לבנות שיצאו מזה-דכאון אחרי לידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בנות
    אני חדשה פה. אמא לשניים, בן 6 ו בת חודש.
    יתכן והנושא כבר עלה בפורום, לא מצאתי.
    אני בטוחה שיש פה בנות שעברו דכאון אחרי לידה. אני גם יודעת שלא תמיד קל לחזור ולהיזכר במצבים קשים בחיינו. אך בכל זאת אני רוצה לפנות לבנות שיצאו מזה לבד או עם תרופות, תשתפו בבקשה . אני חסרת תקווה שהדיכאון יחלוף אי פעם.... מפחדת מכדורים לא ישנה בלילות, מפחדת להישאר לבד. מאוד קשה לי אך עדיין מנסה לצאת מזה בלי כדורים.האם יש למה לקוות? פניתי לשרון שמש כאן באתר, אך היתי רוצה לשמוע בנות עם נסיון אישי.
15 תגובות
עמוד 1
  • היי שירה
    אני הייתי ויצאתי מזה
    שרון שמש היא מדהימה והיא יכולה לעזור אני שיתפתי אותה וזה עזר לי
    אשמח לדבר איתך על כך בפון או במייל
    המייל שלי [email protected]
    את הפון אם תרצי אשלח לך במייל
  • הי, גם אני הייתי שם, ויצאתי מזה לגמרי. את מוזמנת לדבר איתי במייל או אם תעדיפי טלפונית [email protected]
  • אולי כדאי לפנות לרופא המשפחה ולהתייעץ?
    חשוב לא להזניח את זה...
    זה לא בהכרח חייב להיות מלווה בכדורים. לפעמים מפגשים עם איש מקצוע ושיחות בהחלט יכולות להקל ולעזור.

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• תודה
    אני פניתי לפסכיאטר הוא יבחן חרדות ודכאון קל והמליץ על כדורים. אני גם מתחילה טיפול פסיכולוגי. פשוט קצת מיואשת וחשוב לי לשמוע שיש בנות שיצאו מזה.
  • פסיכיאטרים יותר נוטים לכדורים, הם לעומת פסיכולוגים יכולים להוציא מרשם.
    אם את נמנעת מכדורים אז טוב שקבעת עם פסיכולוג, חשוב ללכת לאיש מקצוע,
    וחשוב גם לדעת שאת עוברת משהו טבעי, שכיח ונפוץ, שהוא זמני, ושעם טיפול ראוי ונכון בהחלט יחלוף.
    לא עברתי דכאון בעצמי אבל מכירה כמה וכמה שעברו ויצאו מזה לחלוטין.
  • אני הייתי שקועה בזה והצלחתי לצאת בלי טיפול תרופתי אבל הלכתי לטיפול פסיכולוגי שעזר לי מאוד וחיזק אותי וזה מאוד מומלץ.

• תודה רבה על התגובה. . כמה זמן היית בטיפול עד שהרגשת יותר טוב?
    ציטוט:
    פורסם במקור על-ידי shinanit56

אני הייתי שקועה בזה והצלחתי לצאת בלי טיפול תרופתי אבל הלכתי לטיפול פסיכולוגי שעזר לי מאוד וחיזק אותי וזה מאוד מומלץ.

• גם אני סבלתי מדיכאון אחרי הלידה השניה.
    נעזרתי גם בטיפול תרופתי וגם בשיחות. התרופות עזרו לי תוך שבועות ספורים ואח"כ המשכתי עם השיחות כדי שאוכל להפסיק את הכדורים. תוך פחות מחצי שנה הפסקתי את הטיפול התרופתי.
    אם יש לך שאלות ספציפיות רק תשאלי.
    משהו שמאוד עזר לי לעבור את התקופה היתה הידיעה שזה זמני, כל הזמן הזכרתי לעצמי שזה זמני, וקורה ויעבור.

• תודה. האם מותר לשאול איזה כדורים לקחת? היו לך תופעות לוואי? הנקת עם הכדורים?
    ציטוט:
    פורסם במקור על-ידי אמא ויותר

גם אני סבלתי מדיכאון אחרי הלידה השניה.
    נעזרתי גם בטיפול תרופתי וגם בשיחות. התרופות עזרו לי תוך שבועות ספורים ואח"כ המשכתי עם השיחות כדי שאוכל להפסיק את הכדורים. תוך פחות מחצי שנה הפסקתי את הטיפול התרופתי.
    אם יש לך שאלות ספציפיות רק תשאלי.
    משהו שמאוד עזר לי לעבור את התקופה היתה הידיעה שזה זמני, כל הזמן הזכרתי לעצמי שזה זמני, וקורה ויעבור.

• לא הנקתי.
    לקחתי כדורים בשם "פבוקסיל"
    היו תופעות לוואי של בחילות שעברו אחרי קצת זמן לא זוכרת כמה בדיוק

• גם אני הייתי שם. בלידה הראשונה.
    ועברנו את זה תודה לאל. זה היה משהו די קל אבל בוודאות היה שם משהו. התביישתי בזמנו לפנות לעזרה ואכלתי תלב לבד ובתמיכה מלאה של בעלי המקסים.
    היום אני כמעט 6 שנים אחרי הלידה הראשונה ואני בסדר
  • לפני שהולכים לפסיכיאטר כדאי ללכת לפסיכולוג.
    פסיכיאטר נותן כדורים ופסיכולוג לא.
    פסיכולוג נותן לך כלים נפשיים ופיזיים להתמודד עם הקשיים,
    אם יהיה צורך בכדורים פסיכולוג יפנה אותך לפסיכיאטר.

כדורים זה כמו קביים, אבל חייבים ללכת לפיסיוטרפיה כי בלעדיה לא תוכלי ללכת בלי קביים.
    לפעמים צריך קביים ולפעמים פיזיוטרפיה מספיקה.

בהצלחה מאמי
    נטלי
  • שכחתי לכתוב שגם לי היה דיכאון אחרי הלידה,
    וזה עבר עם עזרה מקצועית ולקחתי מינון סמלי ביותר של כדורים,
    לקחתי מינון חצי ממינימום, ז"א מיזערי ביותר.
    לא היו תופעות לוואי בכלל, אולי בגלל המינון המינימלי של המינימלי.
    לא הנקתי בכלל.
    הכדורים הם זמניים, כמו שכתבתי "קביים",
    אחרי טיפול הולכים בלעדיהם
    נטלי
  • לא הייתי שם,אבל רציתי לומר לך שכל הכבוד שאת פונה ושואלת ומתייעצת!
    את אישה אמיצה!
    שולחת לך המון
    ועוד דבר קטן0לפני שלוקחים כדורים אפשר במידה והמצב מאפשר לנסות קודם בכיוון הטבעי.
    אני יודעת בוודאות מחברות שיש תמציות והומאופטיה שמאוד מאוד עזרו להן.
  • תודה רבה לכל מי ששיתפה והגיבה. נתתן לי תקווה שאפשר לצאת מזה די מהר. אני מתחילה מחר טיפול פסיכולוגי וגם חושבת לפנות להומאופטית.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה