חילוניות או מסורתיות ששולחות לבית ספר ממלכתי דתי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש כאן כאלה?
    אם כן, יש לי שאלה...מתוך סקרנות.
    האם אתן מרגישות שאתן צריכות להגיע לבית הספר בקוד לבוש מסויים? כלומר, האם תגיעו לכותלי בית הספר בלבוש צנוע יותר?
    אם לא, אשמח להסבר מדוע.
18 תגובות
עמוד 1
  • אני דתיה ששולחת לבית ספר חרדי. התשובה היא כן. קוד הלבוש במקרה שלי: כיסוי ראש מלא, גרביים, חולצה צנועה (בלי מחשוף, לא צמודה, שרוולים ארוכים) ורק עגיל אחד בכל אוזן.
    במקרה של בית ספר ממלכתי דתי הכללים הם הרבה יותר קלים. מספיק חולצה עם שרוולים כלשהם, עם מחשוף סביר בלבד וחצאית באורך סביר.
  • אני
    לשאלתך...אני לא אגיע עם חצאית או כיסוי ראש כי זה מהשהו שאני בדרך כלל לא שמה...אבל אני בהחלט אגיע צנוע (הכוונה בלי מיני וגופיה) כי...את זה בד"כ אני גם לא שמה
    מה שכן, אני אנסה ללבוש חולצה עם כמה שפחות מחשוף
    למה? כי אני לא רוצה שיסתכלו אליי כמו על עוף מוזר
  • מרינה איזה כיף לך שיש לך מה לחשוף...
  • מכנסיים צמודים כן תלבשי?
  • אני חילונית והילדים בגן/ בית ספר דתי פלוס.
    אני אגיע לבית ספר בדיוק כמו שאני מסתובבת בדרך כלל. אם זה מכנסיים או גופיה או מחשוף.
    אבל בבית ספר שלנו יש הרבה ילדים חילוניים מחוץ לבית ספר, אז זה רגיל שההורים באים כמו שהם, בלי צביעות.

• גם אנחנו דתיים ויהונתן בביה"ס ממלכתי דתי.
    אני ביום יום עם מכנסיים וללא כיסוי ראש.
    וכך גם אני מגיעה לביה"ס, אני לא "אתחפש" בשביל בית הספר,
    אבל בהחלט אכבד את המקום והגיע בלבוש הולם וצנוע !!!!!

• אני לא חושבת שיש משהו רע בלהתחפש בשלב הראשון כדי שלא יעיפו את הבן שלי מבית הספר. בתכלס הם לא חייבים לי כלום. אני רוצה אותם והם לא חייבים לרצות אותי בחזרה.
  • לא, גם לא מכנס צמוד לא שאני אלך לבית ספר שלו
    זה לא עיניין של להתחפש...אני גם אתלבש כך אם יש לי ישיבה בעבודה..למרות שלא יהיו דתיים שם ..האמת..בכללי אני מתלבשת צנוע , לא חשוף ולא צמוד מדי...מקסימום אני יכולה ללבוש גינס צמוד...אבל זה תמיד יבוא עם חולצה ארוכה
    זה לכבד את המקום , זה הכל
  • net02 חלילה שזה רע להתחפש!
    לא התכוונתי להעליב או לפגוע. בביה"ס חרדי את חייבת להיות דתייה וגם ככה
    יש לכם אותו קוד לבוש.
    התכוונתי שבביה"ס ממלכתי דתי הם לא מחייבים שהתלמיד שנרשם יהיה מבית דתי
    לכן גם אין צורך להתלבש אחרת.
    הדבר היחיד שנראה לי חשוב זה לשמור על הצניעות, מה שהרבה אימהות לצערי
    לא עושות, ומגיעות פשוט בלבוש מגעיל שמבזה את המקום ואת הצוות.

• אני דתיה, והבנות שלי הולכות למסגרות דתיות

אבל, אני הולכת עם מכנסיים כי זו אני, והולכת עם כיסוי ראש חלקי, כי ככה אני הולכת ביום יום
    לא לובשת מסיכות ותחפושות בשביל בית הספר
    באופן כללי הלבוש שלי צנוע, לא חשוף, בלי גופיות, בלי מחשופים, בלי מיני

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• מיסי, זה בסדר. אני כנראה קצת רגישה לעניין בגלל שלי בעצמי זה מפריע. ביום יום אני הולכת בלי גרביים, ועם שלושה עגילים באוזן ועוד שניים בשניה. קצת מבאס אותי שאני לא יכולה להיות אני, אבל הפסיכולוגית של הגן של אור שכנעה אותי שזה שווה את זה. אפשר בקלות לשים לב שאני לא שייכת לציבור החרדי לפי סגנון הדיבור. אני מקווה שאף פעם לא יתפלק לי איזה "שיט" ליד המחנכת
  • net, ואם הילד לא חרדי, אסור לו ללמוד בבית הספר הזה?
  • שולי אני לא חושבת

• שולי, יש תקנון ואנחנו עומדים בו. אין לנו טלויזיה, אנחנו דתיים, אני הולכת צנוע וכו'. אולי הדבר היחיד שלא ממש מסתדר זה שכל הסרטים שהילד רואה צריכים להיות באישורם, אבל אני לא אסתיר שום דבר. מבחינתי זה נתון למשא ומתן.
  • ועוד דבר - רק אני הסוררת. בעלי הוא חרד"ל והחזות שלו היא חרדית ביום יום רק בלי הכובע ובלי הג'קט. יש לו פאות באורך הגלות וכיפה שחורה סרוגה.
  • לא ידעתי שצריך לעמוד בתקנון

• אני לא סגורה על זה, אבל נראה לי שזה מוכר שאינו רשמי. הבנתי שאנחנו צריכים לשלם חודשי, אז מן הסתם פרטי.
    המנהל אמר שהוא רואה בזה יותר "חיידר". נראה לי שזה מוגדר כתלמוד תורה.
    כשאור היה קטן אמרתי שאין מצב שהוא ילך לתלמוד תורה, כי לימודי חול חשובים לי, אבל היום אני רואה דברים אחרת - הקידום המקצועי בתחום התקשורת הרבה יותר חשוב לי מלימודי חול וגם הגישה של הצוות וכו'.
  • אהה. הבנתי.

ואני לגמרי מסכימה איתך בעניין סדר החשיבות

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה