סוכרת הריון תאומים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב , אני בשבוע 25 להריוני עם תאומים טיפולי פוריות - עשיתי בדיקת העמסה של סוכר 100 גרם הערך השלישי יצא גבוה 167 כל השאר תקינים צירפתי קובץ של הבדיקות - האם זה מעיד על סוכרת ?! בהריוני הקודם ובעבר לא היה לי סוכרת ...
    אבל עברתי ivfd ( לידה שקטה בשבוע 35 לאחר נתיחה אין ממצאים לא ידוע הסיבה )
    צריך לחזור על הבדיקה ?! האם אני צריכה לדאוג?
    אודה על תשובה בהקדם האפשרי ...
    לא מצליחה להעלות קטבץ אלה הנתונים :
    שעה ראשונה יצא: 68
    שניה : 164
    שלישית : 167
    רביעית: 95
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

כן, צריך להתייחס לחומרה גם לערך פתולוגי בודד ולהתחיל במעקב, דיאטה ובמידת הצורך טיפול תרופתי - כסכרת הריונית לכל דבר. לא צריך לדאוג אבל צריך לטפל ולאזן את הסכרת.

בהצלחה

ד"ר הדר

• היי תודה על
    תשובתך המהירה - יש צורך לחזור על הבדיקה כי היא ממש גבולית לא? אולי היא לא תקינה ...
    ואם יוצא תקין אז אולי זה לא מאוזן איך עוקבים אחרי דבר כזה ?
    סןכרת יכולה להימשך אחרי הריון גם ?!
    ואם ואכן יש סוכרת להימנע לגמרי מדברים ממותקים ? ומסוכר לבן? כי אסור סוכרזית בהריון או משקאות דיאט ...
    ולי קשה עם מים אז מידע פעם אני שמה ויטמינצ׳יק ...
    מיצטערת על ההיסטריה וכל השאלות - אבל אני אשמח לתשובות עליהן עברתי טראומההלא קלה ואיבדתי תינוק רק ליפני שנה - לא יודעת אם יש קשר ואם יכלו להעלות על זה בנתיחה - קראתי באינטרנט שחלילה זה יכול לגרום לתמותת עובר חס וחלילה ולכן כל ההיסטריה!!!
  • שלום רב

לא, אין צורך לחזור על הבדיקה. את תגלי את מידת חומרת הסכרת והאם יש או אין תו"כ המעקב של ערכי הסוכר.
    סכרת הריון יכולה להמשך גם אחרי ההריון, גם לא אם מייד אחריו, ייתכן שנים אחרי - בכל מקרה סכרת הריונית זהו גורם סיכון לסכרת בעתיד.
    את צריכה ייעוץ דיאטנית ותכנית דיאטה ות**** מסודרת וקפדנית, זה לא רק המנעות ממתוקים אלא דברים נוספים כגון סה"כ הקלוריות, הרכב הת****, סדירות הארוחות ועוד.
    סכרת שאינה מאוזנת ואינה בטיפול אכן יכולה לגרום לתמותה עוברית תוך רחמית, אבל לא הייתה לך סכרת בהריון קודם כך שזו לא הסיבה. ובהריון הנוכחי, מדובר בסכרת יחסית קלה. על ידי טיפול ואיזון, לא יקרה לך שוב עוד מקרה מצער וטראומתי של לידה שקטה.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה