היכרות עם גננת חדשה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • טוב, היום היינו עם הדור הצעיר בגן טרום טרום החדש.
    שיפצו את הגן בקיץ וזו היתה הפתעה משמחת, הגן נראה הרבה יותר טוב.
    עם זאת- קצת התבאסנו, כי בשנה שעברה היו בגן 25 ילדים (כשהלכנו לראות אותו ביום הפתוח) ועכשיו ראינו 32 מגרות עם שמות ילדים.. ועוד אמרו לנו שהדלת פתוחה ויש מצב שנגיע ל35. לגן טרום טרום? נראה לי המון.. אני מכירה עירייות שבהן לא מכניסים יותר מ27 ילדים לגן בגיל הזה.

ועכשיו לשאלה שלי- סה"כ הגננת נראתה מאד תקשורתית- לפחות עם ההורים, אך גם זה מאד חשוב בעיניי. עם זאת- היא נגשה לבן שלי, התכופפה לדבר איתו והתלהבה מכמה שהוא יפה, קראה לסייעת שתבוא לראות מה הן קיבלו לגן וביקשה לחבק אותו. הוא כמובן נרתע- הוא לא מכיר אותה בכלל, ואמרתי לה שלוקח לו קצת זמן והיא כיבדה את זה.

אני חייבת להגיד שאני אישית מבינה אותו לגמרי- ולא מבינה גננות שרוצות לחבק ילדים שהן לא מכירות!! מה הסיפור? זה נכון שהוא ילד עם מראה די יוצא דופן אבל הוא לא בובה, למה שהוא ירצה לחבק אותך???

האם זה היה מטריד אתכן? האם זה סתם עניין של מנטליות? האם הייתן בכלל מתייחסות לזה כמחמאה? אני ממש מפרשת את זה כפלישה למרחב הפרטי ולא סובלת את זה- זו רק אני (והבן שלי..)???
    היינו משהו כמו שעה בגן ולא ראיתי אותה חוזרת על זה עם ילדים אחרים שהגיעו.
15 תגובות
עמוד 1
  • לא הייתי מוטרדת מזה,להיפך.
    למרות שגם אני כזו ולא ממהרת לחבק ילדים שלא מכירים אותי,נותנת להם זמן,אבל זה מעולה שהיא חמה ותקשורתית
    זה מאוד חשוב.וטוב שאמרת לה שלוקח לו זמן ככה היא תדע להיות רגישה איתו
  • אוקי.. אז בסדר. אני מעריכה את הדעה שלך כי את עובדת עם צעירים בעצמך, ויש לך את הניסיון איתם. פשוט משהו במחווה הזו נראה לי קצת שתלטני איכשהו..

ואגב - הבן לי שלא דומה לי בכלל וגם לא לבעלי. תמיד אמרו לי כשהלכתי איתו כתינוק: "וואו, הבן שלך כל כך יפה, הוא בכלל לא דומה לך!"

לא ברור, מזל שהוא יצא מהבטן שלי, אז הוא בטוח שלי.. נראה כמו יבוא אישי מאיקאה
  • מטריד
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• לגבי מספר הילדים באיזור שבו אני גרה יש בין 30 ל 35 ילדים בטרום טרום חובה וטרום חובה ) אצלנו הגן הוא גם טרום טרום וגם טרום חובה יחד). גם לדעתי זו כמות גדולה ( השארתי את הבן שלי בגן פרטי עוד שנה והוא נכנס ישר לטרום חובה ).

לגבי הגישה של הגננת ( החיבוק ) - נראה לי שהיא פשוט התלהבה מהילד. בנוסף זו גישה ואופי של בנאדם. בגן הפרטי של הבן שלי יש שתי גננות אחת מנהלת את הגן, במפגש היכרות הראשון הגננת שהיא גם המנהלת הייתה נחמדה אבל לא חיבקה או יצרה מגע לעומתה הגננת השניה מיד ניגשה לגל ילד נתנה לו ליטוף וחיבוק. הגננת המנהלת אמרה שהיא אוהבת שהילדים ניגשים אליה כהם מוכנים לחיבוק בעוד שהשנייה אמרה שהיא לא עומדת במתיקות שלהם וחייבת לתת חיבוק. בסופו של יום אחרי תקופת ההסתגלות כולם חיבקו והתחבקו

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
  • שמתי לב עכשיו שהיא שאלה אם אפשר לחבק אותו - אם כך נראה לי שזו גננת אידיאלית

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
  • אוקי, סבבה אז אני אחליק את זה..

עדי, ברור שאין לי בעיה שיחבקו את הילד שלי- להפך,

אני פשוט חושבת שלבוא ולחבק ילד בפעם הראשונה שאת רואה אותו זה לא לעניין. אם הוא היה מובגר שהיא היתה מכירה בפעם הראשונה היא לא היתה מעלה על דעתה לחבק אותו. חיבוק זה סימן לקשר ולאינטימיות, וזה דבר שדורש זמן והיכרות.

חיזקת את דעתי מצד שני שזה כנראה עניין של מנטליות...
  • מסכימה עם כל מילה של שיר (ADI)
    פייס: ortal_hori

• מטריד??? את צריכה להגיד תודה! לא כל הגננות כאלה חמות. זה מעולה! בגיל הזה הם עוד צריכים חום ואהבה יותר מכל דבר. להרגיש שאוהבים אותם ולהשאיר להם את הבחירה אם לחבק חזרה או לא אבל הם מרגישים נאהבים וזה מה שחשוב!
    נשמע שהגן ממש מעולה למעט מספר הילדים.
    שיהיה המון בהצלחה!

• נשמעת לי גננת מעולה!
    גם רוצה לחבק, גם שואלת אותו אם זה בסדר מצידו, גם מתכופפת לגובה שלו לדבר איתו, ממש נשמע שעל פניו הכל ממש נכון.
    מותר לו לא לרצות חיבוק ממישהי שהוא לא מכיר - וגם זה בסדר

• אני אישית לא נוהגת לחבק את הילדים על ההתחלה (גם לי זה מרגיש כמו פלישה למרחב אז מה שלא נעים לי אני בטח לא אעשה לאחרים ועוד ילדים). אבל אני כן יוצרת איזשהו מגע התחלתי (בדר"כ ליטוף). אבל כאשר ההורים הולכים ואני רואה שיש ילדים שמאוד מתקשים להיפרד, עצובים ובוכים אני בהחלט לוקחת אליי ומחבקת

סקרנת אותי... תעלי תמונה של הילדון השוודי
  • גם לי חיבוק לאדם שלא מכירים מרגיש אפשהו פלישה לפרטיות

• גם לי חיבוק לאדם שלא מכירים מרגיש אפשהו פלישה לפרטיות

• תגידי תודה !
    הבת שלי הייתה שנה שעברה בגן עירייה והיא הייתה בדיוק רק בת 3 וחודש.
    הגננת המגעילה הזו כל בוקר שהיינו נכנסות אפילו לא הייתה מרימה את הראש

• נחמד לראות שיש דעות לכאן ולכאן ושאני לא לבד
    אני בטוחה שנפלנו טוב, מקווה רק שהקליטה תהיה מהירה וידעו "לקרוא" אותו

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה