שתי שאלות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • 1. עשיתי סקירה מוקדמת ושקיפות עם אותו הרופא. תמיד זה היה דיי זריז - שונה משני ההריונות הקודמים שלי בהם הייתי מטופלת על ידי רופא אחר.
    חיכיתי לסקירה המאוחרת - ואז הנחתי שתהיה יותר יסודית.
    היא היתה בין 5-7 דק'. ללא הגזמה!
    שאלתי בסוף למה זה כל כך מהר והאם עברנו על הכל, הרופא אמר שעברנו על כל מה שמשרד הבריאות מחייב, ברור שיש עוד על מה לעבור, אבל זה סקירה מורחבת - שהיתה בעבר, אבל היום לא חלק מהסל.

האם היא נחוצה?
    ממנו הבנתי שהכל בסדר עד כה אבל הוא לא ממליץ לי על כלום, בחירה שלי.
    למשל אצבעות הידיים לא נספרו..
    ובכלל, הרגשתי שהכל טס!

2. בסקיר המוקדמת הוא אמר שמיקום השיליה היא אחורית.
    במאוחרת - אחורית.
    האם יתכן? זה משתנה?
    ואז וידיתי שוב במאוחרת כי זכרתי שהיא אחורית, הוא אמר לי שעצמו שלא, זה לא משתנה ומוזר שהוא אמר לי משהו אחר.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,

בסקירה המבוצעת במסגרת הסל יש רשימה של איברים שנבדקים, כאמור לפי המלצות משרד הבריאות והחברה הישראלית לאולטרהסאונד.
    בסקירה מורחבת כל רופא בודק איברים נוספים לפי שיקול דעתו (אצבעות, ורידי ריאות וכו' וכו'), חלקם נבדקו בסקירה המוקדמת וחלקם לא.
    הסבירות שקיים מום שלא התגלה לאחר סקירה מוקדמת וסקירה מאוחרת בקופת חולים קטנה אך קיימת.
    האם הבדיקה נחוצה? בהחלט מומלצת אך לא נחוצה.
    רופא בקופת חולים לא יכול להמליץ על סקירה מורחבת - זה נתון לשיקול דעתך

לגבי השליה - לא הבנתי. אם יש חוסר התאמה אפשר לבקש מהרופא המטפל שלך שיבדוק שוב, בכל מקרה מסתכלים על השליה בהערכת המשקל בשבוע 32-24.

בהצלחה!!
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה