בנות שעשו חיסון נגד פוליו לילדיכם ואלה שלא עשו - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • באיזה גיל ילדיכם שחוסנו נגד פוליו? ואם היו תופעות לוואי?
    ושאלה לבנות שלא עשו חיסון לידיכם. למה לא עשיתן?
    ]
41 תגובות
עמוד 1
  • אני בנתיים לא עושה.

נראה לי מיותר הדבר הזה וההיסטריה סביב זה
    פייס: ortal_hori

• אני היום ביררתי טוב בנושא ואני ממש ממליצה לחסן.
    חשוב מאוד

• לא זכור לי במדוייק מתי חוסנו אבל החלטתי לעת עתה לא לחסן

[
  • צולי, אשמח שתעדכני למה החלטת שכן...

אני כבר כמה ימים בודקת וחוקרת ממש טוב בנושא ודווקא הסקתי להיפך.
    גם לאחר התייעצות עם אחות טיפת חלב, שדווקא המליצה שכן, אבל ההסבר שלה רק חידד אצלי את הלא
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אתמול נברתי ונברתי ונברתי במיליון ניירת, עד שמצאתי את פינקסי החיסונים של כולם, רק כדי לוודא מעל לכל ספק שכולם חוסנו.
    וזהו זה, הם מחוסנים נגד הדבר הארור, וכפי שכבר ציינתי פה בעבר, אני לא מתכוונת להוסיף להם כלום. אם אהיה בהריון אעשה להם בדיקת צואה לבדוק נשאות (שאגב התברר לי שאפשר להיות נשא רק לשלושה שבועות תמימים...)
  • תראו אני כבר די מבולבלת. כל הזמן קוראת דברים אחרים.
    מה שבטוח - אם לא נחסן את ילדינו תפרוץ פה מגיפה כמו שהיתה בשנות השמונים. אתם מכירות חולי פוליו? ה' ישמור לא קל לגדל ילד כזה ולגדול להיות מבוגר כזה. אני אתמול דיברתי עם רופאת ילדים (לא שלי. מישהי מהעבודה) והיא הסבירה לי שהילדים שלנו לא בסיכון בכללללללל בגלל שהם מחוסנים לקבל שום תופעת לואי מהפוליו כתוצאה מהחיסון המוחלש. אז למה לא לחסן? זה אפילו לא כואב לילד.
    עכשיו ממה שקראתי אתמול בכל מיני אתרים ושו"תים למיניהם אני מבינה שהחיסון הזה ניתן רק כדי להגן על וכלוסיות חלשות. יש לי קצת בעיה עם זה. אני אברר את זה מולה שוב כי ממה שהיא הסבירה לי אתמול לא הבנתי ככה. כי נכון שמצד אחד יש ערבות הדדית אבל למה על חשבון הילדים שלי
  • אני דוקא מאוד התלבטתי כיוון שהבנתי מייד שאין סיכוי שהם יחלו אם הם קיבלו חיסון IPV וחיסון ה- OPV שנותנים לכולם עכשיו הוא רק כדי למנוע מהם להיות נשאים כדי שלא יוכלו להדביק את מי שלא מחוסן, לכן התלבטתי כי חשבתי שלמה שאתן לילדי חיסון בגלל שאחרים לא חיסנו את הילדים שלהם, שילכו הם לחסן אותם!!!
    התקשרתי לדוד שלי שהוא רופא משפחה מאוד ותיק וידוע בצפון הארץ (ברכסים) והוא הסביר לי כך:
    א. אם הילדים שלך נשאים הם יכולים ם להדביק את הסביבה שלהם- אם יהיה בבית תינוק קטן מחודשיים שעדיין לא יקבל IPV או אם יש מישהו במשפחה עם כשל במערכת החיסונית, או מישהו שמקבל טיפולים כימותרפיים, חלילה, הם עלולים להדביק אותו ואם הם נשאים הם יכולים גם חלילה להדביק את הילדים שלהם.
    ב. לגבי תופעות הלוואי- הוא טען שאין סיכוי שתהיה השפעה של תופעות לואי מכיוון שכולם מחוסנים בעצם נגד הנגיף אז החיסון המוחלש לא ישפיע עליהם.
    הוא אמר לי שאם אני אמא אחראית וטובת המשפחה שלי לנגד עיני מן הראוי שאלך ואחסן אותם.
    מאחר ואני לא מאמינה שדוד שלי היה שולח אותי לעשות משהו שיכול לגרום נזק, ח"ו לילדים שלי, אתמול התייצבנו בטיפת חלב וכל הילדים שלי התחסנו.

מירי, אמא לארבעה מדהימים!!!
  • מירי את בהריון (אני מניחה לפי הסרגל), במקומך קרוב לוודאי שגם אני הייתי עושה.

פרט לעניין הזה יש לי בעיה עקרונית עם החיסון החי המוחלש הזה.
    ואין לזה שום קשר לעצם היותי אמא טובה ואחראית או לא.

• אם אם נשאים רק למשך 3 שבועות אז איך הם יכולים להדביק מעכשיו כבר את הילדים שלהם?

ולא אני לא מחסנת...
  • מירי, את אמרת בדיוק את הדבר הנכון.

בשביל 5% שלא חיסנו - לא מחסנת שוב את ילדיי. זה הזוי
    פייס: ortal_hori

• הכי חשוב זה לקבל בערבון מוגבל את דברי הרופאים והאחיות במרפאה.

לשאול שאלות, ולא להתספק במילה וחצי או בסיסמאות ריקות מתוכן.
    הרי הרופאים או האחיות אסור להם להביע דיעה שהיא מנוגדת לעמדת משרד הבריאות.

מהאחות טיפת חלב לא ביקשתי המלצה, אלא שאלית שאלות, קיבלתי הבהרות.
    מהתשובות שלה, וחרף העובדה שהמליצה, הבנתי שאני חושבת נכון בכיוון של לא לחסן.

• מתקונות-אני גם די חוששת לחסן את ילדיי רק בגלל החשש שאולי המחלה תפרוץ מהנגיף החי מוחלש........אבל,הבנתי שאין חשש אמיתי שזה יקרה...
    יש יותר חשש שילדנו יהיו נשאים של המחלה וככה אולי היא תפרוץ הלאה לאנשים שלא חוסנו-בין אלו שלא חוסנו יש כאלו שלא יכלו להתחסן עקב מחלות ,דיכוי מערכת חיסונית ,חולי סרטן למינהם ועוד ועוד ועוד ולא רק אלו שלא רצו להתחסן.....
    ולכן לדעתי כן יש כאן עניין של ערבות הדדית......
  • אני כנראה לא אחסן את הילדים שלי...

הילדים שלי מחוסנים, אני אמא אחראית ומבינה את חשיבות החיסונים שניתנים לילדים ודואגת לחסן ודואגת לחסן גם מעבר (כשאריאל היה קטן חיסון פרבנר לא היה בסל ושילמנו וחיסנו אותו)...אז מדוע אני צריכה לחסן את ילדיי שוב כי יש הורים שלא מסכימים עם מערך הבריאות העולמי לגבי חיסונים ואינם דואגים לחסן את ילדיהם מסיבה זו או אחרת???

• לירונועם לא הבנתי את השאלה, ילדים של מי במילה "שלהם"?
    כתבתי שיכולים להיות נשאים רק שלושה שבועות (לפי מה שהבנתי מאחת התשובות של רופא מטעם משרד הבריאות בפורום תפוז, בלינק שnet פרסמה כאן אתמול), לכן אם אהיה בהריון, לפני הלידה אבדוק נשאות, כך אוכל להגן על התינוק, ובמקרה שהילדים ימצאו נשאים אחסן. כל זה לפני הלידה.
    לא הבנתי למה לחסן בלי לבדוק אם הילד נשא? הרי אם הפחד הגדול הוא שהם נשאים, אז למה לא עושים בדיקת צואה לכולם, ואז שיחסנו רק את הנשאים?
  • אולי כי בדיקות צואה עולות יותר מהחיסון החי המוחלש הזה

• אסביר:התייסחתי למה שמירי כתבה: אם הם נשאים הם יוכלו להדביק גם את הילדים שלהם
    לא הבנתי פשוט למי התכוונה בהם....אז שאלתי

• ומה עושים עם תינוקת בת שבועיים?

• איך תפרוץ מגפה אם כמעט מאה אחוז מהציבור כבר מחוסן?
    איך זה הגיוני??
    זה שהתגלו שרידי פוליו בביוב לא אומר כלום
    שם מקומם!!!! אם נלך לחפש נגלה שם הרבה מאד מחלות
    אז??

• התכוונתי שעוד 20-30 שנה הילד שלי יכול להדביק גם את הילד שלו אם הוא נשא.
    ולגבי נשאות של שלושה שבועות- לא שמעתי דבר כזה.
    אני פשוט סומכת מאוד על הדוד שלי ומתייעצת איתו בכל עניין רפואי שיש לי התלבטות ואם הוא אמר לי לחסן אז הלכתי וחיסנתי.

• בנות, נראה לי שאתן סתם טוחנות מים.
    לחיסון אין תופעות לוואי, אני עשיתי לבנות, חיסון מהיר, פשוט, בלי תופעות לוואי כפי שכבר ציינתי.
    אתן, נראה לי, עושות סתם ביג דיל בכל הסיפור.
    מי שיש לה תינוק בבית, או מי שבהריון או אם יש במשפחה אנשים מבוגרים עם מערכת חיסונית חלשה, שתחסן.
    מי שחשוב לה הקטע של ערבות חברתית שתחסן.
    כל השאר יכולות לא לחסן, אם יש להן ספקות.
    זה הכל
    נטלי
  • לא מסכימה שז טחינת מים
    החיסון לא נבדק במחקר מסודר (קליני)
    אני לא מעוניינת לתת לילדים שלי מוצר רפואי שלא נבדק כמו שצריך
    מעבר לזה, הם כבר מחוסנים לפוליו (מחומשת)

ויש לך נטלי עוד טעות
    דווקא מי שיש לו מוחלשי חיסון בבית מסכן אותם בעצם החיסון - כי החיסון הינו נגיף חי מוחלש ועלול לגרום בעצמו למחלה ושיתוק.
  • אני לא חושבת שזה "לטחון מים",
    לא כולן יכולות לקבל בשיוויון נפש את העובדה שחיידק כזה קיים לילדיהן במעי. ולא רק קיים אלא שהן אחראיות על כניסתו לשם.
    נכון, כלפי חוץ לא רואים כלום, "רק" שתי טיפות, אין תופעות לוואי, אבל יתכנו השלכות שאף אחד לא יודע, ולא יכול לדעת, כי זה משהו חדש.

בחורף אושפזנו בבית חולים בגלל הקאות בלתי פוסקות, שבוע ימים הילדה שלי היתה מחוברת לאינפוזיה, סתם כך פתאום. הרופאים היו חסרי אונים, ותכלס עד היום אף אחד לא יודע להגיד לי מה זה היה. ראיתי אותה הולכת ונגמרת לי. אז לצד המיטה שלה ירד לי האסימון עד כמה אנחנו שבריריים, כשמשהו קורה אז גם הרופאים הטובים ביותר הם לא אלוהים. ככל הנראה היה זה סתם וירוס שהסתובב בגן, אבל הבת שלי חטפה אותו באופן בלתי ישוער. וזו הנקודה- שלא הכל צפוי, והרבה מאוד גם בלתי נשלט.
  • אני רואה שאתן מבינות בנושא אז רציתי לשאול יש לי תינוקת בת שנה וחצי ותינוק בן 4 חודשים, מחר אני לוקחת אותם לטיפת חלב לחיסונים הרגילים
    אז מה נותנים להם בגילאים האלו מוחלש מומת מישהי יודעת?
  • דיברתי עם רופאה של בני היא המליצה לחסן - אז אני אחסן ביום ו' .
    לגבי משך זמן שילד נושא את הנגיף - ילד שקיבל חיסון חי מוחלש נושא את החיסון 3 שבעות , ילד שלא קיבל אותו הוא נושא אותו שנים ולפעמים כל השנים .
    לגבי ניסוי קליני - בחיסון זה חוסנו 2.5 מיליארד בן אדם - איזה ניסוי קליני עושים עם מספרים אלו .
    גם מבחינת הכסף אין כאן שום רווח לאף חברה זה עולה פחות שקל למנה .
    http://www.holdthatpic.com/
  • לבדוק צואה כדי לבדוק מי נשא? נשמע לך באמת הגיוני?
  • צולי, לעניין ההדבקות קצת הגזמת.
    ממש לא ניתן להידבק בצורה כזו.

כל הרופאים מדגישים שהיגיינה אישית מספיקה.כלומר, רחיצת ידיים במים וסבון לאחר שעושים צרכים.

ואתמול גם ראיתי כתבה בטלוויזיה -"מבוכת הפוליו" - על ילדים עם מערכת חיסונית מוחלשת שלא יוכלו להתחיל את שנת הלימודים אלא רק בינואר

• בררתי קצת לגבי נשאות.
    כל בן אדם יכול להיות נשא של הנגיף למשך כל חייו.
    מה שאמרו פה שנשאות היא רק לשלושה שבועות זה אומר במשך שלושה שבועות שאחרי שקיבלו את החיסון המוחלש.
    החיסון המוחלש הוא בדוק היטב ועד לפני 9 שנים כולם קיבלו את החיסון המוחלש בטיפת חלב, רק אחרי שחשבו שכבר השתלטו עליו התחילו לתת את המומת רק ליתר בטחון.
    אולם עכשיו, כשגילו שהנגיף קיים ולא הצליחו למגר אותו מבקשים מכולם שיעשו שוב את החיסון שאנחנו כולנו קבלנו כשהיינו ילדים קטנים, זה הכל!
    אני חושבת שהלחץ וההיסטריה סביב הנושא של לא לחסן הוא קצת מוגזם, וזה בא מאנשים אינטרסנטיים.
    תמיד יש כאלה שמשכנעים לא לחסן או כאלה שהולכים ומשכנעים הורים לילדי ADHD לא לתת ריטלין אבל הפעם אני באמת חושבת אחרי ברור עמוק ומקיף שאחריותנו היא לחסן את ילדינו- במיוחד שאין שום בעיה עם החיסון, הוא חיסון בטוח שניתן לכולם במשך שנים והוא זה שעצר את התפשטות מגיפת הפוליו בארץ לפני שנים.

• צולי- קצת התבלבלת, במדינת ישראל יש 8,000,000 תושבים, וליתר דיוק, 8,012,000 לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מליארדים יש אולי בסין....
    בכל מקרה בהחלט ובהחלט נשמע לי מאוד הגיוני לעשות בדיקות צואה. נכון זה יקר, אבל בגלל חיסכון כספי אני לא אכניס לילד שלי דברים לגוף. שלא יחסכו על הבריאות שלנו, אנחנו משלמים המון מיסים!!!! אז כן, זה נראה לי מאוד הגיוני שיבדקו צואה לילד לפני שמחסנים אותו. ואם הם לא עושים זאת, אני אשלם ואעשה זאת באופן פרטי.

mirifu- אשמח מאוד מאוד אם תשלחי לי קישור היכן כתוב שנשאות זה לכל החיים. תודה רבה מראש. בכל מקרה זה רק מחזק את העובדה שאלך ואעשה לכל המשפחה בדיקת צואה כשאהיה בהריון. אם זה לכל החיים בטוח יראו את זה בבדיקה ואוכל לדעת אם לחסן או לא.
  • בייבי בום- קראתי את זה באיזהשהו עיתון, אני אנסה לחפש לך אותו ואשלח לך.
    אני בכל זאת חושבת שאין בחיסון הזה שום סיכון ואני לא רואה שום סיבה לא לתת אותו.
    הבעיה יכולה לצוץ לא רק כשתהיי בהריון אלא אם ח"ו מישהו במשפחה או בסביבה הקרובה של הילדים שלך יקבלו טיפולים כימותרפיים או חלילה בעלי כשל במערכת החיסונית.
    אם היו לחיסון תופעות לוואי כלשהם הייתי מהססת אם לתת או לא אבל מכיוון שאין (במיוחד לאלה שמחוסנים בחיסון המומת ממילא) אני הלכתי לחסן ואני לא מצטערת על זה.

• צולי את חותמת לי שלא כאישה בהריון מומלץ לחסן את הילד שלי?
    כי זה בניגוד גמור להמלצות משרד הבריאות ולהמלצות של רופא הנשים שלי.

• אני מאוד מבולבת סליחה-
  • אני אעשה לך קצת סדר:
    החיסון המומת מונע מהילד להיות חולה אבל לא מונע ממנו להיות נשא.
    כאשר הוא מקבל את החיסון המוחלש- הוא יהיה נשא בודאות לשלושה שבועות כי יהיה לו את החיידק המעיים אולם אחר כך הוא יהיה מחוסן בודאות.
    את לא יכולה להיות נשאית מכיוון שכשאת היית ילדה קיבלו בטיפת חלב את החיסון המוחלש ורק לפני תשע שנים הפסיקו לתת אותו.
  • הכי מפחיד בסיפור שמחסנים בטיפת חלב.
    כמה תינוקות יש שם שעוד לא חוסנו...?
    ריכוז של יותר מכל מקום אחר.

היום הלכתי לקופ"ח, וטיפת חלב באותו מבנה. אנשים מגיעים עם שיירות ילדים, ואני- אנה אני באה....

• תגידי תודה שעוד אין לך ילדים גדולים מדבקים בבית.. מצבך טוב יחסית,
    את יכולה לשמור עליה עד מועד החיסון בגיל חודשיים
  • הוא אשר אמרתי, שאני נאלצת לצאת איתה כל הזמן לטיפת חלב...
  • היום הייתי בטיפת חלב חיסנתי את הקטנה שלי בת שנה וחצי והקטן שלי בן 4 חודשים רק בחיסונים הרגילים, האחות אמרה שאם יש בית עם ילדים קטנים ותינוק אז צריך לחסן את שניהם ולא רק את הגדול כי אז הגדול ידביק את הקטן
    חוץ מזה במוחלש מומלץ רק מגיל 4 חודשים, היא אומרת שיש יחסית הענות ואנשים באים לחסן
    וההדבקה נעשית בעצם דרך כל מערכת העיכול גם דרך הצואה וגם דרך הפה שאת זה לא ידעתי חשבתי רק דרך הצואה
  • בקיצור,
    חתיכת ברוך!

• אני מחכה שהרופא ילדים שלנו יחזור אלי ואני אחליט אחרי שיחה איתו מה עושים

• תכלס, בנות, זה ממש לא משנה אם תחסנו או לא. ב-27 באוגוסט הילדים שלנו חוזרים למוסדות ונחשו מה? כל מי שלא התחסן הולך להידבק מאלו שכן התחסנו, בדיוק כמו שנדבקים בשאר וירוסי המעיים, רק שכאן אין תסמינים. היגיינה? הצחקתן אותי! ילדים לא שומרים על הגיינה בשיט. ככה משרד הבריאות ארגן לכם חיסון בהפוכה
  • נטע - בדיוק מה שאמרת...
    מטריד אותי מאוד.
    נכנסים לנו לנשמה, זה לא כסף, זה לא קיצוצים, זה להכניס לגוף של הילדים שלנו רעל אחרי שאנחנו חיסנו עפ"י הוראות משרד הבריאות.
    ומה עושים הורים לילד חולה סרטן ולילד בריא שהולך לבי"ס? הוא הרי יכול להדביק את האח החולה אחרי שהוא ידבק. ויש כ"כ הרבה כאלה...
    נראה ומרגיש שהכיסתו"ח הזה מסריח ברמות על ופוגע בכ"כ הרבה אנשים על לא עוול בכפם והכל פוליטיקה והכל גורם לי לחוסר אמון במערכת...

• עכשיו אני עוד יותר מבולבלת - אם נניח ילד שחוסן במומת אבל לא בחי המוחלש, מתחיל עכשיו בית ספר, ונניח שהוא נדבק. האם עכשיו אחרי שהוא נדבק הוא גם יהיה מחוסן או שהוא ישאר נשא? וכמה זמן זה הנשאות?

זה באמת מביא את הקריזה, אין מקריות במועד שבו החליט משרד הבריאות לחסן....

[url=http://www.freeglittergraphics.com]

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה