פיסורה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב

היום בבוקר כשהייתי בשירותים הרגשתי שאני
    נחתכת ממשהו בפי הטבעת לאחר מכן ראיתי דם
    שהגיע בבירור מפי הטבעת הייתי אצל רופאה בבדיקה
    והיא לא ראתה כלום הכל היה בסדר..
    חיפשתי בגוגל וראיתי שפצע בפי הטבעת זה פיסורה
    נשמע לי ממש מפחיד ואני מקווה שזה לא זה כי
    ממש הרגשתי שאני נחתכת
    מישהי יודעת מה זה פיסורה? ממה זה נגרם?
    ??

16 תגובות
עמוד 1
  • אני חושבת שזה סוג קל של שבר, יכול להיות שהתאמצת יתר על המידה? או שאת סובלת מעצירות או טחורים? אני יודעת שזה מאודדדדדדד כואב!! אם זה לא כואב לך מאוד יכול להיות שזה טחורים בשלב התחלתי. הרופאה לא מצאה לך כלום?
  • אני סובלת מעצירות
    לא נראה לי שזה טחורים כי ממש הרגשתי
    שאני נחתכת כאילו עובר לי סכין בפי הטבעת
    מצטערת על התיאור..
    הרופאה בדקה אותי ולא ראתה כלום
    אני רק פוחדת שזה פיסורה ואז זה נמשך הרבה זמן עם הרבה סבל

• זה כואב לך גם עכשיו אחרי? פיסורה זה קרע בקרום של פי הטבעת, וזה כואב כל כך, שאין מצב שתפספסי את זה... היה לי פיסורה, והרופא ראה את זה מיד, אבל יכול להיות שזה פונקציה של חומרה, לא יודעת.. בכל מקרה, אם זה כאבים שנמשכים, תלכי שוב להיבדק.. אם זה אכן פיסורה בד"כ מתחילים במשחות וכד' (במקביל לטיפול בעצירות) ואם זה לא עוזר מנתחים. אני לא יודעת מה מותר ומה אסור בהריון. חוץ מהכאבים של זה, אין לזה איזשהן השפעות מרחיקות לכת, ודאי לא על ההריון, אז מבחינה זו אין לך מה לדאוג..
  • אני יודעת שזה לא משפיע על ההריון
    אני מפחדת מההשפעות לטווח הרחוק
    מכאבים מתמשכים
    סבלתי לפעמים מכאבים בגלל עצירות אבל לא
    רציני זה היה עובר עוד לפני שיצאתי מהשירותים
    ומה שהיה היום היה ללא התראה מוקדמת
    אני משתדלת שלא להתאמץ או לשבת סתם
    בשירותים כי זה לא טוב
    והיום ממש הרגשתי שאני נחתכת כאילו עובר לי סכין
    בפנים אז לא התפלאתי שהיה דם
    השאלה אם פיסורה מגיעה ככה?
    עכשיו קצת כואב כי בכל זאת נפצעתי שם והפצע
    לא מתייבש או מתאחה מהר וזה גם כאב שאפשר
    לסבול כי הוא ממש ממש חלש

• נראה לי שבכל מקרה אין כל כך מה לעשות עם זה בהריון.. ולכן כרגע הכי כדאי לך פשוט לאכול דברים עמוסים בסיבים, להימנע ממזון שגורם לעצירויות, מיץ שזיפים עוזר מאד וגם שזיפים יבשים. יש גם סיבים שקונים בבית מרקחת ולדעתי מותרים בהריון, תבדקי. יכול גם להיות שזה פצע שהוא לא פיסורה, ושיעבור לבד תוך כמה ימים. אם זה ימשיך ויהיו לך כאבים חזקים (אני זוכרת שאני ממש לא יכולתי לשבת מהכאב) אחרי ההריון תעברי את הניתוח, הניתוח הזה הוא פשוט וקצר ומעביר את הכאבים תוך זמן קצר מאד. בכל מקרה כמובן שווה לך להתייעץ עם רופא.. שיהיה בהצלחה ורפואה שלמה!
  • אז מניסיון אישי-כי היה לי לפני שנים.....
    פיסורה זהו סדק בפי הטבעת....כמו סריטה קטנה.....אבל בזמן היציאות...סורי על התיאור..... הרי החוריקו מתרחב...ואז זה כואאאאאב וגם מדמם.
    לי בזמנו נתנו משחה לשים בפנים.....
    ואם יש לך עצירות...לא טוב !
    שתי הרבה מיים כדי שהיציאות יהיו רכות יותר.
    תשני ת****...תאכלי הרבה פירות וירקות, כיוון שהם עשירים במיים.
    חשוב לא להיות בשירותים יותר מכמה דקות.....

• רופא פרוקטולוג... רואה את זה...אני הלכתי לרופאה...שכבתי על המיטה, היא שמה כפפות לטקס...החדירה אצבע...וראתה..... ממש יש סדק....

• עשיתי בדיקה אצל רופאת נשים שבדקה אם יש
    דימום משני הכיוונים
    זה לא היה כאב שלא ידעתי מהו והלכתי לברר אצל רופא
    הכאב לא הגיע סתם ככה ממש הרגשתי שאני
    נחתכת
    וזה לא כאבים שאני לא יכולה לעשות שום דבר
    כאב לי ממש קצת באותו רגע וקצת אחרי
    כי בכל זאת נפצעתי..
    זה לא כואב כשאני הולכת יושבת לא מפריע
    פחדתי שזה פיסורה כי אני מכירה מישהי שממש
    סובלת מזה

• וזה קרה לך פעם שנייה?

• יכול להיות שבגלל שיש לך עצירות ואת לא עושה כל יום מס' 2, זה יוצא לך עבה וגדול (סליחה על התיאור) וזה מרחיב לך את האיזור יותר מאשר ברגיל.

גם לי יש עצירות, ואני הולכת לשירותים פעם בשלושה או ארבעה ימים וזה כואב לי להוציא אותו
  • עדיין לא הייתה פעם שניה
    ואני קצת חוששת ממנה אני מקווה שזה לא יקרה שוב
    אני באמת אנסה וזלין פעם הבאה

• הכי חשוב - אל תנסי להוציא את זה בכוח ואל תתאמצי יותר מדיי... אני הולכת לשירותים כשאני ממש מרגישה שזה יוצא בעצמו.. ככה המאמץ הוא פחות גם על פי הטבעת. שימי וזלין ותראי שזה יחליק מעצמו עם פחות מאמץ מאשר "על יבש" ששם את ממש צריכה להתאמץ, בעיקר כשיש עצירויות..

בהצלחה ותעדכני
  • אני אעדכן בעוד כמה ימים בפעם הבאה
  • לבעלי היה, הוא עשה ניתוח וברוך השם עבר לו!
    מקווה מאוד מאוד בשבילך שאין לך את זה

• תודה
    אני גם מקווה
  • אני סובלת מעצירות
    לא נראה לי שזה טחורים כי ממש הרגשתי
    שאני נחתכת כאילו עובר לי סכין בפי הטבעת
    מצטערת על התיאור..
    הרופאה בדקה אותי ולא ראתה כלום
    אני רק פוחדת שזה פיסורה ואז זה נמשך הרבה זמן עם הרבה סבל

לא ההיתי אומרת לך לסמוך על הרופאה כי אותי רופאה התעטה שזה טחורים וזה היה פיסורה וזה היה פשוט נורא !!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה