לישון עם ההורים - התייעצות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כעיקרון אני לא בעד ילדים שנרדמים או באים בלילה למיטת ההורים. כמובן לא חקוק בסלע, תלוי בנסיבות.
    עם כל הילדים עברנו את השלב של מגיע- מחזירים, חוזר - מחזירים.
    זה עבד מצויין, עכשיו גם אם הם באים לפעמים, הם יודעים שהם כמה דקות מתפנקים ואנחנו מחזיר אותם למיטה.
    אבל בזמן האחרון מיכלי מצאה פטנט מקורי. היא מגיעה, די בעיקביות, ונשכבת ברגלי המיטה שלנו. אנחנו אפילו לא מרגישים, רק מתעוררים בבוקר והיא שם.
    השאלה היא מה עושים?
    מצד אחד זה לא מפריע, כי אנחנו אפילו לא מודעים לזה שהיא שם.
    מצד שני, זה נוגד את נקודת המבט שלנו על הנושא.
    מה גם שהאחרים רואים שהיא ישנה אצלינו ורוצים גם.
    שלא לדבר על זה שהיא כבר קיבלה כמה פעמים בעיטה לראש, כי שוב, אנחנו לא יודעים שיש לנו מישהו מתחת לרגליים.
    אבל גם אם אני רוצה לעשות משהו, איך? אני לא מתעוררת מזה וקשה לי לעקוב אחרי הנושא.
    דיברנו איתה על זה בזמן ערות, שכל אחד ישן במיטה שלו וכו׳.
    והיא מבינה, נראה לי שהיא באה אלינו מתוך שינה, במצב כמעט סהרורי ולכן לא עוזר מה שמדברים לפני השינה
    מה אתן מציעות? להתעלם שיעבוג לבד או להתעקש ולחפש פתרונות?

11 תגובות
עמוד 1
  • אולי תשאלי אותה מה קורה בזמן האחרון- למה היא באה? תנסי לדובב, יכול להיות שחולמת חלום מפחיד, או שמתעוררת ופוחדת מהחושך או מהלילה?
    אם זה לא זה אלא סתם בא לה, הייתי כן עומדת על זה אבל מוצאת דרך מקורית, למשל, נסו לילה אחד שאחד מכם יישן בצד השני ואז אולי תרגישו יותר אם היא באה.

מה יקרה אם תסגרו את הדלת שלכם וכשתפתח תשמעו את הרעש? ומה יקרה אם לילה אחד תנעלו? יש מצב? רק כדי לבדוק אותה, אם היא תחזור למיטה או תתעקש להיכנס.

אני בעד כמו שכתבתי למעלה- למצוא את הסיבה לזה שהיא באה, אם אין סיבה אלא כי סתם מתפנקת הייתי מחזירה למיטה בגלל הסיבות שציינת- נוגד עיקרון שלכם, פתח לאחרים, נוחות ופרטיות וכו

אני יכולה לומר שאצלנו המצב די דומה רק הוא יודע לנגן על המצפון ולומר שהוא מפחד, וכשמדובר ב4 לפנות בוקר כשעוד שעתיים אני קמה לעבודה אני לעיתים קרובות נכנעת

• לי באופן אישי אין בעיה עם זה
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    "כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."
  • אני לא מעודדת את זה, אבל יודעת שילד לא סתם עובר למיטה של אבא ואמא בלילה.
    אלא אם כן מהותית מפריעים לי לישון (וזה קורה) אני משאירה אצלנו עד הבוקר.
    בדרך כלל כמו שהתופעה באה- היא נעלמת.
    מאחר ואני מאמינה שזה נובע מצורך נפשי של הילד אני לא נלחמת בזה.
    הילדים יודעים יפה מאד איפה הם אמורים לישון ואם הם מצאו סיבה לבקש קירבה מאבא ואמא באמצע הלילה אני לא מונעת את זה.

לי כילדה היו נועלים את הדלת, הייתי מגיעה לחדר של אבא ואמא אחרי חלום רע, עומדת מול דלת נעולה וחוזרת למיטה. אין לי מזה זכרונות טובים.
  • נשמע שמאחר וזה מסכן אותה (בעיטה לראש זה סיכון) צריך לעשות משהו...
    מה לעשות? זה כבר סיפור אחר לגמרי
  • נשמע שמאחר וזה מסכן אותה (בעיטה לראש זה סיכון) צריך לעשות משהו...
    מה לעשות? זה כבר סיפור אחר לגמרי
  • גם אני בעקרון נגד, אבל שוב כל מקרה לגופו
    דווקא עם ינאי כשהיה קטן יותר, סביב גיל שנה וחצי ...היתה תקופה של חודשיים שהוא ישן איתנו כל הלילה..זה היה נוראי...כל הלילה בעיטות והתהפכויות ולא ישנו טוב....אבל זה קרה כשהמיטה שלו היתה ממוקמת בחדר שלנו..בגיל שנתיים העברנו את המיטה לחדר של גאיה והחדר נהיה של שניהם וזה נפסק
    לפני כמה חודשים הוא החל להתעורר בבכי בלילה ומצאנו את עצמינו משוטטים חצי לילה לחדר שלהם להרגיע אותו..עד שהתחלנו לפתוח את מיטת החבר במיטה של גאיה וישנו בתורנות בין שניהם....אחרי בערך שבועיים הוא הפסיק להתעורר כי כנראה הרגיש בטוח..וחזרנו לישון במיטה שלנו והוא במיטה שלו ושלום על ישראל....
    אולי כדאי גם לכם לנהוג כך לפחות לזמן הקרוב עד שהיא תפסיק להגיע...לדעתי יותר קל "לצאת" מהמיטות ומהחדר שלהם מאשר להרגיל אותם"לצאת" מהמיטה שלנו
  • הדעה שלי קצת שונה בעניין הזה.
    אני אוהבת לישון איתם,בפרט כשהם תינוקות ועוד יונקים הכי נח לי שהם צמודים אלי בצד של הקיר כמובן עם שמיכה נפרדת,
    אבל כשהם גודלים זה מתחיל להיות קשה....הקטן שלי בן שנה וחצי ישן איתי עד לפני חודשיים.המעבר למיטה שלו היה מאוד קל יומיים בערך של מחאה וזהו.
    עם הבנות היה תהליך קצת יותר מורכב בעיקר כי נלחמנו בזה.ניסינו להחזיר,ניסינו למנוע...עד שמנחת הורים אחת אמרה לי-אז מה? הכי הרבה שיכול לקרות שתפסידי שנת לילה טובה,אבל תרוויחי ילדה מלאת בטחון,ותראי שזה יעבור מעצמו.
    ובאמת זה ככה.היום מדי פעם הן מגיעות גם לרגלי המיטה כי הן יודעות שלא נח לי עם הבטן,אבל זה פעם ב...מדי פעם הן מבקשות בתחילת הלילה לישון אצלינו ולפעמים אנחנו מאשרים.
    הפינוק הזה לפעמים הוא כ"כ חשוב להם.הידיעה שאבא ואמא שם גם בלילה,גם שלא הכי נח.
  • אולי תגובה להתחלה החדשה בגן? תני לה זמן אחרי סוכת ברגע שתחזור לגן ותכנס לשגרה יש סיכוי טוב שזה יפסק

• שושה אנחנו דווקא חושבות די דומה..
  • הדס-נכון:)כמו בעוד כל מיני תחומים אגב.....(שאמרתי שונה התכוונתי לרוב כי הרוב לא בעד...)
  • שושה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה