דמי כיס - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות!

סטפני שלי בת 6.
    הייתי רוצה להתחיל להביא לה דמי כיס...

השאלה היא, האם על משהו מסויים? על ניקיון וסדר? מה?

מה הסכום? 10-20 שח נשמע בסדר?

תודה
    *
11 תגובות
עמוד 1
  • מה שלומך?

תקבעי את מה את רוצה שהיא תעשה ונגיד לתת כמה שקלים ולתת לה ארנק לשים את הכסף בתוכו.
    אפשר על שהיא מסדרת את המיטה
    אם יש לה שעורים או עבודות מהבית ספר אז לתגמל על ציון טוב או הערה טובה מהמורה.
  • אנחנו התחלנו לפני כשבועיים לתת חמישה ש"ח לכל אחת פעם בשבוע, הן שמות בקופת חיסכון ומפנטזות על מה יקנו עם הכסף הזה
  • אנחנו נותנים לאביגיל מגיל 5 פעם בשבוע 5 שקלים. לפעמים שוכחים וגם היא שוכחת.
    בין לבין הבנות מקבלות עודף מהכיס של אבא
  • תודה בנות

גם אני חושבת שלא צריך לתגמל על עבודות בית/ שעורים

נתחיל להביא לה כל שבוע...

אולי להגיד שזה בשביל שתוכל לקנות עם זה משהו בעצמה כשתחסוך..

תודה :)

*
  • גם אנחנו בדיוק חושבים על זה.
    יש לי שאלה לאלה שענו, האם אתן קונות להם בנוסף לדמי כיס? כלומר, יוצא לכן לקנות להם צעצועים או ממתקים מעבר לדמי כיס שהם מקבלים כל שבוע? ואם כן, אז איך אתן קובעות מתי זה מהכסף שלכם ומתי משלהם?
  • בטח שאני קונה להם מעבר.
    מה הן כבר יכולות לקנות לעצמן בשקלים הבודדים שיש להן?
    אני קונה מה שאני רואה לנכון לקנות.
    כל מה שאני לא רוצה לקנות והן רוצות לקבל - שיקנו מהדמי כיס.
    פעם ב... שיש להם כבר מספיק כסף והן מחליטת שהן רוצות לבזבז אנחנו הולכים לחנות ממתקים או חנות צעצועים (לבחירתן) והן קונות מה שהן רוצות. מרשה לעצמי לכוון את הבחירה, סתם כדי שלא יתאכזבו מהבחירה. אבל לא מתערבת בבחירה הסופית.
    או שיש לאביגיל משהו שהיא רוצה והיא חוכסת למטרה הזו, אז סופרים כמה יש ושכבר יש מספיק הולכים לקנות את הדסר הספציפי הזה.

• גם לנו יש קופה - זה מקסים בעיני
    פייס: ortal_hori

• התחלנו כי הן קיבלו 100 ש"ח לראש השנה ומעין ביקשה ליום הולדתה (שחל בעוד ארבעה חוד')
    -אופניים
    -סטיטר גדול מזה שיש לה
    - גלגליות
    הבהרנו שאנחנו נקנה רק אחד מבין השלושה אבל היא תוכל לקנות מכספה עוד אחד או יותר עם הכסף שאותו תחסוך (היא תקבל ליום הולדתה עוד 300 ש"ח מחמיי)
    מה שניסיתי לומר - דמי הכיס אצלנו - נכון לעכשיו- מאוד ממוקדי מטרה וממש לא באים על קניות שוטפות.

• בייביבום תלוי בסיטואציה. אם אני יוצאת איתם לבילוי ברור שלא אוריד להם ממתק מהדמי כיס זו התחשבנות מיותרת בעיניי. אם יש לנו ארטיקים במקרר כנל. אבל אם הוא רוצה להזמין לעצמו רובוטריק באינטרנט או סתם בא לו ארטיק זיבלונים באמצע שבוע אז זו בחירה שלו וזה מהכסף שלו. אצלי הגדול מקבל 5 שקלים בסופי שבוע. והוא מתוק נורא. משתף וקונה לאחיו ארטיק מהכסף שלו וגם בעבר קנה לו מכספו מתנת יומולדת לאחיו כי זה מה שבחר לעשות עם הכסף. בעיניי זה כלי מאד יפה לעצמאות ומשמעת כלכלית ואני בעד
  • אשטנגה, את צודקת. השאלה שלי הגיעה בדיוק בגלל שגם בעיני זה עניין של מודעות כלכלית, ולכן כשהתלבטנו על זה בעלי ואני, אז עלתה השאלה האם זה במקום הפיצ'פקס שאני קונה לו באמצע שבוע, או בנוסף. כי אם זה בנוסף, אז בעצם החינוך הכלכלי קצת הולך לאיבוד....

שולי ולינבר, נכון ש-5 שקל בשבוע זה לא מספיק, אבל מצד שני אם זה בנוסף אז זה קצת מאבד משמעות....אולי עדיף לתת יותר מ-5 שקל וכן לתת לו לקנות "על חשבונו" את כל הממתקים והמתנות הקטנות של אמצע שבוע?
  • לנו יש קופה שאליה אריאלוש שם את הכסף שהוא מקבל לחגים וכל מיני אירועים אחרים...
    לפעמים אנחנו סתם שמים לו...
    אין לנו דמי כיס מפורשים...
    וכשהקופה תתמלא נפרוט איתו את הכסף ונלך לערוך שופינג מטורף...

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה