תסמונת pots - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר ערן שלום,
    אני בשבוע 27+3 , זהו הריון 4 אחרי שלוש הריונות תקינים לחלוטין. כבר חודשיים במגוון של בדיקות (אקו לב, הולטר, א.ק.ג, בדיקה נוירולוגית) בשל מקרים של איבוד הכרה בממוצע פעם ביום ותחושות של סחרחורות כאבי ראש והתעייפות במאמצים מאוד קטנים ( עמידה במקום מעל 2 דקות),בעיקרון נמצאת בשמירת הריון כמעט חודש. אתמול הייתי במיון לצורך בדיקות בשל חלבון גבוה בשתן באיסוף שתן (332), הרופא שבדק אותי שאל לגבי שאר התופעות, בדק לחץ דם בשכיבה וישיבה ואיבחן תסמונת pots , באינטרנט לא רשום שזה תופעה שקורית בהריון? האם מוכר? האם יש לכך טיפול? והאם עובר אחרי הלידה?
    תודה מראש, וסליחה על המגילה..
    בת ציון
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

זהו מצב שבו יש עלייה של הדופק בעת מעבר מישיבה לעמידה, עם תופעות נלוות שחלקן מזכירות את מה שאת מתארת. לא בהכרח קשור ו/או נגרם בשל ההריון, ולמעשה לא ידוע למה זה קורה.
    יש לכך טיפול, המבוסס על שינויי באורח החיים (דיאטה מתאימה, פעילות גופנית ייחודיץ ועוד דברים) וכן אפשר להעזר בתרופות.
    כיוון שלא בהרח קשר להריון, אז זה לא בהכרח עובר אחרי ההריון.

אבל, לפני שאת ננעלת על האבחנה - האם שאר הברור היה תקין, האם נצפו שינויי דופק או ל"ד בהולטר ?

ד"ר הדר

• בהולטר ראו טכיקרדיה לחץ דם תקין,. אבל בעיקרון שללו גורם לבבי או נוירולוגי. בהמלצות של הרופא מהמיון הוא המליץ על מבדק טילט, זה מותר בהריון? האם זה יכול להיעת סתם שינויי לחץ דם שגורמים לכל התסמינים?
  • שלום רב

לא מקובל לעשות מבחן טילט בהריון
    יכול להיות גם תופעות של ל"ד ושינוים בקצב הלב בגלל ההריון, מבלי שיהיה מדובר בתסמונת POTS

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה