Gbs - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    הריון ראשון, שבוע 35. בבדיקות שתן שעשיתי לפני כשלושה שבועות התגלה כי קיימת אצלי צמיחה של 100000 חיידקים מסוג gbs, ערכתי נוספת בסמוך לתוצאה והתשובה היתה צמיחה של 10000 בלבד בפעם השניה, למרות זאת לקחתי אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן 500 3 כדורים ביום במשך 7 ימים. ביום חמישי האחרון מספר ימים לאחר שסיימתי את האנטיביוטיקה ערכתי שוב בדיקת שתן. דבר מוזר הוא שתוצאות הבדיקה הגיעו מוקדם מהצפוי לפי מה שידוע לי התרבית צריכה לשהות 48 שעות לפני הגעת התוצאות, בעבר כשעשיתי בדיקה בחמישי קיבלתי את התוצאה רק בראשון/ שני לעומת זאת הפעם כשבדקתי במקרה בשבת כבר ראיתי את התוצאה.. אני מניחה שהיא הגיעה במהלך חמישי או שישי כיוון שבשבת לא שולחים תוצאות. בכל אופן התוצאה הייתה שוב צמחיה! הפעם של 40000 חיידקים. אני מאוד מאוד מוטרדת! מדוע האנטיביוטיקה לא העלימה את החיידק מהשתן? מה עושים במצב כזה? האם התרבית שקיבלתי הגיונית מבחינת הזמנים? האם כדאי לעשות ניתוח קיסרי על מנת לא להסתכן שהעובר ידבק במהלך הלידה מהחיידק העמיד? מדוע תוצאות הבדיקה היו שונות משמעותית בטווח קצר? והאם לאחר האמטיביוטיקה הוחמר המצב או שלא ניתן לדעת? והאם מומלץ לבצע משטח בנרתיק או שדי בכך שהחיידק נמצא בשתן כדי לדעת שהוא נמצא גם בתעלת הלידה?
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אני מניח כי בכל המקרים זו הייתה צמיחה של אותו חיידק...
    - האם באחת התרביות נבדקה הרגישות לחיידק ?
    - האם התרביות בוצעו כהלכה ובאופן סטרילי ?

ולשאלות שלך...
    - מבחינת לוח זמנים, צריך לראות את התרביות כדי לדעת
    - את לא צריכה לעשות ניתוח קיסרי
    - התוצאות לא שונות משמעותית, זה רק עניין של כמות המושבות שצמחו
    - צריך לחזור על התרבית ו/או לבקש בדיקת רגישות של החיידק לאנטיביוטיקה
    - אין צורך במשטח נרתיקי

ד"ר הדר
  • תודה רבה על התשובה המהירה!
    ראשית, כן זה אותו החיידק בכל התרביות.. ושמו המלא str. Agalactiae gr b אני לא בטוחה אם בדקו את הרגישות של החיידק, בשורות שמעל הצמיחה כתוב סטרפטוקוק מקבוצה b הרגיש לפניצילין ונגזרותיו.
    את שתי בדיקות השתן (בהן יצאו 10000 ו40000) עשיתי בצורה סטרילית לאחר מקלחת ומאמצע הזרם אך הראשונה (100000) נעשתה בקופת חולים ודי מתחילת הזרם.
    האם האנטיביוטיקה שקיבלתי (מוקסיפן 500 ל7 ימים כפול 3) הייתה אמורה להתאים? ואם כן מה יכול להיות ההסבר לכך שהחיידק עדיין קיים ואף אולי התרבה מהבדיקה האחרונה?
    האם ישנה בדיקה (נוספת) ספציפית לרגישות החיידק שעלי לעשות?
    האם אצטרך לקבל אנטיביוטיקה נוספת חזקה יותר?
    החיידק לא עשוי להתחזק ולהפוך אלים יותר עקב כל השימוש באנטיביוטיקה?
    אני מאוד חוששת שבלידה עצמה אנטיביוטיקה דרך הוריד לא תספיק שוב ותהיה הדבקה של העובר
    מדוע אין העדפה לבצע ניתוח קיסרי במקרה זה? אין זה פותר את הבעיה?
  • שלום רב

1. חשוב מאוד לבדוק את רגישות החיידק בפועל - כי ייתכן וזו הסיבה לחוסר התגובה
    2. ייתכן כי החיידק מופיע בבדיקות השתן כקונטמינציה בנרתיק.
    3. ערכים של 10,000 ו 40,000 הם מאוד נמוכים ולא נחשבים כלל כזיהום משמעותי
    ולא צריך להתייחס לזה כאל החמרה או התרבות של החיידק
    4. יכול להיות שהחיידק מופיע בבדיקת השתן כקונטמינציה שלו מהנרתיק
    - כדי לדעת זאת בוודאות אפשר לעשות תרבית שתן מקטטר
    5. ניתוח קיסרי הוא פתרון, אך אין סיבה לבצעו משום שהאנטיביוטיקה שתקבלי
    בלידה היא בהחלט מספקת בכדי להגן על התינוק.
    6. תמיד אפשר לחזור על הטיפול האנטיביוטי עוד לפני הלידה אם יהיה צורך

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה