-
תלוי
מה הילד מעדיף?
אני אישית מעדיפה כדורסל
ניסינו את שניהם שלי לא אוהב רוצה ג'ודו בכלל
-
אין לו דעה בנושא עדיין, הבעיה היא.....שגם לי אין
-
אני אישית לא אוהבת כדורגל.
ואנסה שהילד לא ילך לכדורגל. אבל אם הוא ירצה בכל זאת - שיהיה לו לבריאות.
לו עצמו בינתיים אין העדפה.
http://www.holdthatpic.com/
-
אצל הבנים שלי (לפחות השניים שנמצאים בגילאי חוגים) - לא זה ולא זה.
רם סרב עד גיל מאוחר יחסית להשתתף בחוג כלשהו. הוא ניסה "מבוכים ודרקונים", אלקטרוניקה ואפילו צופים, למשך כמה חודשים בודדים. לבסוף הוא התביית על נגינה - גיטרה לפני שנתיים (ועד היום). כדורגל וכדורסל מעולם לא דיברו אליו, הוא אפילו לא חשב בכיוון.
אור היה בחוג התעמלות פעוטות בגיל שנתיים עד ארבע, ובגיל ארבע עד חמש השתתף באמנויות לחימה. בשנה שעברה הוא מאד רצה (וקבל) טניס, והשנה הוא משתתף בחוג שחיה. גם הוא, מעולם לא חשב בכיוון של כדורגל-כדורסל.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
-
למה דווקא כדורסל או כדורגל?
יש הרבה חוגים מעולים לבנים, החוגים שיש בקרית גת למשל (את קרובה לקרית גת אם אני לא טועה)
קראטה, ג'ודו, לגו, טניס על כל סוגיו... אני בטוחה שיש עוד, פשוט החוגים שבדקתי הם לבנות
-
גם אני לא אוהבת אף אחד משניהם....
אצלי יהונתן בחוג יצירה - והוא מתמוגג מעונג בחוג ועושה דברים מדהימים,
בנוסף הוא גם בחוג ג'ודו, וגם ניסה השבוע חוג שחמט..... זה הכל בא ממנו
-
רשמתי לקראטה... למרות שרעי מעדיף כדורגל, אבל זה רק בגלל שכל ילדי הגן שלו מדברים על זה.
בעלי רוצה רק קראטה אמר שזה מפתח ביטחון עצמי, הגנה עצמית וכו...
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
אמנם אין לי בנים, אבל אני הייתי הולכת למשהו שיותר בונה ביטחון עצמי, כמו קראטה, ג'ודו, קפוארה....
אלי, תן בי את השלווה
לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
האומץ לשנות את אשר ביכולתי
והתבונה להבחין בין השניים
הזורע חיטה דואג לשנה,
הנוטע עצים דואג לשנים,
המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)
אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)
-
טוב אז אצלנו אחרי שאביאל ניסה והיה שחיה, גודו, הוא בחר הוא שנה שלישית בכדורסל והמאמן אמר לי גברת שנה הבאה בעליתו לכיתה ה' (השנה הוא ב ד') את הולכת לרשום את בנך לבית ספר לכדורסל הילד מאוד טוב בכדורסל אז מומלץ להשקיע בו.
וזה מה שנעשה.
-
חשבתי על כדורגל בגלל הבטחון העצמי,
אני רואה מסביב שזה מאוד פופולארי בבית הספר, הילדים הגדולים משחקים ליד הבית אחה"צ בכדורגל, והילד שלי לא ממש משתתף עדיין.
כדורסל לא כל כך פופולארי כאן כמו הכדורגל.
יש עוד חוגים ממש במרחק הליכה, כמו מהנדסים, ג'ודו ועוד...
נטלי בשדה משה יש חוג רכיבה על סוסים שמאוד קורץ לי.
העניין הוא שחשוב לי יותר העניין החברתי, לחזק לו את הבטחון. לכן חשבתי על כדורגל וכרגע זו הנטייה. גם אני לא ממש מתחברת לספורט הזה, אבל זה לא בשבילי הרי.
-
בדיוק ניסיתי לברר על חוג רכיבה על סוסים בשדה משה
-
דוקא אם מדברים על פציעות כדורסל יותר מועד לפציעות. בטח אם אתה לא שחקן מקצועי.
אני לא רואה הבדל משמעותי בהנאה מזה או מזה. שחר מתלהב מכדורגל בגלל החליפות אבל בשניה אני מלהיבה אותו על כדורסל אם אני אקנה לו חליפת כדורסל (זה תכלס אותו דבר...) בעלי משחק כדורסל אז הוא רוצה שילך לכדורסל. כך או כך זה מתחיל מכיתה א והשנה הוא בקראטה ומאוד נהנה.
שילך לאן שהחברים שלו הולכים. או אפילו סתם לאן שנשמע לו טוב.
אני קצת מתבאסת שלא שלחתי למשהו כמו קרמיקה. אל תצחקו עלי... שחר ממש אוהב יצירות והיה יכול לפתח שם את הצד הזה שבו. קראטה נראה לי אלימות כמובן חינוכית ובמסגרת נכונה וכו אבל בכ"ז.
העיקר שטוב לו. הוא מחכה כל השבוע ליום שני בגלל זה.
-
אני חושבת שבגיל כזה עדיף לשלוח לחוגים שהם יותר מפתחי ביטחון אישי לבנים...
אריאל כבר שנה שנייה בטיקאוונדו והוא ממש טוב בזה... השנה העלו אותו לקבוצה של בני 8-12 למרות שהוא רק היה ביום שישי האחרון בן 6...
באומנות לחימה הזו מלמדים המון:שליטה עצמית על כעס, הגנה עצמית,יציבות וקואורדינציה, תחרותיות וכיצד לפעול במצבים שונים...הם לא רק נלחמים אלא לומדים גם תרגילים וטכניקות בקיצור אני ממש ממש מרוצה וגם אריאל
-
סליחה סליחה סליחה!!!
יותם הולך לחוג כדורגל!!!
-
אם זה מבין שתי האופציות האלו, גם אני הייתי אומרת כדורגל. מסיבה הפשוטה שזה ספורט הרבה יותר פופולארי וב-כל הגילאים (כולל הבעלול שלי למשל) זה מקובל ללכת עם החברים למגרש בשכונה ולשחק... אז למה לא לתת לו צ'אנס לראות אם הוא אוהב את זה? כמובן שאם הוא לא ירצה אז לא...
לנו יש מנוי משפחתי לספורטן (עושים ילדים + הורים) אז הילדים יכולים ללכת לכל החוגים שהם רוצים בלי הגבלה. דינוש למשל היה בחוג משחקי כדור לגיל שלו שהם עשו שם כל מיני דברים (כדורגל וכדורסל) ובחוג ריתמיקה והללוש עושה התעמלות לגיל הרך, ואנחנו הולכים איתה שם לכל מיני פעילויות של הורים וילדים. בשורה התחתונה זה גילאים של התנסויות עדיין אז זאת לא בחירה גורלית