תלות- עצמאות.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ילד בן 7 כמעט, כמה עצמאות הוא יכול לקבל..?
    שילה דורש עצמאות בכוח, ממש בכוח!
    הוא רוצה לרכב לבד על אופניים לגינה, הוא מבקש לחצות כבישים קטנים וצדדיים לבד, הוא מבקש לעלות ולרדת לבד במעלית.. או להישאר לבד בבית!
    הוא לא מבקש, הוא דורש את זה.
    שבוע שעבר הוא לא הסכים לרדת לגינה אם אני לא נותנת לו לרדת לבד במעלית!
    וכל פעם מחדש אני שמחה שהוא רוצה לקבל עצמאות ואחריות, אבל אני גם בטוחה שהוא קטן מידי בשביל זה!!
    אני מאוד שמחה על זה כי הוא ילד מאוד מאוד מאוד תלותי, הוא נתקע על דברים ולא מוכן לעשות דברים קלים בלי שעוזרים לו. אם יש מקומות שאני יכולה לתת לו עצמאות אני אשמח להעביר לו אחריות. אבל הוא דורש את זה בדברים שאני לא יכולה להרשות לו!
    העלייה לכיתה א' גורמת לו להרגיש כבר מהגדולים ומצד אחד זה מעולה, מצד שני הוא עוד לא גדול!
    מעבר לזה שיש הורים שמאפשרים לילדים שלהם עצמאות גיל שלו והוא רואה את זה. אני חושבת שזה חוסר אחריות..
    זה מתסכל אותו, ואני מפחדת שזה רק יוריד לו את הביטחון והרצון לעצמאות..

מעבר לזה שהוא דורש בכוח.. זה כבר ענין אחר!
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
18 תגובות
עמוד 1
  • לצערי(הלוואי שתמיד יהיה לצערי רק בכאלה דברים) הילדים שלי לא כ,כ עצמאיים.....
    ז"א הם כן מתלבשים לבש מתקלחים לבד...(6 ו5 כן????
  • זה באמת מאוד תלוי ומשתנה מילד לילד ומבית לבית.
    בחודש חדשיים האחרונים הבנות שלי התחילו להתקלח לבד.
    אז הסיבון והחפיפה לא מושלמים אבל הן למדו להכין ולבחור לעצמן את הבגדים,לזכור לקחת מגבת,זו עזרה מאוד גדולה עבורי שהן עצמאיות בזה.
    הן בנות 4.5 ו 6.5.
    מצד שני ששיתפתי חברה היא אמרה לי אה ...הבת שלי כבר מזמן עושה את לבד!והיא בת ארבע!!!
    אבל שאמרתי שהן פותחות את המקרר ויודעות לקחת לעצמן כוס מים,פרי/ירק או אפילו למרוח לעצמן כריך היא אמרה שאת זה רק עכשיו הבת שחה התחילה לעשות.
    הגבול עובר איפה שנכון לך ולו ולמשפחה.
    אני לא משאירה לבד בבית למעט דקה שאני יורדת להביא מההסעה(ממש מתחת לבית רק פותחת את הדלת של החניה שזה גרם מדרגות אחד מהדלת של הבית)
    אני כן מרשה לרדת במעלית לבד או לעלות(קומה 1).
    (אבל תמיד יש לי פרפור בלב,מודה).
    עם כל זה בעלי אומר שאני לא משחררת אותן מספיק....
  • אההההה כן בנושא האוכל הם מאודדדדדדדדד תלותים 10 פעמים אחר הצהרים תשמעי מכול אחד "אמא אני צמאה "אמא אני רוצה לשתות".........
    אבל לקחת ממתקים הם יודעים לבד מאוד טוב................
  • מעין רוצה גם היא המון עצמאות - יש דברים שאי אפשר לאפשר לה עפ"י חוק - למשל - בכל מעלית יש שלט בו רשום מאיזה גיל ילדים יכולים לרדת לבד, אצלנו בבניין ממש מקפידים על זה וטוב שכך...
    לילדים מתחת לגיל 6 או 7 אסור להישאר לבד בבית, אני בהחלט משתמשת בחוקים האלו לטובתי (ו"מעגלת" כלפי מעלה
  • גם אני חושבת שזה מאוד משתנה ממשפחה למשפחה וגם מילד לילד....

אופק דין מאוד עצמאי ותמיד היה כזה. אחותו הקטנה הרבה יותר תלותית

לרדת/לעלות לבד במעלית מלחיץ אותי מאוד מאחר ומעלית יכולה להיתקע! זה הדבר היחיד. גם כשאני יורדת לאוטו רגע כי שכחתי משהו אני מפחדת להיתקע בעצמי במעלית כשהם בבית.

גם לחצות כביש לבד זה בעייתי כי יהיה לו קשה להבדיל בין מעבר חצייה של כביש צדדי לעומת כביש מרכזי יותר ואז הוא לא יבין למה לפעמים את מאפשרת לו לחצות לבד ולפעמים לא.

להתקלח לבד הגדול יודע והוא גם מקלח את הקטנה, אבל לרוב אני עוזרת לשניהם
    להתנגב לבד, לבחור בגדים ולהתלבש אני משאירה להם...הקטנה לפעמים מתעצלת ומקטרת...
    הגדול חוגר לבד חגורה והאמת שזה חוסך מלא זמן. הקטנה עברה לא מזמן לבוסטר (וגם זה רק ברכב אחד) והיא לא מצליחה עדיין לחגור לבד.
    אני מחכה כבר שאוכל להשאיר אותו לבד בבית....זה ייקל בכמה דברים

תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• גם אני חושבת שזה משתנה מילד לילד.
    אני מאוד דוגלת בעצאות הילדים, עד כמה שהם מסוגלים לזה.
    אביגיל אצלי מאוד עצמאית לגילה ואני מאפשרת לה דברים רבים ״של גדולים״.
    לדעתי (וזו דעתי האישית, שמתאימה למשפחה שלנו) את כל הדברים ציינת ילד בן שבע מסוגל לעשות לבד. את חלקם אביגיל עושה בגיל 5.5.
    אולי אם תתני לו להתנסות לבד בדברים הגדולים, שהוא כל כך רוצה, הוא גם יהיה פחות תלותי בדברים הקטנים (להתלבש, להתקלח, למזוג שתיה וכו׳) שבזה את מאוד מעוניינת.
    אני יודעת שזה קשה לשחרר ומפחיד, אבל תחשבי מה יכול לקרות? שהוא ייתקע במעלית? נכון זה מפחיד. זה מפחיד גם לאדם בוגר. וכנראה עם הוא ייתקע (סיכוי לא גבוהה במיוחד) אז הוא לא ירצה להכנס שוב לבד עוד הרבה זמן.
    אז מה? אבל זה לא מסכן לא בריאות ולא חיים.
    אז אולי שווה ללכת לקראתו בחלק מהדברים לראות לאן זה מוביל?

• זה באמת תלוי..
    אני לא הייתי נותנת לנסוע במעלית לבד פשוט כי זה יכול לגרום לטראומה, גם להם וגם לי...
    אצלנו נטלי פשוט עושה- לא שואלת ולא מבקשת...
    לעומתה אמילי לא מנסה ורק מבקשת- יש לנו אימרה שחוזרת על עצמה 'חשוב לנסות' ואם היא דווקא רוצה משהו ואני קצת חוששת אז אני אומרת 'אני רק מסתכלת'
    לדוגמא בכביש אני לא מרשה ללכת לבד, אלא לידי בלי ידיים.
    אני תמיד מוצאת פשרה, ציחצוח שיניים בבוקר זה לבד ובערב אבא או אמא עוזרים (כי באמת חשוב לי שיצחצחו כראוי)..אגב אמבטיה לבד- לקח לנו הכנה של כחצי שנה עד שהיא הסכימה להתקלח לבד והיום זה כל כך מקל עליי! רק אני מדליקה מים ומדי פעם מציצה.
    גם לנו חשוב לנסות.

• אגב לגבי כביש אני מאפשרת בכבישים קטנים שיסתכלו ויגידו לי אם אפשר לחצות,ובמידה ואני מאשרת שהן צודקות מרשה להן לעבור "לבד"-הן עוברות ואני שניים שלושה צעדים אחריהן...
    במשחקים ויצירה ולהעסיק את עמצן הן אלופות...!
    הן מעסיקות.את עצמן שעות.
    מצד שני נגיד הן לא יודעות.להשתמש בטלפון כי אף פעם לא נתתי להן לנסות להתקשר למישהו.
    גם להפעיל.לבד.מחשב לא.רק לשים דיסק שמע במערכת הבכורה שלי יודעת וגם לפעמים לא ממש בא לה והיא מבקשת עזרה
  • בגדול אני מאד בעד עצמאות,
    עם זאת בענייני בטיחות זו באמת בעיה. לנו היתה בעיה הקיץ עם הים, הגדול החליט שהוא רוצה להכנס לבד וטען להגנתו שהוא בקורס שחייה
    אני בעד הפתרונות ביניים שהציעו לך שולי ונוגה ושושה. הייתי עושה אותו הדבר,
    להיות עם (השגחה) ולהרגיש בלי
  • אני לא בטוחה שזה דווקא רצון לעצמאות
    אלא יותר חוסר הבנה של סכנות
    את רואה שמתד אחד הוא תלותי ומצד שני הוא מקובע על דברם אחרים
    זה בסדר שאני כותבת נכון?

• גולי, זה בסדר גמור מה שאת כותבת.
    לפעמים אני שואלת את עצמי למה אני כל כך נגד.. ובאמת התשובה של חוסר מודעות לסכנה עלתה לי..
    עניין אותי מה ילדים אחרים בגילו בערך כן עושים.
    אתמול למשל הוא נגע בחשמל בסוכה (שקע רגיל לא חשמל חשוף חלילה!) וקיבל זרם..

אני נורא רוצה לשחרר כדי שירגיש שהוא יכול וגדול ומצד שני תמיד יש לי בראש את הפחד הזה שהוא לא יהיה מספיק מודע לסכנה..
    בדברים אחרים אנחנו מנסים לדחוף לעצמאות, באמבטיה ובהתארגנות, והוא יודע להתקלח ולהתארגן אבל לא רוצה לבד..
  • גולי, זה בסדר גמור מה שאת כותבת.
    לפעמים אני שואלת את עצמי למה אני כל כך נגד.. ובאמת התשובה של חוסר מודעות לסכנה עלתה לי..
    עניין אותי מה ילדים אחרים בגילו בערך כן עושים.
    אתמול למשל הוא נגע בחשמל בסוכה (שקע רגיל לא חשמל חשוף חלילה!) וקיבל זרם..

אני נורא רוצה לשחרר כדי שירגיש שהוא יכול וגדול ומצד שני תמיד יש לי בראש את הפחד הזה שהוא לא יהיה מספיק מודע לסכנה..
    בדברים אחרים אנחנו מנסים לדחוף לעצמאות, באמבטיה ובהתארגנות, והוא יודע להתקלח ולהתארגן אבל לא רוצה לבד..
  • קראתי את כל השרשור ואין ספק שזה שרשור בנושא שמעסיק את כולנו כאמהות לילדים בגיל הזה....שחר כמעט בגיל של שילה)
    שחר מתלבשת/מצחצחת שיניים/לוקחת פרי/שתייה לבד מהמקרר, מדליקה טלויזיה ומחשב (לאחר שהרשיתי)
    בנושא המעלית- אני מרשה לה לעלות במדרגות או לרדת בזמן שאני יורדת או עולה במעלית- אנחנו בקומה 4 אז זה סביר...
    לגבי לרכב לגינה לבד- אני לא הייתי מרשה דבר כזה. וכנל גם לגבי חצייה של כבישים לבד- אלא אם אני בהשגחה מלאה בצד אחד של הכביש וזה כביש קטן.
    תנסי לתת לו תפקידים קטנים בבית למשל- שחר אצלנו אחראית להכניס בקבוקי שתייה למקרר. אורי אחראי לבדוק שיש גלילי נייר טואלט בשירותים...
    או שהוא יהיה אחראי להכין את הבגדים לבוקר, או לבחור סיפור לפני השינה...אני בטוחה שתמצאי עוד רעיונות.
    דברים שקשורים לבטיחות לא הייתי מתפשרת אלא מוצאת פתרון ביניים.

• ת'אמת הם לא מבקשים וגם לא הייתי מסכימה
  • בני בקטע הזה "פריק " על החוקים . הוא בעצמו טוען שאת הכבישים הוא יכול לחצות לבד רק בגיל 9 . במעלית הוא בעצמו טען שכתוב שעד גיל 14 אסור לרדת ולעלות לבד . ופעם אחד שעלה לבד (בעלי שלח אותו ) טען להגנתו שאבא שלך אותו .
    דווקא בבית ל15 דק' הוא כן מעדיף להשאר - לצערי זה אסור למרות שאני בטוחה שאם עודף זהירות שלו אין סיכוי שהוא יעשה משהו מסוכן .
    http://www.holdthatpic.com/
  • יותם באמת יותר רוצה עצמאות, הוא מתקלח לבד (אבל אני מסדרת לו את המים)
    מתלבש לבד, שותה ולוקח אוכל לבד..
    הוא גם עוזר לי המון עם ניצן וזוהר.
    ניצן יותר זורם ופשוט עושה מה שאומרים לו.

אסור לגבי שאר הדברים - הם יודעים שאסור לעשות לבד נקודה.
    ביום שישי האחרון הייתי עם ניצן בכפר סבא, למזלי הוא היה על הגב שלי (עשיתי לו שק קמח) וחציתי כביש קטן וצדדי, באמצע החצייה הגיח ג'יפ במהירות גבוהה ולא עצר, אני שמתי טיל.. והוא פיספס אותי בסנטימטרים.. אם ניצן היה חוצה ברגל הוא היה נפגע!! אז גם כביש צדדי זה מסוכן..

אני מציעה לך להגיד לו: לרדת במעלית זה אסור אבל אם אתה רוצה לעשות דברים לבד אז אתה יכול.. למשל לחתוך ירקות לארוחת ערב - אני חותכת ליותם את הירקות והוא חותך אותם לחתיכות קטנות יותר עם סכין לא חד..
    או כל מיני כאלה...
    [
  • אממממ כפי שאת יודעת, החיים ביישוב והחיים בעיר שונים.....
    כאן ביישוב אני נותנת לשקד ללכת לבד לפארק השעשועים שנמצא מעבר לכביש, להישאר לבד בבית כמה דקות כשאני הולכת להביא את ניצן, וכו'

כמובן שבעיר זה שונה.... היא לא הולכת לבד כמעט לשום מקום, המקום היחידי שהיא הולכת אליו לבד הוא המכולת מתחת לבית וגם זה אני מסתכלת מהחלון שהיא חוצה את החניה בבטחה, היא גם לא נשארת לבד בבית אצל אבא שלי....

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• בלת"ק
    פייס: ortal_hori

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה