-
למה?
כי אף אחד באמת לא מבין בחיסון הזה! זה פשוט נורא.
כל כך הרבה דעות לכאן ולכאן...
כל כך הרבה מאמרים סותרים ועמדות מנוגדות.
גם הפרסומת של משרד הבריאות שמדברת אך ורק על זה "שהבן החמוד שלנו" יכול להדביק.
הלוואי וזה כבר יחלוף כלא היה.
כבר יצא לנו מכל החורים החיסון הזה!
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
אולי יש גורם במשרד הבריאות שיכול לתת מענה? אולי יש להם מרכז מידע טלפוני?
שווה לברר...
[url=http://www.freeglittergraphics.com]
הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
-
במרכז מידע הטלפוני אומרים לשאול את אחיות טיפת חלב, האחיות מפנות לרופא ולרופאים אין תשובה ברורה...
לדעתי את צודקת, המערכת החיסונית של בעלי תסמונת דאון אכן חלשה יותר משאר האוכלוסיה.
מה מרגיש לך נכון?
מה הדבר הראשון שעולה לך בראש כשאת שואלת עצמך האם לחסן?
ובכלל נראה לי שמבחינת הגיל, בלי קשר לתסמונת דאון, את לא אמורה לחסן את הגדולים, לא?
-
אז זהו שזאת הבדיחה. התקשרתי למוקד של משרד הבריאות פעמיים כשבכל פעם קיבלתי תשובה אחרת לגבי דאון. אחת ענתה בהחלטיות שאין בעיה ושאנחנו נלך להתחסן, וכשהתקשרתי שוב כדי לוודא מול מישהי נוספת- היא כבר הפנתה לטיפת חלב כי לא ידעה לתת תשובה.
ענבר הדבר הראשון שעולה לי לראש הוא שבא לי להתעופף מפה עד שתיגמר ה"מגיפה" ואז לחזור. לא בא לי לעשות ניסויים על הילד שלי וח"ו לקבל הוכחה על מערכת חיסונית חלשה
-
באמת רק מומחים לדאון זה הפיתרון.. ממש בעיה. מתסכל שאין למערכת את הידע המקצועי לתת מענה.
אצלנו יש בעיה מול בני דודים שלא רוצים לחסן. אני לא מוכנה להסתכן ולחשוף את התינוק לילדים לא מחוסנים ואני צופה בעיות בברית. לזכותי יאמר שאמרתי את זה לכולם מראש ושיקבלו החלטה מה לעשות לבד. לשמחתי בעלי איתי באותו ראש כי רוב "הלא מעוניינים בערבות הדדית" מהצד שלו
-
הוא מחוסן בחיסונים הרגילים?
אני לא מחסנת. זה חיסון מיותר.
הילדים שלנו לא בסכנה.
פייס: ortal_hori
-
אחת ויחידה, בכל מקרה הילדים שלך מביאים את החיסון הביתה מהשרותים בגן :/
או מהרוק על המשחקים אצל המטפלת- משפחתון- מעון.
אשטנגה, טוענים במשרד הבריאות שתינוק נולד מחוסן לחצי שנה ראשונה מנוגדנים אמהיים.
-
נו לכן ההיסטריה.
שאין שליטה עכשיו ברגע שילדים התחסנו ומפיצים סביבם את הנגיף 6 שבועות.
מה לעזאזל הורים לילדים בעלי מערכת חיסונית לחשה עושים? שמעתי היום שהם לא יבואו לבתי הספר עד אמצע ינואר
-
באמת לא יודעת מה להגיד.. חוץ מלומר שאם אכן זה המצב ורופא אומר לך שבאמת יש לו מערכת חיסונית חלשה יותר- אני הייתי מוציאה אותו ממסגרת של משפחתון ומשלמת למטפלת שתהיה איתו בבית. בהגיינה של הילדים הגדולים שלך את יכולה לשלוט. בהגיינה במשפחתון את לא יכולה.
עם כל הכאב בכיס- זה מה שהייתי עושה, ובינואר מקבלת החלטה אחרת- להחזיר או לא להחזיר למשפחתון. הוא גם יהיה אחרי החיסון המחומש הראשון. בטווח החודשים האלו הפער בין מחיר משפחתון למטפלת הוא קיים אך מדובר בזמן מוגבל. במקביל הייתי פונה לביטוח הלאומי עם אישור רפואי על כך שלילד יש מערכת חיסונית מוחלשת ומנסה לקבל סיבסוד לעלות העסקת המטפלת.
זה מה שאני הייתי עושה, אני יודעת שזה לא מובן מאליו לכל אחד- אך מרגישה שאולי כדאי לך לשקול את זה
. מדובר במחלה קשה ונראה לי שלמנדי צפויות מספיק התמודדויות בלאו הכי.
-
אני דווקא שוקלת מאוד ברצינות מטפלת.
הבעיה היא למצוא.
ב2 הגדולים חיפשתי המון! בגדול מצאתי בסוף, ובקטנה לא ולכן שלחתי למשפחתון. אני בכלל מעדיפה מטפלת בחודשים הראשונים.
אבל לא מצאתי מישהי כלבבי שתטפל רק בו.
טוב, נראה מה יהיה. היום נמשיך לחפש
-
יש לך פייס?
יש שם קבוצות מקסימות של מטפלות....
-
אין לי
-
הוא לא קיבל את הראשון של הפוליו?
גיל חודשיים כמדומני...?
אם ככה הוא בכל מקרה מוגן לפחות חלקית.... (לא שאני יודעת מה אומר החלקית
-
אחרי 2 מנות (4 חודשים) זה נחשב מוגן יחסית.
אגב מיכל, היום במרקר היתה כתבה בבוקר ושם אמרו 3 רופאים שהחיסון הטבעי של התינוקות הוא עד 4 חודשים ולא 6.. ואם את שואלת אותי, זה לדעתי מסתמך על ההמלצה להניק עד פחות או יותר הגילאים האלו- 4-6 חודשים
-
אשטנגה, הגיוני.
אחרי כל מה שאומרים על החיסוניות שמתבססת מההנקה.
אחת ויחידה, בכל מקרה, לפחות כרגע מנדי קטן ש4-6 חודשים והוא עדיין יונק, לא?
-
אכן.
אז אם אותו לא אחסן, את השאר כן?
-
בשביל מה?
אני לא חיסנתי ולא אחסן. מיותר.
[email protected]
-
מתוקונת את לא באותו המצב. אם הילדים שלך נשאים הם לא ידביקו אף אחד. אם הילדים של האחת והיחידה נשאים היא לא תדע והם יכולים להדביק את מנדי..
אף אחד לא יכול לענות לך על זה . אם הייתי במקומך הייתי משאירה אותו עם מטפלת בבית ומקפידה לידו עם ההגיינה של הגדולים ) בלי לנשק את מנדי בפנים לדוגמא.. עובר ברוק)
ואחרי שמנדי יעבור את החיסון המומת השני של 4 חודשים רק אז מחסנת את הגדולים. זה כבר ממש עוד מעט ונראה לי שכדאי חחכות שבועיים
ואגב מתוקונת אני חושבת שזו מחלה שאני שמחה לדעת שהילדים שלי לא נשאים שלה. למה הם צריכים להסתובב עם דברים כאלו בגוף שלהם? כשהחיסון הוא אפס סיכון. לא מיותר?
-
יש למנדי חודש עד החיסון השני, והבנתי שצריך לחכות 4 שבועות מחיסון מומת כדי לקבל טיפות. זה יוצא עוד חודשיים. ונראה לישיסתיים מבצע החיסון אז.. אמרו משהו על אמצע נובמבר או משהו כזה.
-
אני לא בטוחה שצריך לחכות לשני, תבדקי את זה!!
אני הבנתי שצריך לחכות חודש מהמומת למוחלש, ואפשר להקדים את הראשון מביניהם לגיל חודש כך שבגיל חודשיים הוא כבר מקבל את המוחלש, חבל לדאוג אם תצליחי ככה לפתור את הבעיה,
בהצלחה!!
והמון בריאות לכולם
-
מתוקונת את לא באותו המצב. אם הילדים שלך נשאים הם לא ידביקו אף אחד. אם הילדים של האחת והיחידה נשאים היא לא תדע והם יכולים להדביק את מנדי..
אף אחד לא יכול לענות לך על זה . אם הייתי במקומך הייתי משאירה אותו עם מטפלת בבית ומקפידה לידו עם ההגיינה של הגדולים ) בלי לנשק את מנדי בפנים לדוגמא.. עובר ברוק)
ואחרי שמנדי יעבור את החיסון המומת השני של 4 חודשים רק אז מחסנת את הגדולים. זה כבר ממש עוד מעט ונראה לי שכדאי חחכות שבועיים
ואגב מתוקונת אני חושבת שזו מחלה שאני שמחה לדעת שהילדים שלי לא נשאים שלה. למה הם צריכים להסתובב עם דברים כאלו בגוף שלהם? כשהחיסון הוא אפס סיכון. לא מיותר?
-
-
אני אגיד לך מה הבעיה, אף אחד בקרב אנשי הרפואה (בעצם לא טוב לעשות הכללות, אז נגיד, רובם)
לא יודע הכל על החיסון הזה, רובם "לא שולטים בחומר".
מנדי עבר חיסון מומת?
נטלי
-
הוא עבר את זה של גיל חודשיים.
נו ואני אמורה לסמוך על האנשים האלו שלא יודעים הכל על החיסון?
-
אני ממליצה שתגיעי פיזית למשרד הבריאות תמיד יש שם רופא אפדימיאולוג שאתן לך תשובה סופית. ניתן גם להתייעץ עם נירולוג התפתחותי שמלווה את תינוקך.