מוסדות לימוד דתיים, עדכון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • והפעם הגן.
    היום קיבלתי פתק בתיק שאומר, ואני מצטטת: ״ביום חמישי, 12.09.13 (תאריך עיברי), ערב יום כיפור, הגן מסיים בשעה 13:30. בברכת שנה טובה, הגננות״.
    הייתי קצת בשוק, היה לי מעט מוזר שבגן דתי לא בדיוק יודעים מתי זה ערב יום כיפור...
29 תגובות
עמוד 1
  • נו ואת אומרת שאת מרוצה מהחינוך הדתי
    פייס: ortal_hori

• ממש אין אצלנו את זה.... מסיימים רגיל ביום חמישי

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• עוד פעם לדעתי יש הבדל בסיסי בין חינוך ממלכתי דתי ובין רשת חרדית של איזה עמותה או זרם ועוד כזה שמוכנוות עבור אוכלוסיה חילונית . אני לא אהיה ממש בהלם אם "שובו " מקבלים גם תקציב ממדינה מכמה משרדים - כמו לדוגמה משרד החינוך וקליטת עליה לדוגמא .
    אין שם פיקוח כמו בחינוך ממלכתי או ממלכתי דתי אז אז עושים מה שנוח להם ........
    http://www.holdthatpic.com/
  • מה שאלינה כתבה, לא כל מוסד חינוך דתי כפוף לגמרי למשרד החינוך,
    כנראה בית ספר שלך עובד לפי התכנית של משרד החינוך אבל לא כפוף לו לגמרי,
    אחרת אין הסבר לעזות מצח של המנהלת
    נטלי
  • מוזר
  • אמרתי שאני מרוצה מתוכנית הלימוד ומהערך הכללי.
    אני לא מרותה מהחוצפה של המנהלת הספציפית הזו...
    רציתי לדעת אם זה מקובל (כי אני לא יודעת) או שזה באמת המצאות שלה, כפי שנראה לי.
    כנראה באמת היא לא ישנה טוב בלילה הקודם.

• לשאלתך, לא, זה לא מקובל
    זאת המצאה של מנהלת.
    אפילו בגן הידוע לשמצה שלינוי היתה בו לא היו ימי חופש כאלה
    נטלי

• אצלינו כרגיל.
    תבקשי ממנה לוח חופשות וימים קצרים מעכשיו לכל השנה.ככה לא אמורות להיות הפתעות!
  • הזוי חצוף מעצבן ומתסכל!

• אורטל - אני לא כ"כ אוהבת את הזילזול שלך בעקרות הבית, נכון שאנחנו לא מפרנסות אבל אין זה אומר שאנחנו לא עובדות או שתמיד פנויות להנחתות של חצי יום חופש משום מקום (כמובן שלילד חולה כן....)

• מוזר מאד.... גיסתי עובדה בגנים של עמותה בקרית גן וכל הילדים שלה בגן חילונים והם מסיימים כרגיל ביום חמישי ויש גם צהרון

אני הייתי מדברת עם ההורים ושידרשו מהמנהלת שיום חמישי לימודים כרגיל

"כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן"

• מוזר

]
  • לא ייאמן ....

• לדעתי זה ממש ממש לא קשור לזה שזה מוסד דתי.....
    כי אנחנו שולחים את כול ילדינו למוסדות דתיים ולא מסיימים מוקדם ביום חמישי!!!!
    אז אורטל בשבילך-ממש לא נראה לי שהמסודות הדתיים עושים מה שבא להם.לכול אחד מהמוסדות בארץ יש לוח זמנים וחופשות לפי משרד התמת/החינוך אין מוסד בארץ שלומד פחות או יותר אין חיה כזו רק כול אחד מסר לעצמו את לוח הזמנים לפי המציאות הרווחת ברוב הבתים.
    נניח חוה"מ דסוכות ופסח חופש.צומות יום לימוד קצר....וכו'.
    אגב אנחנו די מרווחים בנושא כי אנחנו יוצאים לחופש הרבה אחריכם וחוזרים הרבה לפניכם.....
    גם נושא ששוה לבדוק!!!!!!
    אז שולי תידיעי את הגננת שלך שזה מממש מממש לא ערב יוכ"פ ואת לא מסכימה שיקחו חופש על ימין ועל שמאל....
    ותבדקי את הנושא שאולי בגלל שזו רשת -יש להם הסכמים אחרים עם משרד החינוך.........
  • מה הקטע שלהם להודיע ברגע האחרון.... נראה לי קצת מוזר.
    אבל אני זוכרת שפירון דיבר על השינוי בלוח החופשות היה מדובר על משהו ביומיים שלפני יום כיפור במגזר הדתי

• אצלנו יום רגיל!

• בגן של התלמוד תורה של אברמי יש חופש מרביעי אחרי צהריים.. אבל זה כי אין חופש גדול חודשיים אלא שבועיים וחצי ופורסים את החופשים לאורך השנה (אל דאגה, זה לא מגיע יחד אפילו לחודש

• גם אצלנו לפעמים (מעון ברשות "מעיין החינוך התורני") נראה שהם עושים מה שבא להם.
    הם כאילו "מנסים" להמציא ימים קצרים ולראות מה ההורים יגידו..
    הרי אם הם משאירים צוות להורים הבעיתיים, זה כבר מראה שאין לזה כל כך בסיס רציני.
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
  • הבנתי למה!!!!
    בגלל ליל המדענים שיתקיים ביום ה' בלילה!
    הן פשוט רוצות לנוח לפני שהן לוקחות משפחתן ;-)
    http://most.gov.il/SCIENCEANDCOMMUNITY/RN2013/Pages/default.aspx

• לוח חופשות דווקא יש. יום חמישי לא מוזכר שם.
    הגעתי עד למפקח של הרשת היום. הייתה לי איתו שיחה טעונה.
    בסוף מתברר שמכל ה 78 ילדים, רק לי יש ״בעיה חריגה״
  • את יודעת מה?
    אני בכלל לא בטוחה שרק לך יש בעיה מתוך 78 הורים. אולי רק את לא פחדת לדרוש הסבר ולהתנגד!

זה אמור להפריע ולעצבן את כולם, בטח את העובדים. ולא ייתכן שרק את האמא היחידה שעובדת.
    אפילו אני כעובדת במערכת החינוך עם כל החופשים המפליגים, לא הייתי יכולה לבוא בשעה כזאת- כי גם אני עובדת!
    לא ייתכן שרק ודווקא בגן יהיה יום קצר. פשוט לא ייתכן.

• נכון אני גם חושבת!!!!!!
    לא יתכן שרק את היחידה מכול ה78 ילדין שלך יש בעיה.
    את לא היחידה העובדת.
    נשמע לי מוזר והזוי יתכן שהוא אמר את זה כם לכול האחרים שהם היחידים.
    (טוב לא רוצה לחשוד סתם בכשרים בעשרי"ת אבל סתם מעניין לבדוק)

לדעתי רשת שובו וגם רשת מעיין חינוך התורני די עושים מה שבא להם ולא יודעת עד כמה הם כפופים לתוכנית משרד החינוך /התמת.
    אנחנו בתחילת שנה קיבלנו לוח חופשות של משרד התמת לציבור הדתי ולציבור החילןני-הימים שווים בינהם ועל הכול יש םיקוח.
    יש ימים למשל כמו חנוכה שמסיימים יותר מוקדם בהגדרה.אבל כולם יודעם שאני שמה את הילדים כי אני עובדת ולא כי אני נחה בבית משמע שאני לא יכולה לחזור הביתה מוקדם!!!!!!ולכן נשארת אחת המטפלות(מי שהמנהלת קבעה מה זה משנה לך שהיא יצאה הקורבן של ההנהלה) לשמור על כול הנשארחם....
    מניסיום בסוף נשארו כמו מטפלות כי כמעט כול הילדים נשארו.

פעם אחת היתה לי תקלה כזו עם אחת המטפלות ששאלה אותי אם אני לא מרחמת על המטפלת שצריכה לחזור יותר מאוחר הביתה לני הדלקת נרות.......אז אמרתי לה שאין לי בעיה והיא צודקת אבל שתפנה לבוס שלה.כמו שאני פונה לבוס שלי כשיש לי בעיה.ההורים הם לא בוסים!!!!הם לא נותנים את המשכורת!!!!

בקיצור את בבעיה כי גם להשאיר את הילדים לבד זה לא נעים...........

חחחחחחחחחחחחחחחח יצא ארוך.
  • זה לא ממד רגיל, נכון?

• לא, זה מוכר שאינו רשמי

• כל הכבוד על הכח ההורי שהפעלת והפעלתם!
    מעולה שהמנהלת עכשיו יודעת שאי אפשר למשוך אתכם באף.

• כל הכבוד!
    אצלנו הודיעו היום שמחר הם מסיימים שעה יותר מוקדם. הם יסיימו בשלוש וחצי, כך שזה לא נורא, אבל למה להודיע יום לפני? ומה באמת הסיבה לקיצוץ השעה הזאת?
  • ענבר - זה לא זלזול, זו הנחה הגיונית שהפעילה המנהלת בהחלטה שלה. לא זלזלתי בעקרות בית. מה הקשר?
    פייס: ortal_hori

• אויש אורטלי יש לך חסך מחינוך דתי (אוקיי, חרדי

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה