מה יהיה עם התגובות שלי שמופיעות פעמיים כשאני שולחת מהסלולרי??
בטח יחשבו שאני משוגעת עם האוכל, אבל חשוב לי שתבינו שזה היה תהליך אצלנו, לא גדלתי בבית כזה וגם בעלי לא, ולאט לאט ראינו מה עושה לנו טוב ומה לא:
אני אגיד למה אני מתכוונת בבריא:
לא שותים מיצים ממותקים בבית- רק בקידוש פעם בשבוע מיץ תפוזים ומיץ תפוחים טבעי. בשאר הזמן התמי 4 עובד אצלנו יפה..
לא אוכלים בשר מעובד- ז"א- אין פסטרמה, סלמי לסוגיו ארוז בקופסאות.
לא אוכלים מקופסאות שימורים- למעט טונה שאין פיתרון אחר. לא רטבים מוכנים.
ירקות- קונים רק דרך משק אורגני, מגיע פעם בשבוע הביתה.
לפעמים כשחסר עושים השלמות סופר- אבל אף פעם לא עלים ירוקים כגון פטרוזיליה, חסה, עלי בייבי וכו' שאוכלים אותם טרי והם מאד לא בריאים כשהם לא אורגניים.
ביצים- משתדלים אורגני- לא תמיד עומדים בזה.
בשר- אוכלים רק כל שבועיים- שלושה, אני הפסקתי להכין על בסיס שבועי.
לחם- ירד מהשולחן שלנו, הגדול התחיל לאכול עכשיו כי צריך סנדוויץ' לבית ספר. ממרח: חומוס או דבש, בלי שוקולד/ריבה וכו' (סוכר לבן). אבל זהו, אין אצלנו לחם- כי אני הורדתי קמח מהתפריט. גם לא קמח מלא, גם לא שיפון וכו'. בעלי כן אוכל אגב, הילדים ואני לא.
אם יש יומולדת או מקבלים עוגה כמובן שאוכלים.. אבל זה לא הנורמלי בבית.
פסטה- בעלי מכין להם לפעמים, כנ"ל פתיתים. הם גם אוכלים בצהרון זה ברור לי.. אני לא בעד אבל הם אוהבים.
אני בעד- אורז מלא (או צבעוני כפי שנקרא אצלנו) שהקטן אוהב, ותפו"א- פירה, במרק, וכו'. אני גם אוכלת קינואה - הילדים לא.
עוף אני כן מכינה- שניצל לסוגיו, וגם דג- שניצל מסול.
מה כן? דגים: טונה/ סלמון- מעושן או אפוי/ סול/ הנסיכה ברוטב.
טחינה- על בסיס יומי. אנחנו קונים את "אל ארז" שהיא עשירה בברזל. גם גמבה אגב עשירה מאד בברזל לכל מי שכתבה פה שהיא אנמית.
גבינות: אני אוכלת רק גבינות עיזים, הילדים אוהבים גם עיזים וגם קוטג' של תנובה.
חלב- הגדול שותה חלב סויה כי הרגיש לבד שחלב רגיל עושה לו בלאגן בבטן, הקטן אוהב גם רגיל וגם סויה.
קטניות- מנביטה ואוכלת על כל סוגיהן אבל הילדים לא אוהבים. שעועית מש, שעועית יוביה, עדשים שחורות/ירוקות/כתומות, חומוס (הם כן אוהבים) וכו'.
מה עוד? לצערי נפרדתי מקפה, שוקולד וכו'- בכל פעם שאני מזייפת אני מגלה לבד שזה עושה אותי חולה. אז זהו, זה מה שאנחנו אוכלים בבית בגדול..תמיד יש חריגות אבל מה שחשוב זה ההרגלים היומיומיים.
יצא ארוך