ריבוי מי שפיר שבוע 28+4 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר שלום רב, אני בת 33 בשבוע 28+4 וגילו לי היום ריבוי מי שפיר (קל?AFI 220).

אני APLA מעבדתית (ללא אירועים קליניים קרישיים או מיילדותיים, ללא עבר של הפלות, הריון ראשון של עובר יחיד , מטופלת בקלקסן 40 ואספירין 100), חיובית ל נגדנים כנגד קרדיוליפין, בטא-גליקופרוטאין, ANA וLAC. העמסת סוכר מלאה חזרה שלילית לסכרת (עקומת גלוקוז 75, ערך בסיס 87, לאחר שעה 104, לאחר שעתיים 129), כל בדיקות האולטראסאונד שעשיתי עד עכשיו (בערך פעם בחודש) לא גילו ממצאים חריגים, הגדילה תקינה ומתאימה לגיל ההריון, אספקת הדם לרחם תקינה, שקיפות עורפית משוכללת בבי-טסט ובגיל הינה 1:5900 ולכן לא ביצעתי בדיקת מי שפיר. שלילית לכל קומפלקס TORCנןרH, מלבד טוקסו שבו נידבקתי לפני ההריון (אבידיטי IgG גבוה)

. האם ידוע על אישזהוא קשר בין הנוגדנים העצמיים הנל ולבין ריבוי מי שפיר? בכל הטקסטים שקראתי לא מצאתי איזכור לקשר בינהם אלא רק לסכרת הריונית ולמומים שונים ומרובים, ובאופן טבעי אני נכנסת לחרדות. אני כבר סוחבת איתי הידרונפרוזיס בדרגה 2 (כנראה הרחם לוחץ על הכליהת לא נראו אבנים), לימפופניה, הAPLA הארור הזה, ועכשיו התגלית החדשה.
    ביום רביעי בבוקר קבעו לי אולטראסאונד חוזר ופגישה עם הרופאה של הריון בסיכוןת אך מכיוון שאיני מתגוררת בישראל ויש לי תחושה שהרגישויות פה לבדיקות ואיבחונים הן מעט שונות מבארץ הייתי רוצה לברר מה עושים במצבים דומים בארץ? מה היית מייעץ לעשות במצבי?
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב
    ראשית, סימן השאלה הוא במקום
    AFI של 220 הוא כמות מי שפיר תקינה, בגבול העליון אך בנורמה
    ריבוי מי שפיר הוא מעל 240-250

אין קשר בין נוגדני ה - APLA לבין כמות מי השפיר, אם כבר הם קשורים למשהו אז זה למיעוט מי שפיר (וגם זה קשר יחסית חלש).

בעיקרון הברור של ריבוי מי שפיר (שכאמור, אינך סובלת ממנו) כולל:
    1. סקירת מערכות מכוונות לגילוי מומים
    2. אקו לב עובר
    3. העמסת סוכר
    4. לפעמים - דיקור מי שפיר

לדעתי, במצבך אפשר להסתפק במעקב וזו אינה כמות מים שמחייבת כל ברור נוסף בשלב זה.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה