ארניקה לאחר קיסרי- כן או לא? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • א.ג.נ שלום רב,

אני עתידה ללדת בקיסרי (הריון ראשון) ורוצה לנסות להניק אך יחד עם זאת להחלים כמה שיותר מהר.
    המליצו לי לקחת ארניקה בטיפות לאחר הלידה, אך הבנתי שאי אפשר להניק בזמן שלקוחים את זה. הרוקחת המליצה לקחת את זה ביומיים הראשונים ולא להניק רק לאחר יומיים.
    עוד אופציה היא לקחת ארניקה בכדורים להתחיל לפני הניתוח ולסיים יום או יומיים (לא זוכרת אם יום או יומיים) אחרי הניתוח מבלי להניק במן שלוקחים את הארניקה.
    אני נורא רוצה ומקווה להצליח להניק במיוחד את הקולסטרום שיוצא בהתחלה, אך גם להחלים וכמה שיותר מהר.
    השאלה הראשונה היא: מה עליי לעשות?

שתי הערות חשובות:
    1. בכל מקרה ביום הראשון כנראה שלא אניק מפני שבערך שלוש וחצי שעות אחרי הניתוח נותנים תרופה לוריד שהיא משככת כאבים ואסור להניק איתה במשך 4 שעות. אבל חבל לי לפספס עוד יום אחריו בגלל הארניקה...
    2. בלי קשר לארניקה מקבלים בימים הראשונים אופטלגין שאיתו כן ניתן להניק אך הארניקה עוזרת הרבה יותר ממה שהבנתי.
    השאלה השנייה היא: האם את יודעת איך משלבים בין הארניקה לאופטלגין?
    שיהיה שבוע טוב,
    עדי
7 תגובות
עמוד 1
  • היי עדי יקירה :)
    אין לי מושג מאיפה כל האינפורמציה שלך ..
    אבל לא ידוע לי , לגבי הנקה שבעיני היא קודש קודשים, לא הייתי ״לא מניקה יום יומיים ״ מכיון שההתחברות הראשונית , הקשר , תחילת גירוי הפרשת הקולסטרום וחשיבות מתן הקולסטרום הם ככ חשובים לתינוק ולהצלחת ההנקה ..
    כדאי לך להתייעץ במרכז טרטלוגי לגבי לתרופות בהנקה , זה המקום האמין ביותר לתשובות .
    אני באופן אישי ילדתי ב3 קיסרי והנקתי את ילדיי מיד לאחר הניתוח כשהועברתי מהתאוששות לחדר היולדות ולביות , מה שלקח כשלוש שעות בלידה השניה והשלישית ושש שעות לאחר הלידה הראשונה מכיון שבלידה הראשונה ילדתי בהרדמה מלאה .
    לגבי הארניקה ,
    אני פחות מתחברת להומאופתיה , את יכולה להכין את עצמך מבחינת ת**** וויטמינים לקראת הניתוח שהגוף יהיהה מאוזן ומוכן ואחכ לרסס על הצלקת אלופירסט ולשתות גל אלוורה או כלורופיל מחזק ומחייה ,
    ואין צורך להשתמש בחומרים שנויים במחלוקת שעלולים לפגום בהנקה .
    ולגבי היום הראשון .. אז לאחר 4 שעות שגם ככה הן להתאוששות כן תוכלי לנסות להניק ואין צורך להמנע , יש תינוקות שבכלל לא מראים עניין 24 שעות ראשונות לאכול , אבל תסחטי לך את הקולסטרום ..
    מקווה שעזרתי קצת :)

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • היי ליהי,

1. אילו ויטמינים את ממליצה לקחת לקראת הניתוח שהגוף יהיה מאוזן ומוכן לקראת הלידה בקיסרי (אני לוקחת פרנטל וברזל על בסיס יומי)?

2. לגבי הג'ל אלוורה וכלורפיל זה לשתייה לא חיצוני (אני לא מכירה את זה)? איפה קונים את זה?

3. אלופירסט כבר קניתי ואכן מתכננת לשים על הצלקת.

תודה רבה,
    עדי
  • היי עדי ,
    מולטי שאת לוקחת מצויין , אומגה שלוש משמן דגים חשוב , כלורופיל ניתן לקנות בחנות טבע ( מגיע בנוזל) או במקום כלורופיל גל אלוורה של חברת flp ניתן להשיג דרך משווקים בלבד , אם מעניין אותך תוכלי לפנות אליי למייל או לטלפון האישי ואסביר לך .
    בנוסף אם אין לך בעיה בקרישת דם אז כדאי לאכול הרבה ירקות ירוקים עליים , ולצרוך גם ירקות כתומים , ביצים והודו שמכילים ויטמין k.
    הרבה מחשבה חיובית ,

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • הי עדי,
    אני עברתי 2 ניתוחים קיסריים ועכשיו ככל הנראה אצטרך לעבור שוב ולקחתי אופטלגין בטיפות וממש שיכך לי את הכאב . את תראי שברגע שתרי את התינוק שלך יהיה לך כל כך הרבה אדרנלין שכבר ביום השני / שלישי לא תצטרכי את האופטלגין.
    ככה היה אצלי לקחתי רק פעמיים ביום הניתוח ואחר כך כבר לא הייתי צריכה.

מה שעוזר הכי הרבה זה שטיפות עם סבון וללכת הרבה לנסות לשכב כמה שפחות
    וכל זה תלוי איך תרגישי . כל אישה עוברת את הניתוח באופן שונה
    אצלי עבר ממש בלי כאבים והיתה מישהי ששכבה איתי בחדר גם אחרי ניתוח קיסרי שהטפתלה מכאבים
  • היי שרון ,
    תודה על השיתוף , מסכימה עמך ככ , אני עברתי שלושה קיסרי באופן אישי וליוויתי לא מעט נשים אחרי לידה בניתוח קיסרי , ההחלמה היא מאוד אישית , ובעיקר נתפסת במחשבה ..
    ככ שהאשה שמחה יותר וחיובית יותר כך היא תעבור את הניתוח בקלות יותר , המראה של התינוק והתחושה הזו שצלחת את זה ואת אמא .. ממיס את הלב , לוותר על הרחמים העצמיים .. לקום מהג ולהתחיל להסתובב .. אין צורך בהרבה שטיפות עם סבון מספיק מים ולייבש היטב ומציעה בחום לרסס אלופירסט על הצלקת .
    הקימה הראשונה לקחת 20 דקות קודם אופטלגין , ולקום כשמחבקים על הבטן כרית יחד איתה , מאוד עוזר :)
    ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • ליהי שלום רב,
    אני עתידה ללדת בקיסרי (הריון ראשון).

1. קיבלתי המלצה ממישהי שעברה קיסרי- לקנות באופן פרטי נוזל שמונע הידבקויות ששמים בזמן הניתוח ע"י המנתח (עליי לבקש מהמנתח לשים את הנוזל בזמן הניתוח).
    האם את מכירה? ממליצה? מה דעתך?

2. האם את מכירה את התרופות:
    - bellis perenis
    - ארניקה (בגלובלים של 30c)
    ?
    המליצו לי עליהם לקחת על מנת לשכך את הכאבים ולהחלים מהר מהניתוח ואני מתלבטת איזה מהם לקנות (לאחר בירורים נוספים- מסתבר שכן אפשר להניק עימם)...

המשך ערב טוב,
    עדי
  • היי:)
    למיטב ידיעתי שמים נוזל בבית חולים בלי קשר אם תביאי או לא , זה חלק מתהליך הניתוח .
    לגבי סוג החומר כדאי לברר במחלקה עצמה במה הם משתמשים .
    כן אני מכירה , שוב אלו מוצרים הומאופטיים שאני באופן אישי פחות מתחברת לפוטנטיות שלהם .
    אם כבר ארניקה מוכרת יותר .

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה