חזון אחרית הימים? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היתכן דבר כזה?
    http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000875760

אני אמנם לא אאמין עד שזה לא יצא לפועל, בטח יש בזה קץ׳, אבל קצת אפטימיות זהירה לא תזיק, נכון?

23 תגובות
עמוד 1
  • זה היום את מול בעוד מקום . את האמת אני מוכנה גם לשלם השתתפות עצמית על דבר כזה . דרך אגב אם הקווטנות הפרטיות ירצו להרוויח זה יחייב אתם במקרה כזה לעשות קייטנה עד סוף אוגוסט .

http://www.holdthatpic.com/
  • אאאההההמממממ, סליחה, כן? אבל ממש לדרןך על היבלות שלנו.
    הכי קל לשחרר אמירה כזאת בסוף החופש, כשהזכרון שלנו עדיין טרי וכולם מרגישים עייפים, ויש הסכמה רחבה מאוד שצריך שינוי, וכולם יאהבו את מי שיעשה את השינוי הזה, ומצד שני רחוק מאוד משנה הבאה עת נשכח הכל כולל את האמירה הספציפית הזאת שלהם.
    נו באמת, דברו איתנו לפני תחילת החופש הגדול הבא!!!
    כשיתממש נברך, עד אז תחסכו מאיתנו אמירות ריקות.
  • קודם כל בייבי בום לא יכלה להגיד את זה יותר טוב - לדרוך על היבלת כשהיא עוד טריה ולנסות לגרום לנו לחשוב שהם לצידנו.
    איך לגרום למורים להסכים? לקבוע להם עובדה! למה מישהו שאל אותי אם אני מוכנה שיקצצו לי את הקצבאות הילדים ויעלו לי את המע"מ?
  • אני דווקא שמעתי את הכתבה המלאה אתמול בחדשות.

האמת ששר החינוך ממש מפתיע אותי לטובה. לפחות יש מישהו שאולי בינתיים רק מכריז אבל אפשר להרגיש שהוא מעט שונה. הוא אומר דברים הגיוניים (ובלי קשר רק לחופש הגדול, גם לגבי בחינות המיצב, הבגרויות וכו).

דיברו על זה שהתכנון הוא לקצר את החופש בחודש, במהלכו יפעלו תוכניות לילדים בכיתות א-ו במסגרות החינוכיות.
    כנראה שהמורים יקבלו תוספת למשכורת עבור החודש הזה אם ירצו, אבל לא יחוייבו.
    כנראה יהיה גיוס של סטודנטים ואנשים מהסוג הזה.
    והמימון יהיה של המדינה.

הרעיון יפה. צריך חתיכת תקציב. בואו נתפלל...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• ימציאו מס על לידות כדי לממן את זה...

• תרשו לי להתעצבן על התגובות. כמורה כמובן

עם כל ההבנה של הקושי הרב, הפתרון צריך להיות אחר. לא לערב את המורים. צריך להיות יצירתיים. קייטנות עם סטודנטים לא יודעת, הוספת ימי חופשה להורים עובדים וכו.

כי אם יקרה דבר כזה אני אפרוש מההוראה לגמרי.
    חד וחלק.
    ואני לא מפונקת- תאמינו לי.

גם עוז לתמורה- לעבוד עם 35 ילד בכיתות עד 4, וכמובן שחלק גדול מה35 הם בעלי לקויוות לימודיות או התנהגותיות, הפסקות ששל 10 דקות לשמור בהם בחצר, או לשאוב לחילופין.

עם כל האהבה למקצוע ולתלמידים היקרים, אני מגיעה לסופ"ש עם הנשמה ביד. מחכה לערב אחד!!!! ללא שעות טלפונים והכנת שיעורים. שאני אוכל לה**** יותר מחצי שעה לניקיון שבועי בערב.

אין לי בעיה שיביאו מסגרת לילדים ביולי. כהורה אני בטוח אברך עלל זה. אבל אני לא מתנדבת להדריך בקייטנה. אני מורה. לא מדריכת פעילויות בקייטנה.
    מי שכל כך רוצה את התנאים שיעשה הסבת אקדמאים והופ.. כל ההטבות השכר החופשות אצלו.

לא סתם יותר ממחצית מורים פורשים לפני 5 שנות וותק.

תמיד יש לי את ההרגשה שההורים לא באמת מבינים מה המורים של הילדים שלהם עוברים. עכשיו בוודאות ההרגשה צדקה.
    למיטב ידיעתי זה קושי שונה לחלוטין מעבודה אחד על אחד ולא משנה באיזו מסגרת עבודה.

------
    ומה זאת אומרת להנחית עובדה? סליחההה?? אם היו מחליטים בעבודה שמהיום עובדים גם ימי שישי או גם מוצ"ש, זה היה עובר?? מה זה להנחית?? נכנסתי לעבודה עם תנאים מסוימים, כל שינוי דורש את הסכמתי!!
    חוזה זה חוזה! גם ההטבות והחופשים מעוגנות בחוזה!

נכון שמקבלים משכורת על החופש אבל המשכורת הזאת נצברת מחודשי הלימודים- כל חודש נצבר עוד סכום. אם הייתי בשמירה לדוגמא- אני לא אקבל את כל החופש גם אם אעבוד את כל שאר השנה ברצף! במקום להעלות שכר צברו את ההעלאה הזו לחודשיים משכורת.

פחות אלימות ברחובות? פחח שההורים יחנכו אאת הילדים שלהם. ילד אלים הוא אלים גם בשבוע אחד של חופש.
    המורים זה לא בייביסיטר נגד אלימות.
    והיום גם בלי חופש יש אלימות ברשת.

נו נו.

מעניין אם גם בכל העולם ככה מתלוננים. הרי החופש זהה. והמשכורות של המורים אגב הם בערך פי 4. (עבדתי בארה"ב שנה)
  • אחת ויחידה, אף אחד לא אומר שהמקצוע לא שוחק קשה או מתגמל כמו שצריך. אבל נשמע לך הגיוני שאתם מקבלים חודשיים בשנה משכורת בלי לעבוד? שיש לכם חופשות מטורפות שלא מכירים בכלל במשק? שעבור יום חופשה בשביל להיות עם הילדיםש לי באוגוסט אני צריכה להתחנן וגם את זה לא לקבל תמיד? אף אחד במדינה לא מלקק דבש. אני בעבודה שלי מקבלת שכר מינימום ואני עם 4 שנות השכלה גבוהה ואני מבזה את עצמי יום יום במערכת הציבורית כי המערכת הציבורית שמה עלי פס. אני לא גומרת את החודש ועוד ביולי נוספים לי תשלומים על קיטנות וכו' ואח"כ באוגוסט חייבים להעסיק את הילדים אז יוצאים לבילויים מנסים למעט בהוצאות אבל בסופו של יום זה עדיין הוצאות.
    צאי רגע מהראש של מורה. תחשבי כבן אדם שמסתכל מהצד - נשמע לך הגיוני שמערכת החינוך שלנו עובדת ככה? שילדים קטנים או נוער זה כבר לא משנה מסתובבים חודשיים רצופים בשנה ועוד שלשה שבועות בתשרי שבוע וחצי בחנוכה שבוע בפסח וכן הלאה? שהנטל (שוב) יפול על ההורים? המשק לא מותאם לדבר הזה ויש מקום לרפורמה! חוזה זה חוזה? אז החוזה הולך להשתנות וזהו. תמרדי אם את רוצה גם אני מורדת נגד תנאי ההעסקה שלי. אבל לא נשמע כדבר הזה שבן אדם יקבל שכר על חודש שלם שהוא לא עובד בו. ויותר מזה - אחותי וגם גיסתי שתיהן מורות אחת בתיכון אחת ביסודי ושתיהן עם יומיים חופש בשבוע! מה זה???? ואני קורעת תתחת 40 שעות שבועיות כדי לקבל הטבות של משרה מלאה ולכם יש משרת אם של בערך חצי מזה שנחשבת מלאה! אז בסדר זה תנאי העסקה אני מוכנה איפשהו לקבל את זה אם כי זה מכעיס. אבל החופשים במשרד החינוך זה ביזיון אחד גדול נקודה.

• וואי איזו תגובה עצבנית כתבתי ונמחק

• אחת ויחידה
    מעניין אותי אם גם בארה"ב משלמים למורים גם על חודשיים חופש וכל שאר חודשי החופש הרוכים שיש שם?
    גם שם יש יומיים חופש למורה?
    גם שם כיתה א' מסיימים ב 12:45?
    עכשיו אני נזכרת שגם דודה שלי הייתה שם מורה, אני אשאל גם אותה.
    ד"א יש לי מייל חדש...
  • אחת ויחידה, הרשי לי ממש לא להסכים איתך.

למה את חושבת שרק משרות הוראה כל כך שוחקות?
    האם יצא לך לעבוד בכל משרה אפשרית אחרת?

למה את חושבת שפורשים או עושים הסבה רק ממקצוע ההוראה?

וכן, יש יחס ישיר בין ילדים ללא תעסוקה קבועה לבין אלימות והיא בכלל לא קשורה בהורים. אני חווה את זה על בשרי.

הגיע הזמן לצאת מהבועה המפלה הזאת.
    לא הגיוני להשבית לחודשיים את מערכת החינוך על חשבון ההורים בעוד שאר עולם התעסוקה כמנהגו נוהג. אנשי חינוך בחופש וכל שאר ההורים מתזזים עד צאת נשמתם בין הילדים לעבודה.
    ואני בכלל לא הזכרתי את החופשים הארוכים של החגים, מהם כמעט שבוע חופש לפני ערב חג מפסח. למה?
    7 חופש בחנוכה. למה?
    ועוד ועוד.

על מה ולמה כזה עול להורים ועוול לילדים?

אני כמעט לא מכירה הורה עם ילדים קטנים שמצליח לצבור ימי חופש.
    זה פשוט לא הגיוני ולא הוגן.
    שלא לדבר על חודש אוגוסט, בו כמעט אין מענה אפילו בתשלום.

הגיע הזמן לרפורמה בתחום הזה. אחד התחומים החשובים שיש.
    כי מרגע לרגע נהיה כאן ממש מוגזם (כמו גם הגשר שעשו בין יום כיפור לסוכות

• אוקיי. עכשיו אני יושבת ושואבת לי בנחת אז אני אנסה לשחזר את התגובה הקודמת. למרות שהעוף והקציצות השביתו לי את המוח לגמרי

• שיר אם יעסיקו בפרטי בתוספת תשלום אני הראשונה שיחתום על הרפורמה. רק שלא יערבו אותנו.

וגם- אתם מכירים תלמיד שיסכים לשבת וללמוד ביולי? אני מרפרפת על הכיתה רגע במחשבתי ולא מוצאת אפילו אחד.
    אתם צריכים לראות אותם כבר ביוני. אז יולי?

• אחת ויחידה כנראה שבכלל לא שמעת את הכתבה לפי מה שאת אומרת. הרעיון הוא לא ללמד אלא לייצר סוג של פעילות חינוכית. וכמו שכתבתי רק מורה "שיתנדב בתשלום" וירצה יקח חלק.

ואני שוב חוזרת ומדגישה שלכל מקצוע יש את הקושי שלו.

אני לדוגמה ולגמרי במקרה

• שני הצדדים צודקים
  • 7-8 זה דווקא נחשב אצלי מוקדם

• שיר, לא משנה לי מהי סיבת החופש. (אגב למה היסטורית? מה פרוט הסיבה האמיתית? מעניין אותי) העובדה שהוא ישנו מפצה מעט על השכר הלא מתגמל. מד הסתם לא מתקרב לשכר עובד היי טק או עו"ד לדוגמא. אם הייתי משתכרת טוב סביר להניח שהיה פחות משנה לי חופשות פחותות.

לא אומרת שאין קושי, ברור לי שלכולם קשה ולכן כתבתי שיעשו רפורמה אבל בדרך אחרת.
    ודווקא כן קראתי את הכתבה

• אחת ויחידה - אף אחד לא מתוכח על הקושי להיות מורה. כל מקצוע היום הוא שוחק וקשה. גם אני 6 שעות על הרגליים ביום מרימה אנשים.
    אבל אין לי אף חודש בשנה שאני לא עובדת ומקבלת משכורת.

• אותי תמיד מעניין למה המורים חושבים שהמקצוע שלהם הכי קשה בעולם? והכי לא מתוגמל בעולם? כי לפי כמות ימי החופש שהם דורשים, לדעתם זה בגיוק כל.
    ואם זה כל כך קשה להם, אז למה הם במקצוע.
    כל מקצוע הוא קשה ושוחק.
    המנטרה של כל המורים שאני מכירה היא ״תנסי להיות יום אחד מורה ותביני״. אז לכל המורות הללו תנסו יום אחד - לא, בעצם יום אחד אולי זה באמת כיף, נניח שבוע - להיות כימאית, למשל.
    9 (כן, 9!) שעות על הרגלים, בלי הפסקה כל 45 דקות לקפה. חמישה ימים מלאים בשבוע, כל יום עד 5 בערב.
    להתעסק עם חומרים מסרטנים, עם חומרים מאוד רעילים, לעבוד בלחץ של דד-ליין מטורף, ולקחת על עצמך אחריות על חיים של אנשים אחרים.
    וגם אני, אחרי שעבדתי עד 5, לוקחת את העבודה הביתה. וגם לי יש טלפונים מהעבודה.
    ואם אתן חושבות שאני מקבלת מיליונים, אתם מה זה טועים, לצערי.

אבל עזבו כימאים, אולי זה באמת לא כזה נורא.
    או אולי זה לא נורא לי, כי אני אוהבת את המקצוע שלי, וכל אחד שאוהב את מה שהוא עושה זה פחות קשה לו לעשות את זה (נקודה למחשבה).
    מה עם רופאים? נראה לכם שזה פחות קשה מלהיות מורה??? או שלדעתכן הם מתוגמלים מספיק על הקושי שלהם?
    אז איך הם לא נשחקים?
    והחופשים שלהם ממש, אבל ממש לא כמו של המורים? אולי זה בגלל שהם אוהבים את מה שהם עושים והם במקצוע לא בגלל ההטבות שלו אלא למרות שאין הטבות?

ומה עם שוטרים או סוהרים? נראה לכם שהעבודה שלהם יותר קלה משל מורים? או מתוגמלת יותר? שתרים יד המורה שתרצה להתחלף עם סוהר ליום אחד!
    וממש אין להם 4 חודשים חופש בשנה, למרות השחיקה העצומה.
    ומה עם עובדי קווי ייצור למינהם? עובדי חקלאות? עובדי משק? מי המורה שרוצה להיות יום אחד במקומם?
    אז למה נראה למורים שהם הכי מסכנים?
    במה המקצוע שלהם קשה יותר או מתוגמל פחות מכל מקצוע קשה אחר?
    למה להם צריך יחס מעודף?
    ושוב, אם זה כל כך קשה מנשוא, עם זה כל שוחק, אז אולי זה פשוט לא מקצוע שמתאים לאותו אדם? אולי אם ישאר במערכת החינוך רק מורים שלא ״נשחקים״ ב 7.5 חודשים של עבודה בשנה, ולא באו למקצוע בגלל החופשים, אולי, רק אולי, החינוך שלנו גם יראה אחרת.

• אני אגיב - למרות שאני מורה אני גם חושבת שהחופש לילדים בגילאים צעירים עושה יותר נזק מתועלת. אני חושבת ש-5-6 שבועות בהחלט מספיקים!
    לילדי חטיבה ותיכון אפשר להשאיר חודשיים חופש - וזה גם לא נטל על ההורים כי הם כבר גדולים יחסית.
    לא להתנפל עלי
  • שילגי, למה להתנפל? מסכימה איתך. בתיכון בפחות מפריע, למרות שבחודשיים גם הגדולים קצת מתחרפנים.
    גם אלו עם החינוך הטוב מאוד. פשוט קשה להם.

• אני בכלל לא מבינה למה כל עניין כזה הופך להיות התנגחות במורים...
    אלו תנאי העבודה של המורים שניקבעו עם קום המדינה או לפני, צריך לשנות את זה? ברור שכן, מצד שני אנחנו רוצים שבחינוך ילדינו יהיו האנשים הטובים ביותר ובשביל זה צריך איכשהו למשוך אותם לכיוון ואם למרות העמידה מול כיתה צפופה, הכנת מערכי השיעור, בדיקת המחברות, בדיקת המבחנים, הכנת המבחנים, טלפונים של ההורים (ונסי להיות רגע לא נחמדה או לא זמינה נפשית - מיד זה יפורסם בין הפייסבוק לתלונה למנהלת או למשרד החינוך), ואסור להעיר לילדים ואסור לכעוס לא משנה מה הם עושים - כי הם מושלמים ולא ייתכן שהם פגעו במישהו אחר וישר מכניסים עו"ד לפעולה, וזה עוד לפני שצריך איכשהו לעניין כיתה בחומר בזמן שחצי ממנה עם עין אחת או שתיים בסמרטפונים, העולם משתנה ואיתו התפקידים של כולנו.
    מורים אכן לא אמורים (אם אינם רוצים בכך) להעביר קייטנות, זה לא תפקידם וזו לא הכשרתם, להעסיק סטודנטים יהיה מצוין לתלמידים שיפגשו באנשים מלאי אמביציה, לסטודנטים שיקבלו שכר, ולתחושה שמשהו שונה קורה וזה כבר לא בי"ס רגיל.

• שולי, אני מסכימה עם כל מילה שלך.
    ורק כדי לסבר את האוזן: אני עכשיו בחיפושי עבודה נוספת. אז, בנוסף לעבודה 8 שעות ביום (קבלת מטופלים, 10 דק' הפסקה בין אחד לשני, המיועדים לכתיבת סיכומי פגישות, המלצות וחוות דעת. בנוסף, כתיבת דו"חות, והכנות לקבוצה - אותה אני מחויבת להעביר - וכמה מפתיע - גם אני עומדת על הרגליים, חייבת להכין מערכי שיעור ולהשתמש באסטרטגיות למידה! השוני הוא, שהקבוצה שלי מונה נפגעי נפש. 18 כאלה. רוצה להתחלף, אחת ויחידה?
  • לא טענתי לרגע שהמקצועות האחרים אינם שוחקים. ואני לא באה להשוות רמת קושי.

מה שאמרתי בשתי מילים זה שכשנכנסתי ללמוד הוראה נכנסתי כי אהבתי את התחום, המשכוורת הייתה בעייתית אבל פיצה על זה החופש. כעת אם יורידו את החופש לא יישאר מה שיפצה. ולכן א-נ-י, באופן אישי, אשקול בהחלט לעזוב עם כל הצער (ולמרות קושי העבודה יהיה גם הרבה צער כי אני מאוהבת בסיפוק שבמהלך ולאחר צליחת האתגרים
    אני אחפש עבודה מתגמלת יותר או לפחות שוות שכר אך דורשת פחות מאמצים נפשיים.

לא עשיתי שום הכללה. דיברתי על החלטתי האישית. בלבד.

ואגב שמש אני הכי בעולם מעריכה את העבודה שלך ולא בטוח שהייתי רוצה להתחלף איתך אבל לא בגלל הקושי הפיזי אלא הנפשי.
    אגב בתפקידי הקודם חינכתי כיתת חינוך מיוחד (בעיקר לקויות למידה אך גם הפרעות התנהגות ואחרים) כך שאני יכולה איכשהו להבין מעט מהקושי שאת מתארת.
    לא פשוט

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה