אובדן הריון - סיפור אישי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • רציתי לשתף אתכם בסיפורי האישי לפני כשלושה חודשים הגעתי בשבוע 41 לבדיקה שיגרתית בבי״ח ללא פתיחה וללא צירים זהו הריוני הראשון אחרי שנה של נישואים ,הריון תקין לחלוטין!
    שמו עליי מוניטור שהיה דיי ארוך עקב מספר פעמים של האטה בדופק העובר, לאחר שעתיים ממושכות עם מוניטור הסתיימה הבדיקה ומיד עשו לי אולטראסאונד שם התברר שיש מיעוט במי השפיר והערכת משקל של כ3400 (שבפועל העובר יצאה 2800) הרופא שבדק אותי הציע לי לעשות זירוז, השלב הראשון היה לבדוק אם העובר עומד בלחץ הצירים..
    הייתה לי הרגשה שהיא לא עומדת בלחץ הצירים  כי גם שם הייתי שעתיים עם מוניטור וגם שם הייתה האטה בדופק העובר מספר פעמים, אבל לאחר שעתיים הרופאים החליטו שהעובר עומד בלחץ הצירים ( ומי אני שאתווכח עם רופאים) העבירו אותי למחלקת נשים לפני לידה שם הייתי ללא השגחה( בלי מוניטור קבוע  עליי) וביקשו ממני לגשת מוקדם בבוקר בשביל בדיקת מוניטור ובדיקת דם, הייתה לי הרגשה רעה שמשהו רע עומד לקרות לא הפסקתי לבכות מלחץ וחרדות... באתי ממש מוקדם ואמרו לי תחכי בחדר יקראו לך..
    חכתי חכתי שום דבר נזכרו בי בשעה 11 לבדיקת מוניטור ותחילת זירוז שמו לי חצי נר לאחר מספר שעות התחלתי להרגיש צירים נכנסתי לחדר לידה ובדרך כלל לפני ששמים מוניטור ומתישבים על מיטת הלידה מבקשים להוריד תכשיטים ובגדים ולהחליף לחלוק של בית חולים אבל לא ביקשו זאת, פשוט התיישבתי חסרת ידע ומפוחדת..
    שמו עליי מוניטור ולאחר שעה וחצי הרופא בדק לי פתיחה שהייתה כ 3 ס״מ והחליט שהוא בוקע לי את המים ,לאחר שעתיים של מוניטור די הפכפך של דופק העובר ובקיעת מים שלא לצורך הייתה ירידה משמעותית בדופק העובר ונאלצו להכניס אותי לחדר ניתוח ,אבל כמו שאמרתי הייתי עדיין עם בגדים ותכשיטים והם ממש נלחצו מזה ובעיקר הלחיצו אותי מאוד, נשימתי נעצרה לשניה ומיד שמו לי חמצן והתחילו להוריד את בגדי ואת התכשיטים שהיו עליי ולשים חלוק וכל זה לקח זמן! ואז העבירו אותי ממיטת חדר לידה לעוד מיטה ומהמיטה ההיא למיטת ניתוחים שם שמו עליי מוניטור שהיה בדיוק 3 דק ואז הד״ר החליט להחזיר אותי לחדר לידה בגלל שהוא טען שהדופק התייצב מיד שמו לי חומר מרדים שהרדים את כולי מכף רגל ועד ראש וכמובן שגם זה לקח זמן לעבור למיטת חדר לידה כי הייתי מורדמת ולא יכולתי לעזור להם לאחר שעה בחדר לידה שוב בדקו לי פתיחה ולא היה שינוי ופתאום הייה שוב האטה אבל הפעם חמורה יותר ואז כבר ניתחו אותי החוויה הייתה קשה ביותר.
     ילדתי אך תינוקת ללא נשימה שלצערי שאפה את הצואה שלה לראות שסתמו לה את הכל והמצב שלה משעה לשעה רק החמיר היו קוראים לנו בלילה להיפרד ממנה כי אמרו לנו שאולי זה השעות האחרונות כל שעה זה הייה רגע של תקווה שאולי היא כן תשרוד ותישאר איתנו.. היא הייתה כל כך שלווה, מלאך קטן שלי שבאה ליומיים.. 
    אין יום שאני לא חושבת עליה, על מה שקרה על מה יכולתי לעשות אילו, למה לי זה קרה איך יכולתי לשנות מה הייתי יכולה לעשות אחרת..
    אני נלחמת בכאב כל יום מחדש, אני קמה בבוקר ושמה עליי מסכה כדי שאף אחד לא יבחין בעצב שעל פניי ובכאב ששרוי בתוכי ואז כשאני עולה למיטה אני פשוט מתפרקת מבכי ומכאב איך פספסתי את ההיזדמנות והחלום להיות אמא
    הכאב חונק אותי בעיקר כשאני רואה תינוקות ונשים בהריון  ואת האחיינים הקטנים של בעלי ועוד כמה שבועות גיסתי אמורה ללדת ילד ראשון וליבי עם כל הצער מתפוצץ מקנאה וכאב, איך אעבור את זה אני לא יודעת..
    אז אחרי הכל זכינו להיות הורים ליומיים למלאך קטן, 
    אני מאמינה שהכל מלמעלה והכל לטובה ואסור לעשות חשבונות שמיים הלב כואב מבכי אבל מקווה שבורא עולם יזכנו ויפצנו
    ושנשמע ונתבשר רק בבשורות טובות..
9 תגובות
עמוד 1
  • מתוקה שלי, נשבר לי הלב, הדמעות לא מפסיקות
    כל כך מצטערת בשבילך על החוויה המצערת והאבדן

• מוריה,
    קראתי את מה שכתבת והזדעזתי,
    מאחלת לך ש-ה' בשמיים יראה את הצער שעברת, ויפצה אותך בקרוב בהריון חדש וילד בריא ושלם שיצליח להשכיח ממך את מה שעברת.

מקווה שתעדכני אותנו בקרוב בבשורות טובות.
  • ואוי איזה מזעזע
    איזה רשלנות מה הרופאים האלה בהמותתתתתתתתתתתתתתתת
  • אני כ"כ מצטערת.....

• מוריה...
    הרסת אותי!!!
    איזה סיפור קשה וכואב!!!
    ואיזה כוחות יש באישה אחת!!
    לרגע הכאב שלי התגמד!

מחזקת אותך
    ובהצלחה בהמשך
  • יקירה שלי, קרעת אותי לגזרים. סופית.
    כי גם אני אבדתי היריון בשבוע 17...
    אין לי מילים לעודד כי כל מה שאגיד, יהיה לא מספיק.
    אומנם הצער הוא עמוק, אבל דעי לך, שדברים כאלה הם רק פתח לחיים חיוביים. צריך פשוט להאמין.
    אצלי היה קשה מאוד. בכיתי מלא, כי גם ראיתי איך שהעובר שלי נופל בשירותים והרגשתי את החבל מתנתק ממני… דברים שלא כדאי להוסיף, כי הכאב בהחלט מספיק.
    יודעת מה ניחם אותי? שאמרו לי שעזרתי לנשמה לרדת לעולם, לעשות את התיקון שלה ולתת לה לעלות חזרה למעלה.
    ועוד משהו, לא כל אחד זוכה לזה. אומנם זכייה כואבת, אבל רק אנשים מיוחדים שבחרו אותם להיות שליחים, מצליחים לעמוד בפני זה… והנה זה קרה. בחרו בנו משמיים לתקן עוול והצלחנו!
    וההצלחה שלנו עוד יותר מניבה פירות ע"י ההמשך. ע"י זה שממשיכים להביא ילדים ולהמשיך להאיר את העולם, למרות החושך הכבד שניסה לחסום אותנו.
    תהיי חזקה! אלוקים אוהב אותך, לכן נבחרת.
    אם תרצי לדבר, אני פה. (אתן לך בשמחה את האימייל שלי במידה ותרצי)
    מיכל.

l]
  • מוריה יקרה!
    איזה סיפור קשה, הכל מתגמד לאחר סיפור כזה.
    אין לי מילים חוץ מלשלוח לך חיבוק ולקוות שבקרוב תספרי לנו בשורות טובות.
    אמן!
  • היי מוריה , ואני יודעת שהתגובה שלי היא קצת באיחור אבל רציתי לשתף אותך אני בת 23 ועברתי לא מעט אני כל כך מזדהה אתך!!!!!!
    אני בחודש שישי גילו כי העובר לא מתפתח במשך חודש שלם יום יום בשעה שמונה בבוקר הייתי מתייצבת בבית החולים למעקבים .
    הרופאים נתנו לי שלושה אופציות 1.לבצע הפלה 2.לידה מוקדמת 3.לחכות עד שהדופק של העובר יפסק.\

אני אמרתי לרופאים וכמה שהמשפחה ניסו לשכנע אותי לעשות הפלה לא הסכמתי כמובן שאני משאירה את העובר ומה שיקרה יקרה עם כל הצער .
    אשפזו אותי לצורך הבשלת ריאות מאחר וחשבו שאני אלד מוקדם יותר , יום אחרי שהשתחררתי מהבית חולים זה כבכר היה חודש 7+ הרגשתי שמשהו רע קורה הפסקתי להרגיש אותה נסעתי לבית חולים וראו כי אין דופק .
    שלושה ימים של זירוזים של סבל במיטה ועם צירים עד שהאפידורל הגיע סבלתי .
    לבסוף אני ובעלי היינו לבד בחדר והרגשתי אותה יוצאת התחלתי ללחוץ וילדתי אותה לבד בחדר כשאני אוחזת בבעלי עד שהרופא הגיע הרגשתי אותה בין הרגליים שלי למשך כמה דק'.
    ואחרי שילדתי אמרו לי שזה תיקון .
    אני מאמינה שהכול נעשה בידי השם והכול לטובה וכבר חצי שנה שאני מנסה להיכנס להריון ללא הצלחה לצערי :(
    אבל אני לא מתייאשת ובזמן הזה אני נהנית באותו שבוע של ההפלה עצמה יצאתי לבלות אני יודעת שאומרים זה הכול לטובה ותוכלי להיכנס בקלות זה מעצבן שאומרים לך את זה אבל לא שווה לשבת בבית ולבכות להמשיך לנסות לחייך כל יום והכי חושב ליהנות מחברת בעלך :)
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה