שובבות/ביריונות בבית הספר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • טוב, בקרוב נראה לי שאוכל לפתוח בלוג בשם- קשיי הקליטה במסגרות החדשות

אתמול הגדול הגיע הביתה וסיפר שבזמן שהוא עשה פיפי בשירותים ולאחר שנעל את התא, באו 3 ילדים מכיתות גבוהות יותר שהוא לא מכיר- להערכתו ב' או ג' או ד', פתחו לו את התא מבחוץ (כנראה מנעול מקולקל?), הציצו לו, צחקו וברחו.
    זו פעם שניה שזה קורה, פעם ראשונה שהציץ לו ילד אחד זה קרה לפני החופש, חשבתי שזה משהו חד פעמי ולכן הסתפקתי בחיבוק תומך.
    פעם שניה זה כבר קצת מטריד אותי- זה הנורמה? לא מספיק לפספוס בכיתה א' להתמודד עם כניסה לבית ספר גדול, שיעורים, מטלות לימודיות, הכרויות חברתיות- הוא גם צריך לחשוש ללכת לשירותים? הוא כולה נמצא שבועיים בקושי במסגרת... ואיך זה לעזאזל יעזור לעדכן את המחנכת? מה היא תוכל לעשות? הם 3, הוא אחד, אין מושג מי הם. מקסימום תגיד לי- "זה חמור" כדי לתת לי הרגשה טובה.

אני כתבתי בכותרת שובבות או בריונות כי זה מסוג הדברים שאם היינו רואים בסרט בורקס זה היה יכול להראות לנו משעשע. את הבן שלי זה ממש לא משעשע. מאחר והוא לא יכול לזהות אותם כי אינו מכיר אותם, ובוודאי לא להתמודד עם 3 גדולים ממנו הצעתי לו ללכת עם חבר מהכיתה לשירותים. שישמרו אחד לשני, וחוץ מזה להקפיד ללכת לשירותים בקומה של האלפים והוו'ניקים ולא בקומה של הצהרון שלשם הוא הולך- שזה כיתות ב', ג', ד'... וגם אמרתי לו ישר לשחרר עליהם איזו קללה עסיסית בפעם הבאה שזה קורה כדי שלא ישאר בתחושה של חוסר אונים.

פשוט מבאס, מה אני אגיד. ומדובר בבית ספר טוב בשכונה טובה בלה בלה בלה... יש פשוט כזו נורמה של אלימות בבית ספר שבנים צריכים להתמודד איתה- גם אם הם ממש לא בעניין שזה מבאס.
20 תגובות
עמוד 1
  • זה באמת ממש מממש עצבו ולא נעים(כן כן לדעתי זה עצוב כי ילדים קטנים לא יודעים להתמודד עם זה)
    אא,כ מדובר בילדים ממש עם פה.......

קודם כול ממש מממש טוב שהוא מספר לך את זה....
    דבר שני אני כן חושבת שצריך לשתף את המורה.כן היא צריכה לשים לב היא תריכה לעקוב היא צריכה לרראות שאין אלימות על חלשים...לא שהוא חלש אלא שהוא בעמדת כוח פחות טובה כי הוא בא והם בב' בג' חושבים את עצמם גדולים......

מעשה שחוזר על עצמו כמה פעמים דרוש ביקורת חמורה.......
    לדעתי זה מעשה חמור מאוד להציק לילד בשירותים....היום זה ילד מחר זה ילדה..........

יש ילדים שבאים מבתים לא טובים ששמעו דברים לא טובים שראו ואח,כ משתמשים בזה .......

עם זאת ברור שתמיד יהיו את הבריונים והשובבים שעושים מעשי שובבות לא בתם מרצון להרע סתם משובבות ומחמדת נעורים וככה זה צריך לדעת להתגבר ולהתמודד....כאן נמצא החוט הדק איפה צריך לתת לילד להתמודד לבד ואיפה צריך לתת לו תמיכה ....אולי במקרה הזה הייתי עוקבת לראות אם זה חוזר על עצמו ואם לא אז לתת לו להתמודד לבד.......לבינתיים ככה זה קשיי קליטה.
  • זו ביריונות, לא שובבות....
    לדווח למורה ולמנהלת.
    גם אם הוא לא מזהה את הילדים הספציפיים זה כנראה הלך הרוח בבי"ס ויש לחזור ולדבר איתם על כך.
    ובהחלט להקפיד ללכת לשרותים המיועדים לילדי כיתות א'.....

• אוקי, אז אחרי שחיזקתן אותי התקשרתי למחנכת של הבן שלי, היא מקסימה ובאמת טוב שלפחות יש תחושה שיש עם מי לדבר.
    היא אמרה שבדיוק אתמול דיברו על זה בכיתה כי היה מקרה אחר- הפוך אגב, שילד חיכה לחבר שלו ורצה להגיד לו משהו- אז הוא פתח לו את התא כדי לדבר איתו והרגיש כמו בבית, לא מתוך כוונה להציק. ואז דיברו על הגבולות והכל.
    בכל מקרה, המחנכת אמרה שהיא תיידע את המחנכות של הכיתות הגבוהות יותר שידברו על כך בכיתה והיא תיידע אותי מה קרה עם זה.

כואב לי הלב עליו, באמת. בית ספר יסודי היתה חוויה לא משהו בשבילי, ומבאס אותי לחשוב שהוא חווה דברים שונים אבל דומים למה שאני חוויתי כבר בשבוע השני במסגרת הזו, ואני באמת מאמינה שזה יכול לקרות בכל בית ספר. אני שמחה אבל כמו שכתבת אתי שהוא מרגיש בנוח לפנות אלי ולשתף אותי, אגב- למה את חושבת שבנים ובנות זה שונה בהקשר הזה? כל אחד זכאי לכבוד לפרטיות ולצניעות שלו, ולא חשוב אם הוא בן או בת לדעתי
  • אז ככה ךאחר מחשבה עמוקה(
  • אני חושבת שזה לא משהו בכל מקרה...
    גם לבנים יש זכות לפרטיות. לא יודעת.. אם את משווה בן שמציץ לבת לעומת בן שמציץ לבן זה ברור שזה לא אותו דבר.
    אם את משווה בן שמציץ לבן ובת שמציצה לבת אני לא רואה את ההבדל הגדול...
  • יש לי קצת הרגשה, ETD, שאת סוטה מהנושא העיקרי.
    זה לא דיון על "מה יותר גרוע, בן שמציץ לבת או בת שמציצה לבן", אלא על שמירת גבולות הגוף והזכות הבסיסית והיסודית שיש לכל אדם גדול כקטן, באשר הוא - לפרטיות. והזכות הזו היא בסיסית ומובנת מאליה בפרט כשמדובר בשימוש בשירותים. זהו זה. זה חד משמעי ולא נתון לפרשנויות.
    אם שומרים בהקפדה על הכלל האנושי הבסיסי הזה, נמנעים הרבה דברים שבאים אח"כ, באם קיימת הפרה של הכלל הזה בשלבים הראשונים שבו אמורים ללמוד על חשיבות ההקפדה עליו - כמו למשל בגיל בי"ס יסודי.
    לכן אני כן רואה מקרה כמו זה בחומרה, וכן תומכת בנקיטת כל האמצעים כדי שלא יחזור.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

• שמש את צודקת.....
  • מזדהה מאוד עם התחושות והקושי.
    אתמול הבת שלי סיפרה לי שילדה אחת דחפה אותה(-בכוונה לדבריה)בחצר ונפל לה התפוח לחול,והיא כזו טובת לב,היא לא אחת שתדחוף בחזרה או תפתח פהשאלתי אותה איך הגיבה אז היא אמרה שהיא אמרה לאותה ילדה-אבל למה אני רציתי לאכול את זה....נשבר לי הלב.
    זה נשמע אולי דרמטי לכזו סיטואציה אבל אני חושבת עליה שם יום שלם,בלי שיש לה ממש חברות עדיין(אפילו שיש בנות מהגן שלה הן מן חבורה די מגובשת שמגיעות מרחוק בהסעה והיא לא לגמרי משתלבת איתן),בקיצור....אני מקווה שזה ישתפר עבור כולם....
  • אצלנו היום המחברת "נעלמה", הוא השאיר אותה על השולחן ומישהו סחב אותה בהפסקה.
    זה גם כן מעשה אלים בעיני

• בייבי בום...זה כזה מכעיס....כזה חוסר אונים!
    אתמול היא סיפרה לי שהמורה הודיעה שמי שתאחר להכנס לכיתה מההפסקות תעמוד .והיו כמה בנות שאיחרו ואכן הן עמדו 'הרבה זמן'.
    אולי זה שתי דקות ובעיניה זה הרבה זמן אבל זו גישה כ"כ מיושנת ועקומה!
    והמצער שלפחות כרגע,אין לי חלופה.אני מבינה למה היא אומרת כל הזמן שכיתה אלף זה מעצבן.אני יכולה להבין אותה.
  • אני מבינה שלעוד כמה קשה פה..
    אגב בייביבום הבן שלי גם מצא מחברת שלו בפח והוא ידע להגיד לי מי זרק אותה לשם. זה ממש לא קל.
    דיברתי עם המחנכת שלו והאמת שיצאתי קצת מאוכזבת. שאלתי אותה על ילדים שהוא יותר מתחבר אליהם כדי להזמין הביתה והיא שלפה לי שמות של כל מיני ביישנים שהוא בדיעבד בכלל לא מכיר. מבאס שככה היא ישר תייגה אותו. הילד שלי בכלל לא ביישן יש לו פשוט בעיות קליטה כי הגיע לבד למסגרת שבה כל אחד הגיע לפחות עם חבר אחד. כשהוא רואה שניים שחברים מקודם הוא מיד לוקח צעד אחורה ואפשר להבין אותו. זה קשה.
    במקום שתחשוב איתי על ילדים שאוהבים טבע ובעלי חיים ילדים שאוהבים ג'ודו או אתלטיקה ואופניים היא נותנת לי שמות של ילדים שמה שמשותף להם זה שהם לא מדברים
    ושוב הזכרתי לה בפעם השלישית שהוא בא מעיר אחרת.. אני מבינה שיש לה הרבה על הראש אבל כמה ילדים כאלה כבר יש בכיתה אחת?
    עובדה שבצהרון כיף לו מאד כי זה פחות ילדים. הוא משחק כדורגל ועמודו וחיי שרה עם כל הבנים ואין לו שום קושי להשתלב. הבעיה היא רק בשעות של הבוקר. חבל שזה העיקר.
  • אוי בית ספר בית ספר יש אלימות בבתי הספר השאלה איך המנהלת מטפלת בנושא. המזל שלי שהילדים שלי מספרים לי על כל מה שמתרחש בבית הספר אז למה שאת מספרת אני אמרתי לליה שלי שאין מצב שהיא הולכת לשירותים לבד רק עם חברה וגם לאביאל אמרתי שאחד שומר והשני מתפנה וככה הם עושים ואמרתי למורה גם באסיפת וועד שאין מצב שגם בשיעור מצטערת מאוד הילדה והילד חייבים ללכת בזוגות אני לא מוכנה לזה שהם ילכו לבד.
    וכן לשתף את המורה ואת מנהלת בית הספר.

• אצלנו הם הולכים ביחד לשירותים

אור חברה של בנות גדולות
    פייס: ortal_hori

• טוב אני מבינה שיש משהו באוויר כנראה או שחופש יותר מידי השפיע על הילדים ! השכנה שלי היום חזרה הביתה בדמעות ,הרביצו לבן שלה שהוא בכיתה ב' שעדיין בתהליך החלמה ממחלת הנשיקה כשעדיין יש פחד שיהיה נזק לכבד או טחול מכל מכה חזקה ! פשוט מזעזע מה שקורה בבית הספר והגנים ,גם יש כתבה היום על גן ששרפו אותו ובגלל זה הגנים מחר יפתחו רק ב9
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4435803,00.html
  • אשטנגה, עזבי את ההמלצות שלה, תחפשי ילד שאת רוצה שהוא יתחבר איתו, ותזמיני אותו אליכם, בלי המלצות שלה ובלי כלום. ממש מבאס, ולגמרי מבינה את מה שאת מרגישה.

ההצתה של ההורים זה ממש מקרה מזעזע, הורים אלימים בצורה קיצונית. רק לא הבנתי למה להעניש את כל המדינה בשביתה עד 9 בבוקר. זו חוצפה.
  • אני חושבת שבריונות/אלימות בבתי הספר לובשת פנים רבות, שונות ומגוונות. ואני חושבת גם: מתוחכמות. כי הרבה פעמים הילד או אנחנו לא יודעים להגדיר: האם זו אלימות/בריונות? (למשל, "העלמת" ספר/מחברת/משחק/סנדויץ' של ילד)
    לצערי, אני מדברת גם כאמא. רם שלי חווה את שנות בית הספר היסודי כשנים אלימות במיוחד, בסביבה בה הוא ורצונותיו נעלמו פעמים רבות מדי, מעיני מי שהיו אמורים להעניק לו את ההגנה הראויה בסביבה הזו.
    משנות בית הספר היסודי שלו יצאנו הוא ואני נפגעי טראומה מתמשכת.
    לשמחתי, עם סיום כתה ו' והמעבר לחטיבה (ז'), נפסקה האלימות תודות להגעתו לבית ספר שמהווה דוגמא ל"אפס אלימות", וזה תודות למנהלת שמנהיגה ביד רמה ובזרוע נטויה את ההלכה למעשה של המלים "אפס סובלנות לאלימות". כן, ברוריה סלע המיוחדת במינה, שמנהלת כבר שנים רבות את החטיבה ובית ספר התיכון "רמות חפר" בקיבוץ מעברות, היא הדוגמא שלי לכך שבתי הספר שלנו ראויים ויכולים גם להתנהל אחרת. עם אפס סובלנות לאלימות מכל גוון, צבע, אופי או צורה.
    זה קיים וזה אפשרי.
    זה דורש מקצועיות לעילא, הרבה רצון, יכולת הנעה ושיתוף פעולה.
    אבל זה אפשרי. גם בישראל של 2013 בה הורים מציתים כתת גן ומכונית של גננת רק בגלל שהגננת התריעה על אלימות נגד הילדים.
    כשמאמינים שניתן לייצר סביבה בה אין אלימות ויש אפס סובלנות אליה - זה כנראה קורה.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

• היה לי ממש קשה ועצוב לקרוא את כל החוויות של ילדכם
  • שרוני, גם אצלנו יש מדיניות "אפס סובלנות לאלימות"
    פייס: ortal_hori

• זה בהחלט נשמע כמו ביריונות ולא ״ מעשה קונדס״.
    הייתי פונה למורה ואם צריך אז גם למנהלת, הוא יודע לומר מי הילדים האלה? הוא ידע לזהות אותם?
    ילד צריך להרגיש בטוח בבית הספר, ולהרגיש בטוח שהוא יכול ללכת לשירותים בלי שיציקו לו...
    [url=http://www.freeglittergraphics.com]

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
  • כל כך קשה לי לקרוא את זה!! לילדים שלכן זה לא מגיע!!
    יש משהו עקום ביסוד, לדעתי זה לא רק המחנכת/המערכת/ההורים..
    ממש עצוב לי

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה