • לא כל כך הבנתי

• ממש לא להתעלם, לטפל בזה בדרכים אחרות..
    אפשר לדבר עם ההורים, לכתוב הערה לא טובה ביומן, לתת עונשים אחרים בהתאם לחומרת המצב..
    אבל לכתוב את שמו על לוח בכיתה וכוכבית לידו, זה נראה לי לא עונש, ולא חינוכי.
    ולאיים בהשעייה מבית ספר- בכלל...
    ילדים לא צריכים לא להרביץ כי הם לא רוצים להיות מושעים!! גם המופרעים שביניהם.
    הם צריכים להבין שזה לא נעים לחברה ויש דרכים אחרות לפתרון בעיות.
    אם הם לא מצליחים- נעזור להם.. ננסה להגיע איתם להצלחות קטנות בעניינים חברתיים ולימודיים, וכך הם ילמדו מה כן נכון ורצוי לעשות.
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
  • מסכימה עם עמית לגמרי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה