מתלבטת בין שתי שמות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בעלי רוצה לקרוא לתינוקת תהל ,אני אוהבת את השם אבל לא סגורה במאה אחוז ולכן כשכל הסביבה הקרובה שלי אומרת לי שהוא לא משהו זה משפיע עליי.האופציה השנייה שלנו זה רומי ואת זה כולם אוהבים ,גם את השם הזה אני אוהבת אבל לא במאה אחוז. לא מצליחה להחליט ותכף אמורה ללדת. מה לעשות?מה לדעתכן יותר יפה?
26 תגובות
עמוד 1
  • האממממ האמת לא הייתי קוראת את שניהם.אבל זה עניין של טעם

אבל אם הייתי צריכה להחליט זה תהל הרבה יותר יפה יש לו משמעות..וגם שי לו מין צליל יפה באמירה.

רומי בחיים לא הייתי קוראת(זו אני) מזכי לי את רומא או את מלכות רומי ....לא יודעת אל רואה בו שום דבר בעלת משמעות ולא שום דבר יפה.......
    אבל זו דעתי כמובן.
    וד.א טיפ ממני :לפני כול לידה היו לי כמה שמות באופציות אבל לא החלטתי כלום כלום לפני רק אחרי הלידה.......אני מאוד מאמינה שלפעמים כשרואים את הילד המחשבה קצת משתנה....
    וכן דבר מאוד חשוב.-אל תתני למחשבות של אחרין בנוגע לשמות לשנות את דעתך רק ההורים צריכים להחליט מה יהיה שם הילד....לכי עם נטטית ליבך.
  • זה בדיוק בדיוק מה שהיה לי בלידה של אוריאן .
    בעלי רצה מאוד לינוי. אהבתי אבל ...לא התחברתי
    אני רציתי דניאל ויחד עם זאת היו לי ספקות...
    לכל אחד היה מה להגיד
    אחרי הלידה , בבית חולים , החלטנו אני ובעלי על שם שאין ממנו הסתיגות .
    הצעתי אוריאן , הסכים , וכך זה נסגר.

בלידה האחרונה החלטנו מאור.ברגע שהוא יצא אמרתי לבעלי שאין מצב שזה מאור.
    טוב לחשוב על אופציות אבל זה לא סגור עד שהגברת הקטנה תצא בשלום
  • לנו היתה התלבטות בין ארד, מתן וניתאי.
    בסוף קראנו לו גלעד ושניינו אוהבים.
    לפעמים צריך סבלנות עד שמשהו טוב יבשיל וזה קורה רק אחרי הלידה.
    אגב גם אני לא מתחברת לאף אחד מהשמות.. אני אוהבת שמות עם משמעות אבל זו אני. גם אני לא הייתי קוראת לילדה רומי בגלל ממלכת רומא ואני לא דתיה אבל זו אני. יש המון שמות ישראלים יפים בעיניי.
  • גם לי זה קרה! היו לנו שני שמות, ולא הצלחתי להחליט.
    אחרי הלידה זה היה ברור לחלוטין, אחד השמות פשוט לא התאים לו, והשני ישב בול!
    המצחיק הוא שהשם שירד מהפרק הוא נדיר יחסית, וכיום לאחד החברים הטובים שלו קוראים כך. כל פעם שאני קוראת לילד הזה בשמו, אני חושבת לעצמי, איזה מזל, זה בכלל לא שם שמתאים לילד שלי...

• אגב רומי בעיני מאוד מאוד יפה, אני פחות מתחברת לתהל.
  • אני מאלו שחייבות להגיע ללידה עם שם מוכן.
    לא מתחברת לכך שאני אראה את הילד ואדע איך קוראים לו.

ת׳אמת, לא מתחברת לאף אחד מהשמות, אבל זה טעמי.
    רומי בכלל לא אוהבת
  • פנינוש! לא ידעתי שחשבתם על מאור - דווקא היה יכול להתאים עם ירין ואוריאן...
    אבל עמית הוא כבר עמית... כנראה שתצטרכו לעשות ילד מספר 4.
    יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • גם אני בעד לחכות לאחרי הלידה..
    אבל, אהבתי יותר את השם תהל, רומי יש מלא.. ואז בגן יקראו לה גם בשם המשפחה וזה מבאס..

[
  • ביבי בום- פחדתי שיהיו כאלו שיעלבו ונזהרתי מאוד לכתוב בעדינות....
    קראתי שוב את התגובה שלי-ולא כתבתי מילים פוגעות.רצו חוות דעת אז עניתי למה אני לא אוהבת ומה זה מזכיר לי....היו עוד כמה שכתבו אחרי תגובות דומות.....
    יש לך משהו נגדי??????

אני יודעת שרומי זה כמו פקודה אבל אני התכוונתי לשם רומי עם חולם ולא עם שורוק ונראה לי שגם לזה התכוונו כאן כולם.....
    השם אורי זה כמו פקודה???לא ידעתי.......
    למשל אני התכוונתי בשם שנתתי לשבן שלי אורי -מלשון אור ולא משלון אור.
    וכשחושבים על זה אם התכוונת שהשם רומי הוא מלשון פקודה אז בכלל הייתי פחות מתחברת אליו......

אבל זו אני....... ובכלל לא התכוונתי לפגוע יהיו כלאו שיגידו שהשמות של הילדים שלי לא יפים ואני לא יפגע.
    ולכן זה מה שציינתי שצריך לללכת אחרי נטיית הלב...ולא אחרי מה שאחרים חושבים.....זה עניין של טעם .כמו בבגדים.

ככה זה שמות זה עניין אישי אחת תאהב שם אחד והשניה לא תאהב כי הוא מזכיר לה משהו......לא אמרתי שהשם הוא קרוע ואסור לתת רק ציינתי למה אני פחות מתחברת אליו.....
    הבנת אותי????

ושוב סליחה אם פגעתי שבמישהו......

אגב אחד הלקוחות שלי אחרי נשולדה לו בת ראשונה סיפר לי בהתלהבות שוקראים לה רומי ונכון שם מהמם??????ככה הוא שאל אותי אמרתי לו כן זה שם מאוד מיוחד........לא שיקרתי הוא אכן מאוד מיוחד אבל אם הוא היה שואל אותי לפניי הייתי אומרת לו מה אני חושבת.....אם מבקשים דעה אי עונה ואם מבקשים משוב חיובי אני מנסה לתת משוב חיובי ולא לפגוע........
    ושוב כול אחד וטעמו שלו.....
  • סליחה אני נתתי לבן שלי את השם אורי מלשון אור ולא מלשון פקודה.
  • ובכלל מעניים אותי-אחת מכן היתה נעלבת אם מישהו אחרת היתה אורמת על השמות של הילדים שלה שהם לא יפים???????

זה לא שאמרתי על הילדים-אלא רק על השם.....אני מאמינה שהבנאדם עושה את השם ולא השם את הבנאדם.....
  • לא כל כך אוהבת את השמות סורי

• תלוי איך מבטאים:
    אורי במלרע- האור שלי. בדרך כלל לבן.
    אורי במלעיל- הפיצי אור. שם של בנות.
  • אני אישית ממש לא נעלבת, אבל אני כן חושבת שצריך להזהר. לדעתי תמיד עדיף להשתמש בלשון עדינה, כמו "לא מתחברת" במקום "ממש לא יפה".
    הערה שלי היא גם לבאות אחרייך, אין לי משהו נגדך כמובן

• אני אוהבת את שתי השמות אבל אישית הן לא הבחירה הראשונה שלי

אגב לא יודעת מי רשמה כאן..אבל ממש התלהבתי מהשם אורי מלשון הפיצי אור uri לבת....וואי וואי מהמם! טוב..אם פעם...אז

• אני משוחדת - רומי זה שם מקסים בעיני ואפילו אמרתי לבעלול שאם תהיה לנו בת נוספת ב"ה נקרא לה רומי.

הללוש ודינוש היפים שלי

• נראה אולי באמת אחכה לאחרי הלידה ואתחבר יותר לאחד השמות
  • אני לא מתה על שתי השמות (כל אחד וטעמו) - אבל בלי קשר - אומרים שיש לאמא השראה אלוהית בימים שלפני/אחרי הלידה לגבי השם, אז שווה לחכות - אולי פתאום יפול לך אסימון.
    יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • ביבי בון -צודקת !קיבלתי!
  • שניהם נחמדים, לא כל כך הטעם שלי, האמת....
    פייס: ortal_hori

• אורטל איזו משמעות יש לליאן ואלין? אלו שמות לועזיים שאנחנו יצקנו לתוכם משמעות משתנה לפי הנוחות והפרשנות שלנו
  • אני מאוד מאוד מאוד אוהבת את השם תהל!!!
    אם היתה לי בת, השם הזה בטוח היה בין האופציות!
    יש לשם הזה צליל מיוחד והוא גם לא "חרוש"
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    "כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."
  • מילנוש מלבד אמור כל השמות שציינת אני ממש ממש אוהבת!

• לירון - זה שאת אוהבת נטע לבן מסגיר את מקום מגורייך :-).
    סתם שתדעי
  • ענבר מסכימה עם כל מילה:-):-):-)
  • בהצלחה בבחירה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה