שליה אחורית מרגינלית נמוכה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר. אני בת 29 ללא ילדים. ביוני 2012 נאלצתי לעבור גרידה בשבוע 18 עקב בעיה במוח העובר. היום אני בשבוע 34 והעובר בריא תודה לאל . ביום חמישי האחרון עשיתי הערכת משקל והרופא אמר שהשליה נמוכה מרגינלית ומרחק קצה השליה מהפה הפנימי כ- 2 ס"מ. העובר במנח ראש . לפי דברי הרופא אוכל ללדת רגיל אך אם יהיה דימום אז ינתחו אותי . אני מאוד מפחדת מכך ובנוסף גם סובלת מכאבים בכל האיזור התחתון (אגן , גב , מפשעות , רגליים)
    שאלותיי הן : הריון זה יקר לי ואני לא רוצה לקחת סיכון שחס וחלילה יהיה דימום ושהעובר יהיה במצוקה ואני מעדיפה לעשות ניתוח. מה אתה ממליץ?

2. ברצוני לדעת מדוע השליה שלי נמוכה האם יש קשר לגרידה שעברתי? האם גם בהריון הבא השליה תהיה נמוכה ?

3. אני עוסקת במקצוע ההוראה . ברצוני לדעת האם אני זכאית לשמירת הריון? אני מורה לכיתות א-ב . קשה לי ללכת הרבה ולעמוד וכרגע הרופא נתן לי מספר ימי מחלה .

אודה לתשובתך , מורן יוסף
    מורן 29
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. אני בדעתו של הרופא שלך, מבחינה רפואית אין מניעה מלידה רגילה
    2. אין קשר וזה לא בהכרח יחזור על עצמו
    3. לפי הנתונים כרגע לא נראה כי את זכאית לשמירת הריון
    אם הקושי בהליכה'/עמידה הוא משמעותי ו/או נובע מאיזה בעיה רפואית אז
    אפשר לחשוב על הקלות בעבודה ורק אם זה קיצוני על שמירת הריון

ד"ר הדר
  • תודה לך ד"ר ערן הדר על התשובה המהירה .

ארצה לדעת בבקשה :

האם עליי לבצע שוב פעם אולטרא סאונד לבדוק את מיקום השליה בשבועיים הקרובים ?

והאם יש סיכוי שהמרחק בין השליה לפה הפנימי יתקרב או יתרחק ?

תודה רבה ויום טוב

מורן 29
  • שלום רב

כדאי, ולו כדי למדוד שוב את מרחק השלייה מן הפה הפנימי. זה לא מתקרב, זה יישאר אותו דבר או יתרחק (ואז אולי יכול לתת לך שקט נפשי ובטחון רב יותר במהלך הלידה הרגילה)

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה