בוקר טוב מיואשת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מתחננת לעזרת המנוסות וגם הלא
    לפני כחודש חל שינוי בהתנהגות של נועה (3 וחודשיים)
    היא החלה להתנהג ממש כמו תינוקת אבל ברמה שהיא יכולה לבכות יום שלם
    אז ככה היא מביאה לי משחקים עם הפה ואומרת לי ״ אמא תכניסי לי לפה ״
    אני מרימה את איתי (חצי שנה) באוויר לא מוותרת לי רוצה שיעשה אותו דבר מתקפלת אין עובר
    כדי שאני ירים אותה.
    תפסתי אותה פעמיים בחדר מנסה להכניס את המוצץ לפה
    לא מוכנה לאכול לבד רק שאני יאכיל אותה
    התחילה לבקש להיות בעגלה כשאנחנו מאימים את איתי
    רוצה המון בידיים
    מייללת המון יכולה על שטות לבכות ואני לא צוחקת שעתיים ואפילו שלוש
    לא מקשיבה לי עושה בכוונה
    אני על סף ייאוש הילדה השתנתה מקצה לקצה
    אני אבודה לא יודעת למי לפנות.
    אני אשמח אם מישהי תוכל קצת להדריך אותי איך לא לתת למצב להידרדר
    כי בסופו של דבר אני כועסת עליה מרימה קול ולא כיף לי בכלל
    תודה למי שקרעה עד לכאן.
    ענת.

5 תגובות
עמוד 1
  • מאמי, היא מתחילה לפנים את המצב שיהיה לה אח....והוא פה ולא הולך לשום מקום.

לוקח לה מהפינוקי, לוקח לה מהזמן עם אמא, לוקח לה מהכל....

אני ממליצה לך - קודם כל - לקחת נשימה ארוכה כל פעם שהיא עושה משהו מעצבן.

1. לא לוותר, ואם צריך להיות תקיף - אז תהיי!

2. תשאירי לה זמן לבד איתך. נראה שחסר לה....

3. תגמלי אותה על התנהגות טובה! כל פעם שהיא עושה משהו טוב - תגידי, תחמיאי, תנשקי, תחבקי. לא חייב דווקא פרסים פיזיים...

4. ולא להתרגש מכל בכי. כשאני שומעת ייללות בלי הצדקה - אני פשוט אומרת - אמא לא שומעת. את רוצה לדבר עם אמא? דברי יפה. ספרי לי מה מפריע לך.

לא להתייחס לבכי ללא הצדקה. אם תהיי עקבית - זה יעבור לבד
    פייס: ortal_hori

• לפני כשלושה חוד' איתי התחיל לדרוש יותר תשומת לב והיא החלה להרגיש שאחיה הקטן לוקח מ"הזמן שלה" מההורים ומנסה להיות כמוהו ע"מ שתקבל אותה כמות תשומת לב (ובאותה הדרך).
    תינוק חדש בבית (חצי שנה זה עדיין חדש) משנה את המערך הידוע והצפוי של כל בני המשפחה, גם של ההורים וגם של הילדים, לוקח קצת זמן עד שכל אחד מוצא מחדש את מקומו....

על פניו - הייתי הולכת על הדגשים ופידבקים של כמה היא בוגרת בכל דבר (לא כמה הוא תינוק אלא כמה היא גדולה ומבינה ועושה ויכולה) ובהתאם גם לבקש לעשות/לעזור דברים של גדולים - לסדר את השולחן לפני הארוחה, להכין ביחד אוכל/עוגה, והכי טוב - אם יש לך אפשרות לאפשר לכן 10-20 דקות רק של שתיכן, אפילו בדר עם דלת סגורה בזמן שהוא ישן / יש איתו מישהו אח, זה עושה פלאים.

איך היא בגן? שם מרגישים את ההשינוי או שזה רק מולכם? אפשר בהחלט להתייעץ עם הגננת ולנסות לעבוד בשיתוף פעולה עם הגן.

• לפי מכון אדלר - צריך להתעלם מהתנהגות מפריעה ולתגמל התנהגות טובה.
    לבקש את עזרתה בכל מיני דברים כדי שהיא תרגיש גדולה (אם היא לא רוצה לעזור היא לא חייבת, אבל להדגיש לה שהיא מסוגלת).

לנו מאוד עזר להבהיר את הדברים שהתינוק לא יכול - לאכול שוקולד, לקפוץ בג'ימבורי, לראות טלויזיה וכו'.

זמן איכות רק את והיא לשעה בשבוע, רק היא ואבא שלה לשעה בשבוע לפחות.
    יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • ואני דווקא אגיד דברים קצת שונים
  • מסכימה עם כל קודמותיי וגם עם מרץ- בקיצור לגמרי כולן צודקות

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה