הריון הקודם בסיכון ובדיקת מי שפיר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

בהריון הקודם הייתי בהריון בסיכון גבוה עקב קיצור צוואר הרחם כולל פתיוחה. במהלך כל ההריון היה לי גם דימומים וצירים מוקדמים. (זה בשנת 2012).

בהריון הנוכחי לפי סקירת שקיפות עורפית וסקירה מערכות מוקדמת מורחבת הכל בסדר אך לפי בדיקת דם הראשונה וחלבון עוברי מראה סיכון לds
    פנינו ליועץ גנטי וקיבלנו שקלול של כל התוצאות ויצא 1:250 כמובן שהסביר לנו שאין בהכרח שיש בעיה בעובר ורוב האחוזים הכל תקין אך המליץ על מי שפיר. כמובן שאנחנו שוקלים ובודקים לעומק היטב וקוראים היטב מאמרים שונים על הבדיקה הזאת.
    השאלה שלי מכיוון שבתחילת ההריון היה לי דימום קטן עוד לפני שגיליתי את ההריון וההיסטוריה של ההריון הקודמת אינה משפיע על הבדיקה ש"אצטרך" לעשות?האם זה לא מסכן אותי ואת העובר? האם יש בזה סיכון גבוה?
    אשמח לקבל מענה בהקדם
    תודה
8 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. באיזה שבוע ילדת בסופו של דבר ?
    2. האם מדדו לך אורך צוואר בהריון הנוכחי ?
    3. אין תוספת סיכון מעבר לסיכון הקיים, לאור ההיסטוריה שלך

ד"ר הדר
  • שלום רב,

1. יצאתי לשמירת הריון בשבוע 25 קיבתי זריקות צלסטון, נרות ובשבוע 32 קיבלתי זריקת אוסטיבן ולמרות שהיו צירים מוקדמים בשבוע 34 ובסופו של דבר ילדתי בשבוע 38 +4 ימים

2. לא מדדו לי את אורך צוואר הרחם בהריון הנוכחי. האם צריך לבדוק?

תודה
    אלינור לוי
  • שכחתי לציין שאני בשבוע 18

במידה וצריך לבדוק את אורך צוואר הרחם באיזה שבוע?
  • שלום רב

כן, רצוי לבדוק את אורך צוואר הרחם
    - לפני דיקור מי שפיר במידה ותעשי
    - בכל מקרה סביב שבוע 20-22 (בסקירת המערכות) כדי לקבל אינדקציה האם את
    בסיכון לידה מוקדמת

ד"ר הדר
  • הבנתי.
    מה אורך צוואר הרחם בטווח הנורמה בשבוע 18+
    ובשבוע 20-22?
    תודה רבה
  • שלום רב

מעל 25 מ"מ,

ד"ר הדר
  • ד"ר הדר-

אני ממש מודה לך על הסבלנות שלך לענות על השאלותיי בכל פעם ששולחת.
    שאלה שלי במידה והוא פחות מ-25 מ"מ האם יש סכנה לדקירת מי שפיר?
    תודה רבה רבה שוב וסליחה שאני מציפה אותך בכל פעם בשאלותיי
  • שלום רב

יש יותר סיכון
    אבל עדיין אפשר לעשות

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה