מקומות ישיבה קבועים בכיתה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הושיבו את הילד הטוב שלי ליד שני הבריונים של הכיתה, אחד מכל צד.
    אני מבינה את האיזון שהמורה מנסה להשיג, אבל אני לא רוצה שזה ייעשה דווקא על חשבון הבן שלי. מה גם שהוא כבר חזר חבול בגלל אחד מהם.
    מצד שני אני מרגישה שאם אתלונן אז לתלונה לא יהיה בסיס, המקומות הקבועים נקבעו רק עכשיו. וחוצמזה אולי היא והנסיון שלה בכל זאת רואים משהו שאני לא רואה?!
    השבוע יש אסיפת הורים, איך להעלות את הנושא בפני המורה? מה הדרך הדיפלומטית ביותר להשיג את התוצאה הרצויה (כלומר, שהוא יעבור מקום...)?

הנושא הזה ממש מטריד אותי, גם כך הוא קטן פיזית וקצת יוצא דופן בכיתה. במקום שישב ליד חבר טוב, הוא יושב שם בין הבריונים

7 תגובות
עמוד 1
  • לא הייתי מעלה זאת באסיפת הורים כי אז הורים יכולים להפגע.
    עדיף לדעתי בשיחה אישית/מייל מול המורה.
    איך? הכי אמיתי. לומר / לכתוב לה מה שכתבת כאן....

• אני חושבת שהייתי שואלת קודם כלל מה מדיניות המקומות בכיתה.
    אולי היא מתכננת לרענן כל שבועיים שלושה? ואז עדיף לדעתי כן לספוג את זה בין השאר כדי כדי לחשל אותו.

אם זה משהו קבוע הייתי אולי מבקשת להושיב קרוב כי הוא נמוך או משהו בסגנון.

על המכות והחבלות בכל מקרה הייתי מיידעת את המורה. היא אמורה לדעת מה מתרחש עם תלמידיה. לא בנימה מתלוננת אלא בצורה של דיווח, שהוא חזר חבול ואולי זה קרה בהפסקה וכו אבל חשוב לך שהיא תדע.

הוא ילד ביישן? משתף? איך הולך לו בחברה?
    למקומות ישיבה הרבה פעמים יש השפעה בתחומים האלה.
    ולכן אם קשה לו כן הייתי מבקשת מהמורה לחזק את הביטחון העצמי בשלבי ההתחלה על ידי ישיבה ליד ילד מוכר.

ו...אמנם יש למורה בוודאות שיקולים אבל הרבה פעמים השיקקול העיקרי הוא אכן האיזון- או כדי שלא יהיה לילד המפריע גיבוי.. וההפסד לעיתים הוא של הילד הטוב.
    אז באמת תפקחי עיניים..

• אני הייתי ניגשת אליה בבוקר לפני השיעור ואמרת לה שהילד שלך לא מוכן
    בשום פנים לשבת ליד ..... ואת מאוד מבקשת שהוא יישב ליד... ואז תתני לה כמה
    שמות שיהיו לה כמה אופציות

• תדברי עם המורה על הנושא אפילו להרים אליה היום טלפון ... ולדבר איתה ולהבין את ההגיון שבו היא הושיבה ככה את הילדים.

מה הילד אומר על הישיבה ככה ? זה מפריע לו?

• תקשיבי לאינטואיציה שלך ורק לה.
    קודם כל הייתי נותנת לשבוע הקליטה אחרי החזרה לחופש לעבור ולראות מה קורה.
    אם הילד משדר מצוקה הייתי נגשת באופן אישי כמו שענבר הציעה ומדברת עם המורה על השיקולים להושיב אותו שם, מציינת שגם ככה קשה לו כי הוא במסגרת חדשה ועברתם לא מזמן וגם הייתי מבררת כמו שהציעה אחת ויחידה מתי מחליפים מקומות.
    למערכת יש את השיקולים שלה, ולך את שלך. אני לא בעד להגן על הילד בצמר גפן, אבל גם להעמיד אותו בפני תנאים לא הוגנים זו לא חוכמה גדולה.
    למה 2 בריונים? אם לא יכולים להעביר את הבן שלך, אולי שיעבירו לפחות אחד מהם? אני בטוחה שלא כל הילדים בכיתה בריונים.
    גם אצלנו לא קל, מקווה שעוד חודשיים כבר לכולנו יראה אחרת.
  • תודה לכולכן, לקחתי לתשומת ליבי כל הצעה שהצעתן, עדיין לא החלטתי סופית מה לעשות, אבל עזרתן לי לארגן את המחשבה.
  • העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך זה לדבר עם המורה לגבי כל שעל ליבך...

הרי את לא אמא קטנונית או קנטרנית. את מעלה באמת בעיות שמטרידות אותך.

פשוט תגשי ותדברי איתה או טלפני בערב (איך שהולך אצלכם שם). חשוב מאוד לפתח מסלול תקשורת ישיר עם המורה לדעתי, ולא כל הזמן להתחבט באם כדאי או לא כדאי לשוחח. תסמכי על עצמך!

מקסימום היא תסביר לך מדוע החליטה לנהוג כך, ואת תציגי את עמדתך ותגיעו לעמק השווה.

אל תחשבי פעמיים. חבל על חוסר שקט נפשי...

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה