נכון מותר לקטר?? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הנקה...בעיות): בגלל שאדם נולד קטנצ'יק הוא עושה הכל נכון אבל אין לו כל כך כוח. אז אני צריכה לתת לו אחרי הנקה בקבוק, וגם לשאוב כדי לרוקן את החלב. ההנקה חשובה לי מאוד, כרגע זה סביר- בעלי בבית, שוטף בקבוקים ואת כל החלקים של המשאבה, נותן את הבקבוק כשאני שואבת..אבל אני לא אחזיק מעמד ככה לאורך זמן.

דבר שני- חמי הגיע 'לעזור'....בעיקרון היה סמטוחה שלמה סביב הדבר הזה, אז כמובן שכל הביקור הזה טעון (לא קשור אליי). הדבר היחיד שחשוב לי זה שהבנות לא ירגישו שאדם גוזל מהן ושפשוט יהיה להן כיף. לא מפריע לי שהוא יושב כאן כל הבוקר ופותר תשבצים בגינה..ואם הוא לא רוצה קצת להסתובב בעיר וליהנות קצת-בעיה שלו..
    א-ב-ל נורא נורא מפריע לי שהם לא שאלו את הוריי אם הם רוצים להעביר לי משהו! במקרה ביקשתי מאימי שתקנה לי מזרן לשידת החתלה ולא שזה דחוף אבל הם יכלו לחסוך להוריי את ה200₪ של המשלוח! שלא נדבר על זה שהוריי רצו להעביר לנו כסף מתנה ועכשיו זה סתם יעלה לנו עמלה למשוך את זה מהחשבון בישראל..במיוחד לאור העובדה שמהצד שלהם הם כן העבירו לנו כסף...ובמיוחד זה היה עושה לי הרגשה נעימה אם אמא ואבא שלי היו שולחים איזה סתם משהו קטן מהלב- אפילו חבילת סוכריות...כאילו אני אוויר!! וגם לבנות הם לא הביאו כלום וגם לבן שלהם..זה מאוד מוזר לי, אני יודעת שההורים שלי יתנו את הנשמה ולא רק בשבילי- גם בשביל בעלי!

20 תגובות
עמוד 1
  • מותר חשוב ורצוי לקטר!!!!!!

• הוא בא כדי לעזור? כאילו, זאת ההצהרה? אני לא מבינה איך גבר יכול לעזור ליולדת, מילא חמותך, אבל חמיך?! מוזר מאוד....אני לא מצליחה לדמיין את חמי בא לעזור לי אחרי לידה....
    בכל מקרה אם זה מה יש - אז לא יעזור כלום אלא לבלוע את הצפרדע.
    לכמה זמן הוא בא? הביקור שלו יהיה ארוך? לפחות תנסי שישגיח על הבנות ויוציא אותן כמה שיותר לכיופים.... לגבי הקיטור על המתנות מהורייך, אני לא מצליחה להבין, כנראה בגלל שאני לא חיה את הסיטואציה של לחיות בחו"ל ולגור רחוק מכולם. קצת קשה להבין את זה בלי שחוויתי בעצמי. אבל אני חושבת שכדאי לך להוציא אנרגיה על דברים אחרים עכשיו, ולא על דברים מעצבנים שעושים רע. ימי סליחה עכשיו, רק בשביל השקט הנפשי שלך כדאי לך לנסות להרגע ולא לחשוב על זה יותר מדי.
  • נשמע ממש לא קל והקיטורים מובנים מאד מאד..ואל תגידי קיטור זה פשוט שיתוף בקושי...
    תראי לגבי התשבצים הוא פשוט גבר. אבא שלי יכול להתנהג אותו דבר וזה לא יאמר לזכותו. גברים הם קצת אוטיסטים. גם כשהם סבים. אבא שלי יכול לבוא אלי כשאני בשמירה ועדיין לצפות שאכין לו קפה. למה? ככה.
    בעניין אדם מסכימה עם לינבר. כשיעבור את השלושה קילו האלו תרדי מהסיפור הזה של השאיבות. אני גם לא הסתדרתי עם זה בילד השני אם יהיה לו קשה תעבאי לארוחות יותר קצרות לעיתים יותר תכופות ולאט לאט תגדילי פער של זמן ככל שיתחזק וכמות האוכל שיוכל לאכול תגדל אבל חכי ל3 קילו.
    ובעניין הבנות הצורך שלך שזה לא יבוא על חשבונן הוא מובן וטבעי... אבל גם אם זה כן יבוא קצת על חשבונן כרגע זה גם מובן וטבעי ואפילו לא רע. הן לא חיות בוואקום המשפחה עוברת הסתגלות למצב חדש והן חלק ממנו. סימכי עליהן שהן ידעו להתמודד
  • אז ככה - אני לגמרי מבינה את הקטע של ההנקה. אני גם מאוד רציתי להניק את איתמר ולא הצלחתי
  • ההערה על ספר החשבונות שרושמים הפולנים העלתה בי חיוך

• ֿהעיקר שהוא לא מפריע.
  • מסכימה עם יעל בעניין התקשורת. אם ידעתם שהוא בא לא כדאי לצפות שיגדיל ראש ועדיף פשוט מראש לדאוג ליידע את ההורים שלך להעביר אליו דברים כדי שלא תהיי מאוכזבת. לקחת אחריות על הסיטואציה. אבל זה להבא מה שנקרא.

שוב אצלי אבא שלי כזה. אני אפילו לא כועסת. זה ככה וזהו זה. הם ייקים במקרה? נראה לי עניין של חינוך ומנטליות... ואת לא תחנכי אותם אז חבל לבזבז אנרגיות על העלבויות וציפיות
  • מסכימה עם יעל בעניין התקשורת. אם ידעתם שהוא בא לא כדאי לצפות שיגדיל ראש ועדיף פשוט מראש לדאוג ליידע את ההורים שלך להעביר אליו דברים כדי שלא תהיי מאוכזבת. לקחת אחריות על הסיטואציה. אבל זה להבא מה שנקרא.

שוב אצלי אבא שלי כזה. אני אפילו לא כועסת. זה ככה וזהו זה. הם ייקים במקרה? נראה לי עניין של חינוך ומנטליות... ואת לא תחנכי אותם אז חבל לבזבז אנרגיות על העלבויות וציפיות
  • חיבוק ענקי

לגבי ההנקה גם דור נולד קטן והנקתי אותו בשבוע וחצי הראשונים זה היה מאוד קשה הוא ינק קצת .. ושהיתי איתו בתינוקייה בבית חולים התייעצתי עם האחות מה לעשות אם להשלים לו בקבוק לשאוב כדי שיקבל עוד חלב שיביע אותו... היא הציע לי שלא לתת אלה להניק אותו בזמנים יותר קצרים עד שיתרגל להנקה... וככה עשיתי בהתחלה היה יונק כל שעה וחצי שעתיים ואחר כך שהתחזק קצת וגדל הוא הצליח יותר.
    היא הסבירה לי שברגע שאני אתן לו את הבקבוק יהיה לו יותר קל לקחת מבקבוק מאשר הנקה.
  • אהובתי. עזבי את חמך ואל תתעסקי בזה. יש אנשים שלא בא להם יש אנשים שבכוונה עושים ויש אנשים שסתם מתוך חוסר תשומת לב עושים דברים. עזבי אותך ואל תתעמקי בזה עכשיו. אל תבזבזי אנרגיה על תיסכולים כאלה. יש לך שלשה ילדים להוציא עליהם אנרגיה וזה נראה לי מספיק. שישב בגינה ככה לפחות את לא צריכה לראות אותו! חמותך גם שם? אמרה מזל טוב סוף סוף?
  • הם לא ידעו שחמה יגיע עד אחרי הלידה ואז לאף אחד לא היתה ממש יכולת להתחיל להפעיל אותם משם לכאן.....

• כמה הבהרות- במקרה כמה ימים לפני הלידה בעלי אמר להוריו שזה יעזור אם הם יגיעו אחרי הלידה (כי הם שאלו). ואז הלידה הגיעה במפתיע בבוקר של ערב ראש השנה והם קנו כרטיסים ליום שבת. אני גיליתי ברביעי (כשאני בב,ית חולים) שהם באים וההתרגשות בעיניים של בעלי הייתה יקרה מפז) אז שמחתי. ואז ביום חמישי גיליתי שאח של בעלי (שלא בריא בראש..) עשה להם בעיות ורק אבא שלו יגיע..כשאני בבית חולים, מתאוששת לא ממש יכלתי להביע דיעה..
    בקיצור מצב לא אידיאלי, אני לא לוקחת קשה אבל זה מציק.
    אני לא מתכוונת לבקש ממנו כלום. האנשים שגידלו את בעלי לא גידלו אותי- ואותי גידלו לתת ולא לקחת. לכן על מה שאקבל אומר תודה.
    כשהייתי בבית חולים לא יכלתי לחשוב ולהתעסק באולי אמא שלי תשלח לי איזה כרטיס ברכה,ואני מניחה שגם אימי לא רצתה לבקש כי היא גם יודעת במי מדובר...

צאלה מאמי כל הכבוד! אני לא מסוגלת חודשיים להתעסק בזה..אני לא יודעת אם אחזיק מעמד שבוע..לרוב אני לבד, בעלי עובד עד מאוחר. להניק-בקבוק-ולשאוב= המשמעות להיות משועבדת מבחינתי לבית ולשעון של אדם. זה תשלום גבוה עבורי.
    אני תמיד מחפשת דרך להקל ולא להקשות..הוא שוקל 2.9 שזה לא נורא, אבל זה בעיקר כי הוא התפתחותית קטן ולא בגלל המשקל.
    והוא לא נרדם- הוא יונק רבע שעה 'יפה' ואז עושה גרעפס ומיילל ובוכה עד שהוא מקבל בקבוק (שותה 90מ'ל) וגם אם אני מציעה שוב ציצי- הוא לא מוכן! הוא ממש נלחם בציצי ואני לא רוצה שהוא יעשה משהו שהוא לא רוצה.

• מה שטוב לך
  • מאמי - המלצה חמה - כשהוא יגיע ל3 ק"ג המיוחלים - את הבקבוק תתחילו לתת לו כאשר הבקבוק במצב מאוזן ורק חצי מהפיטמה מלאה, כך זה יותר מדמה הנקה וכך יהיה קל יותר להחזיר אותו/להעביר אותו להנקה מלאה.
    מקווה שחזרת לישון ושיהיו לך כמה שעות ברצף
  • ואני שוב מזכירה את טריק הצינורית במקום האכלה מפטמה של בקבוק למי שבעניין לעבור להנקה מלאה... אפשר לראות בשירשור שלי עם אחת ויחידה הסברתי בדיוק איך עושים את זה
  • מרגיז....אני מניחה אבל שגם הוא מרגיש די 'תקוע' שם בלי אישתו.
    תבקשי מבעלך שיפעיל אותו בדברים שאכן יכולים לסייע ולהקל על שניכם-קניות,עבודות בגינה אם הוא שייך לזה,כל מיני סידורים מחוץ לבית-לאסוף את הבנות חוגים וכאלה...
    תנסו לחשוב מה יכול להקל על שניכם.כל מה שהוא מוריד מבעלך נגיד,מפנה לבעלך זמן אלייך ולילדים.ובטח לבן שלו יהיה לו יותר קל לעזור...

• היי מותק!!!

נשמע שההתחלה שלכם באמת לא קלה, אבל תזכרי שככל שהימים עוברים זה נהיה קל יותר לכולם.

לכמה זמן חמך הגיע? גם אני הייתי מנסה להפעיל אותו באופן עקיף כמו שיעל הציעה, ואם לא, אז שבעלך יפעיל אותו. הרי הוא בא "לעזור", לא?
  • מצטת לכל מילה של תמר וענבר
    פייס: ortal_hori

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה