הורים לילדי בית ספר (דתי בעיקר) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • עד איזו שעה לומדים אצלכם היום?
    אצלינו משום מה, ביום האחרון לפני החג שלחו פתק שביום ראשון (היום) לומדים עד 12:45 (במקום 15:00).
    למה? מי החליט? המורה אמרה שזו הייתה החלטה של המנהלת.
    האם מנהלת יכולה להחליט כזו החלטה? זה לא אמור להיות משהו אחיד לכל משרד החינוך? ועוד להודיע ביום האחרון?
86 תגובות
עמוד 2
  • אחת ויחידה
  • אחת ויחידה- מצטערת, אבל במיסים לא מתגלמת כל שיוויוניות החברה.
    כל עוד חלק מהמגזרים פה יכולים לאבד את ילדיהם בצבא וחלק לא- אנחנו לא אזרחים שווים.
    זה לדיון אחר, אבל הערה כזו לא יכולה שלא לזכות לתגובה.
    אמא ל2 בנים ואחד בדרך...
  • ELI-את ממש מממש מממש צודקת!!!!!!
    אני מסכימה איתך.
    וזה מאוד מפליא אותי.שאמרו כזה דבר כי אחד היסודות שגדלנו עליו אנחנו (בתור מאמינים למשל) הוא שאפחד לא יודע חשבונות שמיים ובטח ששאסור להגיד למה זה קרה למישהו אחד ולא לשני................
    האמת -אם זה היה קורה לי וילדיי היו מביאים את המידע הזה הביתה הייתי כועסת מאוד!!!!!!!!!בתור נכדה לסבים ניצולי שואה שכול אחד ואחד(כן כולם חזרו בלי אחים חות מאחת עם אחות אחת) איבד את כול משפחתו בשואה-זה מכעיס,זה מעורר,זה מגעיל.ככה אני חושבת
    ואני בטוחה שיש עוד הרבה דתיים כמוני.
    אהממממ לא יודעת מה להגיד לך-זה עוד יורת מכעסי כשמדברים לילדים בני חמש שכביכול רוצים להעביר מסר דרכם להורים(הבנתי אותך נכון???)

טוב בקיצור במילה אחת-גועל נפש.
    אני מבינה אותך מאוד!!!!!!
    וזה בלי קשר לגן דתי/חילוני או אחר.

לא יודעת לא זוכרת שבמשך כול שנות לימודי היתה אפילו שיחה אחת למה זה קרה לעם ישראל???????
    אהמממ גם לא קיבלתי כזה מידע הביתה.
    יכול להיות(אני לא בטוחה) שזה סוג של גחמה של המנהל+הצוות לא כול מנהל/גננת בהכרי יודעים לחנך ומחנכים כמו שאנחנו רוצים......

זו ממש שטיפת מוח-שלא במקומה ובטח לא בגיל כזה.
    כמוני כמוך הייתי עושה אותו הדבר.....
    אבל אני ממש לא בטוחה שזה קורה בכול גן ילדים דתי......
  • אה ונושא חשוב לא מעט.
    למה זה נושא שהוא טאבו אצל חילונים ואצל דתיים הוא פתוח?????

• אחת ויחידה הוצאת לי את המילים מהפה
  • אשטנגה לידיעתך, אחי היקר בזה הרגע שומר עלייך בגבול ישראל-עזה כך שאין מצב שאני לא מגיבה לך.
    דבר שני- הוא בחר להיות חייל בקרבי מרצונו.. לא כל חייל רוצה לסכן את חייו ולכן יש שבוחרים בתפקידי עורף וכו'. למיטב ידיעתי אין כפיה להיות קרביים.
    ושלישי-נמאס כבר מהנושא הזה.
    גם אני אמא לבנים (טוב, אחד בוודאות לא ישרת) ואין לי ולך שמץ של מושג לגבי השירות שלהם- יבצעו או לא ובאיזו מסגרת. אז לשלול מעכשיו תנאים בגלל העתיד אין מקום.
    רביעית- אולי דמוקרטיה אמורה להיות גם לגבי שירות חובה או לא? כמו באמריקה הגדולה בה יש צבא שכיר שעובד יופי. (לא מדברת על מצבי "חירום" כמו וויאטנם. ולא לומר עכשיו שבישראל כל רגע הוא מצב חירום).
    אם השירות נוגד את השקפת העולם ותנאי החיים צריך למצוא פיתרון לכולם כמו שירות אזרחי וכו ולא להנחית פקודות של גיוס חובה והרגע. עוד לא הוציאו חוק שכולם חייבים לחוש פטריוטיות וזה גם מאוד הגיוני שלא כולם ירגישו כך כי אנחנו במדינה דמוקרטית. ולכן אין סיבה לחייב שירות מסיבות פטריוטיות.
    מסיבות בטחוניות כן (ולכן במלחמות ישראל כולל יום כיפור המוני חרדים יצאו מהישיבות ובתי הכנסת להילחם אבל את זה איש לא מזכיר). ואת זה צריך לבדוק איך עושים. בצורה ריאלית. בלי להפוך עולמות בשתי שניות והופ, כולם בחזית. כי לא הופכים סדרים ברגע. ולא בכוח.

אבל באמת שהנושא לעוססססססס

אוף
    יצא לי ארוך למרות שהתכוונתי 3-4 משפטים
  • לדעתי מי שלא מכיר במדינה ולא מוכן לקבל עליו חובותיה לא יוכל גם לקבל זכויות (בחירות, קצבאות, חינוך וכו')
    במלחמת יום הכיפורים עדיין לא היו כ"כ הרבה פטורים לבחורי ישיבות... אז היה עדיין מובן מאליו שמתגייסים, בן גוריון נתן ל200 בחורי ישיבות בשנה להמשיך לימודיהם, בגין שהגיע כמה שנים אחרי המלחמה הזו נתן פטור גורף.
    מי שלא יודע להשתמש בנשק לא יוכל לעמוד מול צבא אחר. זה ממש לשלוח צאן לטבח ואף אחד לא רוצה לעשות דבר שכזה.....
    זה כמובן ללא שום קשר לויכוחים אלא רק העובדות.

• ETD טאבו זה להגיד דברים כאלה ביום השואה!

אבל מצד שני אני מאוד שמחה לקרוא ולדעת זה היה כנראה נקודתית לגן של לינוי,
    ושהשקפה המעוותת הזאת לא מקובלת גם בציבור החרדי כמו שהיא לא מקובלת בציבור החילוני

אולי הייתי צריכה לספר את זה מזמן ולא לשמור את כל הכעס בבטן,
    כדי לקרוא תגובות של בנות מציבור בחרדי, לפחות כאן בפורום, כדי לראות שהבעיה היא לא בציבור אלא בגן עצמו, הצוות ומנהל
  • ענבר אני מכבדת את דעתך.
    למה את מתכוונת כשאת כותבת "להכיר במדינה"? איך מכירים במדינה?

ומה ז"א "לא מוכן לקבל עליו את חובותיה"?
    ש מצב לא להיות מוכנה לשלם מע"מ מס הכנסה וכו? הרי אין אדם שלא משלם את חובותיו הכספיים למדינה וכידוע שמי שלא יש הוצאה לפועל וכו כך שזה לא ריאלי לומר שלא משלמים פה חובות. אולי לא את כ-ל החובות, אבל חלקם כן. בהחלט. חלקם הגדול.
    ולכן גם הזכויות הן חלקיות- חינוך מוכר שאינו רשמי מקבל תקצוב חלקי ביותר לעומת ממלכתי, לא נהנים מנושאי הספורט הממומנים בחיקם ע"י משרד התרבות, רשת שידור ממלכתי גם הוא לא מגיע אלי הביתה ועוד. את יכולה לטעון- בעיה שלך שאת כזאת שמרנית ולא משתמשת בשירותים. סבבה. אז אני שמרנית וגם לא משרתת בצבא. אוקיי?

• שמחה שאת באה ממשפחה שכן משרתת. לצערי זה לא מובן מאליו וכן ראוי להאמר גם אם זה לעוס מה לעשות.
  • אבל היו 4 סעיפים שלמים שהתאמצתי לכתוב

• אחת ויחידה התכוונתי לזה
    "ויאללה. תקלטו שיש הבדלים בהשקפות וצריך לכבד כל אחד ולאפשר דמוקרטיה אמיתית- כן, כולל לא להכיר במדינה. זה גם סוג של דמוקרטיה כי היא מכילה את המיעוט. ולא משנה מאיזו סיבה המיעוט בוחר שלא להכיר בממשלה.
    בסך הכל יש לנו מכל הסוגים במדינה, וכולם כאחד חיים בה ומשלמים מיסים ולכן מגיע לכל אחד לקבל זכויות לפי השקפותיו. זוהי דמוקרטיה טהורה."
    מי שחי במדינה ולא מכיר בה (כמו פלגים מסויימים- ואין כאן האשמה אלייך) ומי שחי במדינה לא מכיר ורוצה ברעתה (ואת יודעת שיש גם זרם כזה) לא מגיעות לא זכויות.
    אני מדברת כמובן גם על ראשי ערביי ישראל שנמצאים בכנסת (על הקיצוניים והשונאים שמקבלים משכורת ממדינת ישראל, כמו שקיבל סגן שר הבריאות לשעבר שלא הסכים להיות שר בממשלת ישראל כי הוא לא מכיר במדינה....)
    מדברת על כאלה.....
    לא עלייך, לא על חברותייך, לא על משפחתך....
    על מי ששונא ישראל וחי בה וגם מנסה למצוא את הדרכים להרע לה כמו חנאן עשרוווי למשל או פלגים בדוסים....

• באמת השקעת!

אני יוצאת משמירה, מחר נכנסת לתשיעי. לאט לאט את יודעת... לא רוצה ללדת ביום כיפור, אז לוקחת את זה באיזי. מנסה להתרגל למשקל העצום שלי
    הגב וכפות הרגליים עובדות קשה. הוא כבר 3 קילו לדעתי
  • לא נכנסת לנושא הצבא כי זה נושא שאי אפשר להגיע להסכמה.....
    אבל לגבי יום השואה-כמו שכבר כתבתי-הרבי מלוויבאוויטש אומר שאי אפשר ואפילו אסור למצוא סיבות למה זה קרה!
    עומק הכאב והזעזוע הוא גדול מדי....
    גם אני מגיעה מבית של ניצולי שואה,וגם אני לא הייתי מקבלת גישה כזו.
    מה גם שניספו קהילות שלימות מאמינות ויראות השם....את זה היא גם סיפרה הגננת הזו????שהיו כאלה שנשרפו חיים עטופים בטלית ותפילין?עם ספרי תורה!???נו באמת.איך אפשר לומר דברים כאלה????
  • לא שושה, הגננת לא סיפרה את זה, וטוב שכך כי מדובר בילדים בני 5,
    אני מאוד מצטערת ומאוד חבל לי שיש אנשי חינוך שמשחירים מגזר שלם.
    ככה נוצרות אי הבנות, כעסים ובמקרים קיצוניים שינאה
    אני שמחה שבסוף פתחתי את הנושא הזה ואני שמחה שסיפרתן לי על השקפות אמיתיות של המגזר הדתי על נושא שואה
  • נטלי,הבנת את הכוונה שלי
  • ענבר בזה אנחנו מסכימות

• וואו, איזה דיון התפתח פה משאלה פשוטה על יום קצר...

• טוב קשה לקרוא הכל
  • אגב סתם שאלה, איך את יודעת שזה מה שהגננת אמרה? מלינוי? כי ילדים לפעמים לא מבדיוק מבינים דברים ואולי היא אמרה משהו בהקשר של שמירת תורה ומצוות ואח"כ איזה ילד שאל למה היתה השואה ולינוי זכרה בדיוק את הקשר הזה?

• שחר המלך, שאלה מצויינת.
    זה מה שלינוי סיפרה לנו על יום השואה.
    מצד אחד, את צודקת, ילדים לא תמיד מבינים, לפעמים מחברים יחד דברים שונים...
    אבל בכל זאת, מאיפה ילדה בת 5 מוציאה משפט כמו "יהודים מתו כי לא האמינו בה', התבוללו ולכן נגזר עליהם העונש".
    מאיפה היא מכירה מילה כמו "התבוללו"?
    נטלי
  • האמת אני מאמינה שלינוי צדקה וכן הגננת אמרה כזה דבר...
    אומנם קשה ועצוב לשמוע....אבל אני לא מאמינה שילדה בת 2 המציאה כזה דבר....
    אולי.........
    מה שכן-אני הייתי מחברת את 2 הדעות על הגן והגננת גם טיפשה וגם שטיפת מוח.
    כמו שכתבת גם אני לצערי נכוותי מגננת ממש לא בסדר (לא בקטע הזה) ולצערנו יש לא מעט כאלה.........
    אגב אני חושבת שזה שהמנהל אמר שהיא תודקת.לא בטוח בכלל שהוא התכוון לכך שהיא צודקת.יכול להיות שאח"כ הוא הכניס לה כמו שצריך אבל לפני הורים שמתי לב שהרבה פעמים מנהלים אוהבים להצדיק את הצוות שלהם.....
    לא יודעת למה לדעתי בשביל להורין תיהיה הרגשה טובה זה אמור להיות להפך אבל לא משנה..........

חחחחחחחחחחחחחחחח גם אני צחקתי שמשאלה כזו פשוטה התפתח כזה דיון.אבל כמו ששולי כתבה הדעות כאן מכבדות ומכובדות....מה לעשות כול אחד בא מהשקפת עולם אחרת ממנטליות שנה מאורח חיים שונה ומעבר שונה והכול משפיע.......(לא אמרתי שזה תודק לפעמים אנשים טועים) הכי חושב בעייני להבין את השני!!!!!!לשמוע!!!!לנסות להבין!!!!ולכבד!!!!!!
  • דבר אנחד הפריע לי - איך לעזאזל לא מפריע לכם שחיים פה סוציומטים? שונאי ישראל?
    אנשים שלא מכירים במדינה הזו, שרוצים לפגוע ולהרוס מבפנים???
    פייס: ortal_hori

• חלקם היו פה לפני קום המדינה אז לא כ"כ פשוט להעיף אותם..
    אין את האמירה של "אם לא הייתה מדינה לא היית פה" כי חלקם פה גם 5 ו6 דורות לפני תש"ח.
    אז זה קצת בעייתי.
    וגם- יש חלק שלא מכירים במדינה וחלק שמכירים בה אבל לא מרוצים מתפקודה ומתכולתה של הממשלה. יש הבדל עצום בין השניים.

מה לעשות שחלק מדמוקרטיה הוא לאפשר לכל אדם עם כל דעה שהיא לחיות פה את חייו? מסכימה איתך שזה לא פשוט- בטח לא פה בישראל מדינתנו הקטנטונת, אבל זה מה יש.
    אחרת בערך רבע מדינה הייתה מועברת לצד השני של הגדה.

• התבוללו זו מילה שהיא שמעה מהגננת אבל לא דוקא בהקשר הזה. אולי היא דיברה חמש דקות קודם על ההתבוללות שהיתה באירופה ולינוי התלהבה מהמילה וזכרה אותה? זו מילה מעניינת שהיא בטח לא שומעת סתם ככה ביום יום.
    באופן כללי תמיד כדאי להזהר כי ילדים עושים חיבורים מעניינים... מה שהייתי עושה זה מבררת בצורה ברורה מול הגננת מה בדיוק היא אמרה. שניה לפני שאני מתעצבנת
  • צול היא טוענת שגם המנהל גיבה את השטויות האלה

• אם לא עמדו על דיוקם של דברים מול ההנהלה או מול הגננת א"א לבוא בטענות. לדעתי. לא יודעת מה היא שאלה את המנהל או את הגננת אבל אם היא לא ביקשה בפירוש לדעת מה היא אמרה לילדים איך היא יכולה לדעת?
    להורים יש הרבה תלונות ואם המנהל לא השכיל לשאול בפרטים מה בדיוק הפריע לה אולי הוא בכלל הבין שהיא לא מעוניינת שידברו על יום השואה? ואז גיבה את הגננת? לכי תדעי אם לא היתה אי הבנה.
    זה מזכיר לי את המתודה הזו של לשון הרע שמישהו אחד אומר לילדה יש שמלה סגולה והיא הלכה לטייל ומעבירים את הסיפור מאחד לשני ואז אצל הילד ה15 השמלה נהיתה שמלת מלמלה עם פסים סגול לבן והילדה טיילה ופגשה כלב שהתחיל פתאום לדבר.... נו? היה? הילדה ראתה כלב מדבר? לא! היא רק יצאה לטייל! מאיפה צץ הכלב?!
    הבנת את הפואנטה?
  • הבנתי

• צולי = הרי יש כאלה שכן מאמינים כך וסביר שמי שמאמין כך גם מעביר את המידע הלאה.

באמת לא חושבת שזה המקום שצריך לקטול את נטלי.... הרי היא אמרה שלאחר מכן הם דיברו עם הגננת ועם המנהל, גם הורים אחרים שמעו על כך מילידיהם, לא תמיד הצוות צודק, אבל הם כן ביררו וכן בדקו מול מי שצריך....

• לא קטלתי אף אחד ולא אמרתי אם קרה או לא קרה.
    אמרתי שצריך לברר זה הכל. אם ביררו אז מצוין.

• ושתדעי שזה ממש אסור להאמין ככה!! בעייני זה סוג של כפירה.

• צולי - אני לא
  • מיסי איך הולך בבית הספר?
    ושתדעי נכון זה בית ספר ממלכתי דתי לומדים אחרים ולומדים לקבל את השונה אין שטיפות מוח על הדת בכלל לא ההפך והמנהלת מצויינת והמורות אחת אחת.
    בהצלחה.
    ובטח נפגש

• שחר המלך, עם כל הכבוד, לינוי אמרה משפט מאוד ברור שילדה קטנה לא היתה אומרת.
    אני מאמינה לינוי במקרה הזה כי בגן היו עוד הרבה דברים מעצבנים בסגנון ...
    וכמובן גם שטיפת מוח, דברים שאמרו לילדים וילדים לא היו ממציאים לבד.

כשלינוי באה אלי ואומרת לי שא' הרביצה לה ואחר כך שרטה אותה ולקחה לה את הסנדוויץ',
    אני לוקחת בחשבון שאולי חלק לא נכון,
    אבל כשהיא מביאה הביתה יציאה ברורה שנאמרה ע"י מבוגר, ולטענתה ע"י הגננת, אני מאמינה לה.

ולמה את חושבת שלא ביררתי את זה עם הגננת ועם המנהל?
    כתבתי שלא היה עם מי לדבר ולמי לפנות כי מנהל באותה דעה,
    זה לא אומר שלא פניתי אליהם.
    והם התחילו להזיע ולחפש תירוצים,
    הם כן הציגו את מה שלינוי סיפרה כמשהו ש"ילדה לא הבינה נכון"
    אבל לפי הפרצופים האדומים, הגמגומים וכמות הזיעה שזה בדיוק מה שנאמר בגן!
    יש דבר כזה שנקרה שפת הגוף, בן אדם יגיד לך א ולפי שפת גופו את תביני שזה שקר.
    כשבן אדם מאדים ומזיע הוא מפחד... והיתה להם סיבה לפחד

וחוץ מזה, לינוי היא בהחלט ילדה חכמה, אבל מילה "התבוללו" נאמרה בדיוק בהקשר הנכון מבחינה תחבירית, ואת זה ילדה קטנה לא יכולה לעשות לבד,
    אפילו אם מדובר בילדה גאונה כמו לינוי
86 תגובות
עמוד 2
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה