מישהי ראתה? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • את סדרת הדוקו "זיווג משמיים"?
    אתמול ראיתי את הפרק השלישי והאחרון, וזה השאיר לי מועקה בלב!
    קודם כל הבחורה הגרושה- בחורה יפה, חכמה ומוצלחת שכמותה, שככה צריכה לסבול ייסורי נפש. בלי הגיון וללא סיבה שתלויה בה. ובכלל, כל הדמויות שם היו אומללות בעיני, גם מי שמצא זיווג וגם מי שלא.
    מה שהשאיר בי מועקה זה בעיקר השבי בתוך נורמות חברתיות שמאמללות.
    בכל חברה יש נורמות, שמה לעשות, לא מתאימות לכולם ולכל מצב. זה לא רק אצל חרדים כמובן, גם בחברה הדתית לאומית וגם בחברה החילונית, דייטים ומציאת בן זוג זה לא פשוט, כל חברה והשיטה שלה, כל שיטה על יתרונותיה וחסרונותיה. פשוט זה מדכא לראות את התוצאה.
12 תגובות
עמוד 1
  • נכון.. אבל אל תשכחי שאת התוצאה האמיתית את לא רואה.
    התוצאה היא לאחר שנים של בחירת בן הזוג- אם מתפתחת מזה זוגיות נפלאה או עקומה, או גירושין.
    הרבה התחלות צולעות או מלאכותיות נהפכות אח"כ למערכת יחסים נהדרת. אין לסדרת טלויזיה יכולת אמיתית להראות מה באמת קורה בסופו של דבר. הזיווג הוא באמת החלק הכי פחות נעים בעניין הזה- אלא אם כן הוא קורה באופן טבעי ואז לא צריך התערבות חיצונים. שמים פה פוקוס על הנקודה הכי בעיתית בתהליך- זו טלויזיה..
  • את האמת ראיתי רק ת החלק הראשון שך הסדרה-בגלל שהבחורה הגרושה היא חברה שלי מהכיתה אז עניין אותי לראות....היא באמת בחורה מדהימה!!!!!!טובת לב נעימה רגישה ומוכשרת בחורה לענייין חלקה וזורמת!!!!
    עד פה השבחים שלי עליה...לצערנו קשה מאוד מאוד מאוד בציבור החרדי למצוא זיווג לגרושים .א. כי זה לא כ"כ מצוי ולכן יש פחות גרושים. ב. כי להיות גרושים זה הרבה פחות מוקבל מהציבור הכללי ושוב בגלל הנקודה שיש הרבה פחות גרושים (ולא נכנס כאן לסוגיה אם עדיף להתגרש במקרים מסוימים או לא)

אני עם אשטנגה בגישתה שאת התוצאה האמיתית אין לאפחד כמעט יכולת לראות....... ז"א הוצאה האמיתית מה קוה בסוף עם המערכת יחסים......אבל לבל נשכח שמטרה כאן בהחלט מקדשת את האמצעים.....והנקודה ההתחלתית היא למצוא זיווג וזה לא תמיד מבון מאליו...לא תמיד זה כ"כ קל במיוחד שבציבור החרדי יש הרבה נורמות חברתיות שלפעמים קשה להתגבר עליהם במציאת זיווג אבל....ואבל גדול אני בטוחה שעל כול דבר אפשר להתגבר בסוף כי הרי כמו שביבי בום כתבה לכול חברה יש שיטות,נורמות וכו ובכול חברה יש כול מיני סוגים כול השאלה אם מלמעלה רוצים שתגיעי למטרה או לא.......
    ד, יעזור ושתמצא במהרה (וכולם) את הזיווג הטוב והראוי מהר מהר מהר באמת מגיע לה.....
  • אני אמנם מהפורום השכן, אבל חייבת להגיב,
    אני חרדית מבית, ראיתי את הסדרה, ויש שם כל מיני דברים כל כך לא אותנטיים שזה מעורר גיחוך - כל מיני פגישות הזויות בין 2 פרטנרים שנראות כמו ראיון עבודה בן 10 דקות, החברים שמחכים בחוץ ומקבלים דו"ח מפורט ביציאה מהמלון, ה"ישיבות"עם השדכניות כשבחורה מגדירה שהיא מחפשת בחור חרדי (זה הרי מובן מאליו, בשביל בחור לא חרדי היא לא צריכה שדכנית), הנאומים חוצבי הלהבות שאחרי כמה שנים שהבעל יפרנס הוא יכול בכיף ללכת לכולל וכו'.

כמובן שלא הכל ככה, בהחלט יש דברים אמיתיים שמשקפים בעיני את המציאות בציבור, חסידות גור, כמו שהיא מוצגת - ככה היא, והיא חריגה בתקנותיה גם בתוך הציבור החרדי בכלל והחסידי בפרט, השיחות הטלפוניות שממלאות את הבטן בפרפרים ואפשר לראות את זה על הפרצוף התמים והמתרגש...

ויש גם דברים שנכונים באופן כללי אך מוצגים בהגזמה - אמא חרדית לא אמורה לבכות לבת שלה שכל פעם שהיא יוצאת לדייט, הראש שלה בחרדות מה הם עושים שם, אבל היא כן אמורה לכוון אותה בעזרת הדאגה שלה כאמא וע"י סמכותה ההורית לקחת החלטה לכאן או לכאן.

את הבחורה הגרושה בכלל לא הצלחתי לקלוט, היא הנהיגה לעצמה עוד סדרה של נורמות בתוך הנורמות של הציבור, ולדעתי לא ממש הצליחה להגדיר לעצמה מה היא מחפשת (מן הסתם מה שהיא כן יודעת שהיא לא רוצה כמו הגרוש שלה, ואז היא בעצם סוגרת את עצמה לדברים אחרים שיכולים להתאים, כי מסתבר שבשידוך הראשון היא הלכה לפי פרמטרים הגיוניים כלליים שיכולים להתאים לה)

לא אפתח כאן דיון מה היא הדרך הנכונה והמוצלחת למציאת בן זוג ולחיות איתו באושר כל החיים, פשוט במקרה גם אני בדיוק אתמול ראיתי את הפרק השלישי והיתה לי "בטן מלאה" על הסדרה כמי שמכירה את הדברים מבפנים...
  • כדי לחתן בת צריך לקנות דירה, לא? עסק ביש!
  • נכון, למדיום יש את המגבלות שלו, והדברים שונים במציאות. אבל באותה נקודה שבה צולמו הדברים, ובלי להסתכל הלאה על המשך הדרך, זה גורם לדכדוך ומועקה.

איילושי, דווקא דיברתי עם קרובות משפחה חרדיות שלי, והן אמרו שהסדרה דווקא די מצליחה לשמור על אותנטיות. אולי הניואנסים הקטנים מעט שונים, אבל בגדול זה מעביר את המציאות באופן שמשקף את מה שקורה. אל תשכחי שברגע שהעמידו שם מצלמה, שום דבר לא יכול באמת להיות כפי שהוא קורה בלעדיה. אני בטוחה שנוכחות המצלמה הייתה מאוד משמעותית עבורם, במיוחד במעמד שגם כך הוא מלחיץ- בזמן דייט.
    האמא הלחוצה אולי הוציאה קצת דברים מפרופורציה, אבל זה דווקא כן נראה לי אותנטי בהתחשב שזוהי ביתה הבכורה... אני לא חרדית ואבא שלי לא היה כל כך שונה כשיצאתי עם בחורים

• באופן כללי הסדרה משתדלת לשמור על אותנטיות, בעיקר בשיחות של הבחורים בינם לבין עצמם (הדוגמה עם הסיגריות אמיתית עד כדי כאב לב כשזה לא מצליח אחרי החתונה
  • בייבי בום אני עם בנות דודות שלך..בתור חרדית וגם מכירה חלק מהנםשות המצולמות דווקא אני כן חושבת שהסדרה די אוטנטית.....מי שלא שמתחתנת מוקדם במגזר החרדי כן יוצא לה להפגש עם שדכניות ועוד כול מיני דברים שלא מוכרים להרבה שמתחתנים בגיל רגיל......

אגב לא להיות נשואה בגיל 24 זה לא שומו שמיים......אני מכירה הרבה הרבה לא נושאות בגיל הזה..במיוחד היום שהמגמה היא קודם לגמור לימודים ואז.....

בקיצור סדרה נחמדה.
    למרות שברור לכם שכול המשחקים בסדרה הם לא ממש חרדים ליטאיים כן?????
    בטח לא כאלו שלא אכפת להם להיות מוצגים בכבלים......הם מאוד על קו התפר ולכן קשה להם קצת בשידוכים......ככה נראה לי.
  • מסכימה עם ETD
  • אני פחות מכירה את העולם החרדי ...
    אותי הסדירה עניינה וסיקרנה ..
  • לא ראיתי
    פייס: ortal_hori

• כן גם אני חשבתי על זה שחלקם צעירים מאוד ...לפי דעתי מאוד צעירים אז יש עוד סיבה למה לא להתפשר....
    אבל במקום מירב(במקומה לא אומר שאני צודקת וגם "אל תדון את חברך עד תשגיע למקומו")כן אולי הייתי מתפשרת......לא רואה משהו רע בלקחת מישהו שהוא לא ממש מהעדה שלי וגם לא משהו רע בלקחת מישהו שהוא לא ממש מהסגנון שלי...למשל כיפה סרוגה שחורה .. גרוש עם ילד גם אני לא הייתי לוקחת.
    מה שקורה לפעמים שלא מתפשרים ח:ו מגיעים ליל יורת מבוגר ואז צריך להתפשר על דברים מאוד מהותיים.
    אני אומרת אין משהו מושלם!!!!!אני למשל הייתי רוצה בחור בהיר ובלונדיני כמוני אבל פגשתי בחור גבוה וכהה והוא מצא חן בעיני אז שכחתי את הבלונדיני......
  • טוב אתמול ראיתי פרק ראשון. זה נקרא שידוך משמים, אגב.

נחמד, לא נפלתי. הבחור של גור חמוד
    פייס: ortal_hori

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה