שוב, שאלת שכיבה על הבטן.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מתוקף תפקידכן כיועצות, תומכות, פיזיותרפיסטיות, תזונאיות, פסיכולוגיות וכו'....

שאלה:

אני משכיבה את מנדי המוןןןן על הבטן. אבל... ברוב הזמן אין לי זמן לשבת לידו אלא הוא במשטח שלו ואני בענייני הבית וכו. ולכן קורה אחד מ2 המצבים:

1. אין לו כוח, הוא עייף ומניח את הראש

12 תגובות
עמוד 1
  • לפי מה שנראה לי- גם וגם וגם:
    כשאת איתו- זה נחמד שאת מחזיקה לו את הטוסיק וממקדת לו את הכיוון של התנועה, כך שיפעיל את הגב ויתחזק כשהוא מרים את הראש- מהחוזק של השרירים תגיע היציבות.
    כשאת לא איתו- אני הייתי מתמקדת בלשים לו חפץ מקדימה- רעשן/קשקשן/בובה/מראה שקשור לעגלה/לול/על המזרן פעילות ואז מתוך המוטיבציה לכוון את עצמו קדימה הוא יינסה לייצב את עצמו כי יש לו מטרה.
    מעבר לזה- הנפילות האלו הן ברורות, הוא מתחזק וזה טבעי שהוא יצא מאיזון ...עד שהוא יהיה מספיק חזק ואז הוא לא יצא מאיזון.
  • בנוסף את יכולה לנסות לגלגל מגבת לא גדולה מדי לגליל ולהניח לו מתחת לזורועות/בית החזה.זה יתן לו הגבהה ומשענת בו זמנית.
  • תגלגלי שמיכה ותשימי מתחת לבית החזה
    לפני שאת משכיבה על הבטן כשהוא על הגב תעשי לו תרגילי חימום
    טפיחות ותיפוף על בית החזה, קיפולי רגליים.הצלבה על של יד ורגל.
    כל פעם קצת. בגיל הזה זה מעולה שהוא מרים את הראש
    ושכיבה על הבטן באמת באמת קשה להם..
    פשוט כמה שיותר על הבטן ושמיכה מגולגלת מתחת לבית החזה
    אין לך ממה להלחץ הוא קטן עדיין ובגיל הזה הרוב לא אוהב לשכב על הבטן

• כל הכבוד לך על האומץ!!
    אנשים משכיבים היום לכמה דקות עד רבע שעה, וחבל.
    (מותר לשאול כמה אחוזים מהיום את משכיבה על הבטן...?
  • כשאני בשטח אני משכיבה תמיד. בלילה אני מעדיפה צד/גב, וגם זה רק כי מלחיצים כל כך. למרות שאני יודעת בוודאות שהוא לא "נתקע" עם האף למזרן. הוא תמיד מסובב את הראש

• מרים ישנה עם מוצץ, כבר עכשיו, אז אני רגועה שהוא לפחות שומר לה על מרחק בין האף למזרון. חוצמזה שהסדין והחיתול מתוחים בהקפדה קנאית

• יהיה בסדר. עם ילד שהוא לא ראשון כבר פחות לחוצים.

קראתי שמוות בעריסה בכלל לא קשור לחנק פיזי אלא רק להפסקת נשימה וזה יכול לקרות בכל מצב, גם על הידיים. שמעתי גם על מקרה כזה כבר. השם ישמור

• לא מדוייק... יכול להתרחש גם אצל ילדים עם ריפלוקס שגורם לחנק- וקשה לדעת את זה כל כך מוקדם כי לפעמים ריפלוקס מתפתח רק כשכמויות האוכל גדולות.
    אני עשיתי כמוך- ביום בטן, בלילה גב או צד.
    כשגדלים- כמה חודשים, אפשר להעביר לשכב על הבטן לשנ"צ, אבל לא הייתי עושה את זה עם תינוק מאד קטן..
  • אשטנגה אני מתכוונת לכל המקרים הלא מוסברים שתינוק הפסיק את נשימתו פתאום ללא סיבת חנק נראית לעין. מצמרר

• אצלי היא נרדמת רק על הבטן....
    אין לי הרבה מה לעשות עם זהוחוץ מזה אני בדעה שככה גידלו אותנו ומוות בעריסה קרה בכל צורה שהיא ויש לנו על מי לסמוך שישמור על ילדינו

"כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן"

• ההורים שלי גידלו אותנו- 8 ילדים, על הבטן, אבא שלי מעשן ובלי מוצץ.
    זה נכון, מה שד' קובע, זה מה שיקרה.
    פחד...
  • תראו יש גם את הבייביסנס למי שזה מפחיד אותה . אני אישית לא הסתדרתי איתו כי זה כל הזמן הכניס אותי לחרדות. לא הצלחתי לזכור לכבות אותו כשאני מוציאה את התינוק מהעריסה והאזעקות האלו חירפנו אותי... אבל אולי למישהי אחרת זה מתאים
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה