טוב, בקרוב נראה לי שאוכל לפתוח בלוג בשם- קשיי הקליטה במסגרות החדשות
אתמול הגדול הגיע הביתה וסיפר שבזמן שהוא עשה פיפי בשירותים ולאחר שנעל את התא, באו 3 ילדים מכיתות גבוהות יותר שהוא לא מכיר- להערכתו ב' או ג' או ד', פתחו לו את התא מבחוץ (כנראה מנעול מקולקל?), הציצו לו, צחקו וברחו.
זו פעם שניה שזה קורה, פעם ראשונה שהציץ לו ילד אחד זה קרה לפני החופש, חשבתי שזה משהו חד פעמי ולכן הסתפקתי בחיבוק תומך.
פעם שניה זה כבר קצת מטריד אותי- זה הנורמה? לא מספיק לפספוס בכיתה א' להתמודד עם כניסה לבית ספר גדול, שיעורים, מטלות לימודיות, הכרויות חברתיות- הוא גם צריך לחשוש ללכת לשירותים? הוא כולה נמצא שבועיים בקושי במסגרת... ואיך זה לעזאזל יעזור לעדכן את המחנכת? מה היא תוכל לעשות? הם 3, הוא אחד, אין מושג מי הם. מקסימום תגיד לי- "זה חמור" כדי לתת לי הרגשה טובה.
אני כתבתי בכותרת שובבות או בריונות כי זה מסוג הדברים שאם היינו רואים בסרט בורקס זה היה יכול להראות לנו משעשע. את הבן שלי זה ממש לא משעשע. מאחר והוא לא יכול לזהות אותם כי אינו מכיר אותם, ובוודאי לא להתמודד עם 3 גדולים ממנו הצעתי לו ללכת עם חבר מהכיתה לשירותים. שישמרו אחד לשני, וחוץ מזה להקפיד ללכת לשירותים בקומה של האלפים והוו'ניקים ולא בקומה של הצהרון שלשם הוא הולך- שזה כיתות ב', ג', ד'... וגם אמרתי לו ישר לשחרר עליהם איזו קללה עסיסית בפעם הבאה שזה קורה כדי שלא ישאר בתחושה של חוסר אונים.
פשוט מבאס, מה אני אגיד. ומדובר בבית ספר טוב בשכונה טובה בלה בלה בלה... יש פשוט כזו נורמה של אלימות בבית ספר שבנים צריכים להתמודד איתה- גם אם הם ממש לא בעניין שזה מבאס.