מה עושים ?? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי לכולן
    זקוקה לסיוע בבקשה.
    נראה לי בעיות קלאסיות, ובכל זאת אני מסתבכת ואין פתרון...

בעיה היא כזאת -
    ילדתי לפני 7 שבועות.
    בבית החולים לא קמתי בלילה להניק כי הייתי תשושה מהתפרים.
    בבקרים הנקתי, אבל שילבתי בקבוק (סימילק) מאחר והפטמות נפצעו מהר מאוד וכאב לי ררררצצצצצחחח.
    יצא מצב שנוצר לי גודש ביום הרביעי והזמנתי יועצת הנקה הביתה שעזרה לי לטפל בגודש וסייעה לי בטיפים.

אולם, מאז אירוע הגודש תפוקת החלב שלי ירדה
    כל אותו הזמן אני משלבת בקבוק (סימילק) וכך יוצא שבהתחלה הנקתי וסימילק חצי חצי ולאט לאט ההנקה ירדה וזה עכשיו משהו כמו רבע הנקה ושלושת רבעי סימילק.

פגשתי את היועצת שוב והיא אמרה לי לתת בקבוק להשלמה כי ראינו ביחד שהילד לא אוכל מספיק.

במקביל היא הציעה לי מגה מילק - מה זה ??? לא רציתי לקחת לפני שאתייעץ עם עוד אנשים ללא אינטרסים, כי הרגשתי שהיא מנסה למכור לי....

עכשיו המצב הוא שתפוקת החלב שלי מאוד ירדה (שלושת רבעי ארוחה היא סימילק) וכמו כן הרבה פעמים הפטמות שלי פצועות וכואבות כך שאני לא יכולה לשאוב או להניק כי כואב לי ועד שהפטמות מחלימות אני שוב מאבדת זמן ותפוקת החלב יורדת.
    זקוקה לעזרה דחווףףף

אני לא רוצה לחזור ליועצת הנקה כי היא אמרה שאם לא אקח "מגה מילק" אין לי סיכוי....

אגב יש לי משאבה חשמלית של מדלה, אבל לא ברור לי כמה ומתי לשאוב...
    המון תודה למי שתוכל לעזור
8 תגובות
עמוד 1
  • אני קצרה בזמן
    אבל תפני ליועצת טובה !!! זו כנראה לא ממש עשתה את העבודה
    אם כואב לך זה אומר שהתפיסה לא נכונה ! וצריך לתקן ולכן יש ירידה בתפוקת החלב
  • השבועות הראשונים הם קריטיים ביצור החלב.
    הוא יונק יעיל? הוא עושה פיפי קקי אחרי הנקה? (רק הנקה בלי סימילאק) רגוע אחרי הנקה? רגוע בזמן ההנקה? גם אם ההנקה לוקחת שעות שכך זה קורה בתקופה הראשונה (אפילו חודשיים ראשונים ויש כאלה שגם יותר) זו הדרך היעילה ביותר לעודד יצור חלב. אם הוא לא יונק יעיל בין אם זה כי הוא לא יעיל על השד והוא גומר לך את החלב ובין אם סיבה אחרת את צריכה לשאוב ולנסות להגביר את יצור החלב.
    ולכן חשוב שתשאבי עם משאבה טובה. המיני אלקטריק של מדלה לא מספיק טובה (לא היא כמעט גמרה את יצור החלב...) תקחי מיד שרה את הספקטרה (משאבה לבנה גדולה) היא מצוינת.
    תתחילי לשאוב בטירוף. כל שעתיים עשר דקות מכל צד. ככה למשך יום יומיים כדי להגביר יצור לנסות להגיע למצב שכל תוספת שהתינוק יקבל בבקבוק תהיה של חלב שאוב. כך תדעי שיש לך מספיק חלב... אחרי יום יומיים את תרגישי בשינוי (אני מקווה). תנסי לשלב הנקה בין לבין אבל המטרה שלך כרגע זה להגביר את יצור החלב. זה נורא קשה זה אומר כל כמעט שעה וחצי לשבת לעשרים דקות אבל זו הדרך. עם הרבה כוח רצון אפשר לתקן. (שוב, בהנחה שהתינוק לא יעיל על השד. כי אם כן התינוק הוא המשאבה הטובה ביותר ואם את חושבת שיש לך מספיק חלב רק שנראה לך שהוא לא סבלני או לא יודעת מה תני לו להיות עלייך כמה שירצה! גם אם זה אומר 24 שעות ביממה. שבי לך בנוח עם כריות ועם ספר או משהו עם הרבה סבלנות ותני לו לינוק. כל רבע שעה או כל פעם כשקצת נהיה עצבני תחליפי לו צד וכך את מעודדת יצור חלב בשני הצדדים. שימי לב שהוא עושה פיפי קקי.)
    אה ותקני כמוסות חילבה (שסוג אחד שלהם זה ממי מילק) יש בבתי טבע או בסופר פארם. תקחי בוקר צהריים וערב (לי בזמנו היועצת אמרה לקחת 3 כל פעם ז"א 9 ביום).

בקשר לפיטמות הפצועות - אני מאוד אוהבת את המשחה "לנסינו" היא באה באריזה סגולה כזו. היא מרגיעה ממש מהפעם הראשונה שאת מורחת ואפשר להניק איתה ולא צריך לשטוף קודם. נדמה לי שהיא עולה משהו כמו 60 שקל אבל שווה כל גרוש...

לסיכום - אם החיבור שלו לשד טוב והוא יונק ואת מרגישה שהוא יונק (שאני בספק קצת כי היועצת ראתה ואמרה שלא נראה לה.. אבל אם לדעתך כן קחי את התינוק תסתגרו בבית ותניקי ללא הרף. כל היום!! תעשי הפסקות רק לשירותים. ככל שתניקי יותר תשדרי לגוף שיש פה צורך בחלב. וכמובן - כמוסות חילבה ולשתות המוןןןןן מים!!!!
    אם החיבור שלו לשד לא טוב ואת לא מרגישה שהוא שואב או שהוא לא רגוע על השד או שלא עושה פיפי קקי - לשאוב. כל שעתיים עשר דקות מכל צד ולתת לו רק לנשנש אותך כדי שלא "ישכח" אותך כל פעם אחרי שהוא מסיים בקבוק (זה קושר את השד לתחושת השובע וההרגשה הטובה והוא מרגיש כאילו ינק...). ולנסות להזין אותו רק מחלב שאוב (כמובן אם לא מספיק להשלים אבל לנסות להגביר תפוקת חלב כך שכן יספיק לו... וכך בהדרגה לחזור להניק) ז"א בשעה עשר התישבת לשאוב? סיימת בעשר ועשרים? מצוין בשתים עשרה את יושבת שוב עד שתים עשרה ועשרים. בשתיים עד שתיים ועשרים וכן הלאה. שיהיו לך לפחות שמונה שאיבות ביום. לא אכפת לך כמה יצא אבל תחליפי משאבה המדלה לא חזקה מספיק. וגם פה חילבה ולשתות מלא מלא מים! 3-4 ליטר ביום!

• ואוו...

תודה רבה למגיבות, ובמיוחד לך, שחר המלך - תודה רבה רבה !!!

שחר המלך - אני מאוד מעריכה את מה שכתבת לי ואני בהחלט איישם.

אני כל כך חסרת ניסיון בהנקה, כי את הבת הגדולה שלי לא הנקתי כי לא ממש הצלחתי,
    אבל פה אני רואה שיש פוטנציאל וחבל לי לוותר עליו.

אני אקנה את החילבה ואשכור משאבה יותר טובה.

אני שותה משהו כמו 2 ליטר ביום, אבל את אומרת 3-4 - אני אגביר את כמות השתיה...

מקווה שאתמיד ושהיה בסדר.

יום טוב
  • לא קראתי את התגובות כי אני בלחץ של זמן
    אבל אל תקחי מגה מילק... לי הוא פשוט הפסיק את הייצור של החלב ובזכות כדורי החילבה החזרתי את החלב
    אם את החילבה חובה!!! להסתובב עם דורדורנט ועם בושם בתיק

"כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן"

• תודה..

חחחח לגבי הדאודורנט...

האמת אני משוגעת על חילבה, זה מאכל טעים מאוד מאוד
    רק שאני צריכה כל הזמן לחפש איפה לקנות
    כי אנחנו לא מכינים בבית

לא היה לי מושג שמגביר חלב
  • תקני כמוסות חילבה זה יותר יעיל מהחילבה עצמו. זה מרוכז כזה...

• מסכימה עם כל מה שצולי אמרה. (איך יש לך זמן לכתוב כל הרבה??)
    פייס: ortal_hori

• תודה מתוקונת !!

אני מנסה בכל הכוח לשאוב / להניק כמה שיותר
    כל עוד הבת הגדולה שלי לא "מחבלת" בתהליך
    הטיפים מאוד עוזרים, נראה שעשיתי דרך מסויימת,
    אבל יש לי עוד לאן לשאוף...

מה שכן יש לי תת פעילות בבלוטת התריס ומכל מני קטעים שקראתי,
    צריך לעקוב בבדיקות דם, לראות שלא חלו שינויים, כי זה עלול להוריד את תפוקת החלב...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה