-
להשתלט על גן שלם זה לא פשוט, קורה שצריך לצעוק.
גם אני בתור אמא צועקת על הילד שלי, ואני לא חושבת שזה כל כך נורא אם זה נועד להעמיד במקום ונעשה בצורה חינוכית ולא מתוך אטרף של עצבים.
ממש לא הייתי מוציאה מהגן, זו תחילת שנה, תני קצת זמן. תמשיכי לעקוב, תמיד צריך להיות עם יד על הדופק, אבל כרגע ממש לא הייתי נלחצת.
-
גם אני צועקת פה ושם כשהילדים ממש משגעים אותי
-
את האמת-זה בהחלט לא נעים....
לא יודעת מה לומר לך-לפני שנתיים הבן שלי היה אצל גננת שאחיות שלי אמרו לי עליה-ששהיא הרבה צועקת.
נכנסתי עם ידיעה שהגננת הזו צועקת.ולא היתה לי ברירה.אמרתי אני ינסה אותה.......
פעם אחת שאני הגעתי שמעתי אותה צועקת ורודפת אחרי איזה ילד -אומנם שובב אבל ילד.......כעסתי נורא.
זו היתה שנה מזוויעה אבל לא היתה לי ברירה כי להעביר אותו לגם אחר מאוד מרוחק לא היה שייך.
אני חושבת שזה הותיר בו איזשהוא צלקת אני לא בטוחה.אבל בטח שהיא היתה גננת מזעזעת!!!!!!!!!
מה שכן היא ידעה מאוד ללמד.......
בתור עצה שלי:בדקי אותה עוד....זה יכול לקרות לכול אחת....זה לא פשוט להיות גננת.מצד שני מי שבחר בתפקיד צריך לדעת איך להתמודד איתו....לבדוק אם זו היתה מעידה חד פעמית.ולראות איך הילד מרגיש בגן......
אם את רואה שהיא ממשיכה ךצעוק והאוירה לא טובה.תעבירי.
-
בתור אמא ומנהלת משפחתון,קורה שיוצאים מהכלים....אני ממש משתדלת לא להגיע למצב של הרמת קול על הילדים אבל לא אשקר ואומר לך שזה לא קרה....
אי אפשר לדעת מה קרה,אני יודעת שלי הכי קשה להגיב בנחת כשילד עושה משהו שמסכן את עצמו או ילד אחר בצורה רצינית(לא סתם דחף או משך וכו'),נסי לקלוט אוירה כללית,לעבור גם בשעות לא צפויות,אם זה יחזור על עצמו הייתי פונה למנהלת הגן.
לדעתי לא ממהרים להוציא ילד ממסגרת.
-
מה היא צעקה עליו<?
אולי הוא עשה משהו מסוכן?.....
אני הייתי הולכת לגשש בשעות הפעילות.
לא ישר נלחצת....
[email protected]
פייס: ortal_hori
-
כמה יש ילדים בגן.
ליה בגן פרטי עם 14 ילדים, יחסית כמות קטנה והגננת בחיים לא מרימה קול.
לעומת גן שיש בו 30 ילדים, הרבה פעמים יש קושי להישטלת על כולם.
זה באמת לא נעים, ואני מאוד מבינה אותך,
הייתי ממליצה לך לשאול את הגננת למה צעקה,
תגידי ששמעת אותה צועקת וזה הפריע לך
נטלי
-
תודה בנות
-
תראי, אנחנו כאמהות לשניים או שלושה לפעמים צועקות .
גם הגננות בנות אדם וקורה שצועקות .
ייחד עם זאת , גננת היא אשת מקצוע ואמורה להתנהג בהתאם , ואם את מציינת שהקבוצה קטנה, אז אני רואה הרבה דרכים אחרות להשיג שתוף פעולה עם הילד.
שימי עין ועוד עין ועוד עין .לא שופטים מפעם אחת אבל תבדקי ותהיי עם עשרים אצבעעות על הדופק.
-
אני בדעה של שוקו,
במיוחד אם מדובר בקבוצה קטנה, גננת חייבת להכיר כלים לאפס ילדים בלי צעקות.
עובדה שגננת של ליה בחיים לא מרימה קול, ואם יש בעיה עם הילד היא פונה להורים,
אבל אף פעם לא צועקת על פצפונים.
ועוד כמה וכמה על הבוקר, ומה יהיה לקראת סוף היום כשגננת כבר עייפה ומתחילה לאבד קצת את הסבלנות שלה.
דברי איתה, שתדע לפחות ששומעים אותה שתרסן את עצמה
נטלי
-
אני שכחתי לציין שהוא בוכה כל בוקר, במשך שעה כמעט, ובוכה כשאני מכניסה אותו לגן
-
-
מתוקונת אני בדיוק עכשיו מדברת על זה עם בעלי
מחר כנראה אני אביא אותו לגן פעם אחרונה
ביום ראשון אלך לראות גן אחר וגם אם לא יתאים בכל זאת לא יחזיר אותו לשם
את צודקת לצעוק על דבר כזה היא חולת נפש
-
נזכרתי בסיפור שלך עכשיו וחיפשתי אותו שוב.
שמחה שעשית בשכל!!!
ואני חייבת לומר לך משהו. לנו כאימהות יש את המתנה שנקראת חוש אימהי. הילד אומר לך, בוכה שהוא לא רוצה להיכנס גן, רע לו שם. אז צקשיבי לו. זה לו פינוק, באמת משהו רע קורה שם.....
אני כל יום הייתי בודקת את הילדים בגן, מחייכים, נקיים, רגועים. מבררת בדיוק איך היה להם היום, מה עשו, מה למדו.
את משלמת את מיטב כספך בשביל שישמרו לך על הוצר הכי חשוב לך - אז כדאי להם מאד לעשות עבודה טובה!!! אחרת יש בתי שפט ואחלה חוקים להגנת הילד פה במדינה
-
מתוקונת, אני שמחה שהתייעצתי אתכם, ואתמול הוצאתי אותו מהגן
אני מרגישה ממש טוב עם זה. לדעת שהוא סבל שם קורע את הלב
ובאמת ואין כמו חוש אמהי
-
כמעט בכל פעם שיש למישהי סיפור על הילדים בגנים יש לי מלא מה להגיב.... אבל הרבה מאוד פעמים אני נמענת כי הפורום הזה פתוח לכולם ואני צריכה להיזהר במה שאני כותבת ומה שאני חושפת מחיי היום יום שלי בעבודה
אני מכירה לא מעט ילדים שמספרים להורים שלהם שלא טוב להם בגן כשאני יודעת בוודאות שבמהלך היום הם מחייכים, משחקים, משתתפים ונהנים. אבל להורים הם מספרים משהו אחר מכל מיני סיבות - הרבה פעמים הם מחפשים תשומת לב והם יודעים בדיוק על איזה כפתורים ללחוץ אצלנו, הם טובים בזה. דבר שני, הם מרגישים בדיוק מה שאנחנו משדרים להם גם מבלי לדעת שזה מה שאנחנו משדרים. אם אנחנו לא סומכים על הגן ועוזבים את הילד עם תחושה לא טובה, הם מרגישים את זה!! צריך לשדר להם שאתם סומכות על הגן, על הגננת על מנת לעזור להם גם לסמוך על הגן ולהתאקלם במסגרת חדשה.
דבר נוסף, ברור שאם את מחליטה שאין ברירה, אז להעביר גן. אבל אל תחשבי שזה יפתור את כל הבעיות. הילד כבר מכיר את המסגרת קצת, את הילדים.... להעביר אותו עכשיו לגן חדש יכול גם להקשות עליו ולהחזיר אותו אחורה. יש לי ילד בגן שהעבירו אותו השבוע אליי מגן אחר אחרי שכבר התאקלם ומאוד קשה לו
-
אופק דין את צודקת בדברייך, אני מכירה את זה, כי בעברי עבדתי בגני ילדים גם פרטיים וגם עירוניים
אבל אצלי , לדעתי לפחות, העניין יצא מהפרופורציות
שני דברים:
1. הבן שלי מאוד חברותי ומאוד אוהב להיות במסגרת. שנה שעברה הוא הלך בשימחה לגן, למרות שהיה ילד אחד שהיה מרביץ לו
-
אין כמו אמא שיודעת מה טוב עבור ילדיה!
-
תודה