מצטערת על הפירה... בעניין הפוליו אני חייבת הבהרה.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אוףףףףףףףףףף אני מבולבלת לגמרי ולא מבינה כלום

13 תגובות
עמוד 1
  • הילדים שלך לא יכולים לחלות במחלה באופן החמור שלה הם יכולים לקבל את זה כמחלת חום ושילשולים.
    מי שלא מחוסן ( בזריקה) יכול לקבל את המחלה ואפילו שיתוק.
    הילדים שלך יכולים להיות נשאים של המחלה כלומר המחלה נמצאת בגוף שלהם אבל לא פוגעת בהם. אם הילדים שלך יבואו במגע עם ילד שלא חוסן הוא יכול להידבק במחלה.
    לפי מה שאני הבנתי רוצים לחסן את הילדים שלנו כדי לשמור על הילדים הלא מחוסונים.

• אז שיזמנו את כל ההורים והילדים הלא מחוסנים לטיפות החלב ושיחסנו אותם ונגמר הסיפור
    למה הילדים שלנו- אשר כלפיהם נהגנו באחריות צריכים לשלם בגופם על חוסר האחריות של אחרים?
  • טוב,
    אני מתחילה להילחץץץץץ

• זו לא הסיבה היחידה שרוצים לחסן את המחוסנים.
    אומרים שהפוליו מגיע לביוב מהמחוסנים אך הנשאים.
    זה יוצר מצב שהחיסון המומת משמר את המחלה עצמה.
    בזה שמחסנים את המחוסנים בנגיף החי, רוצים כביכול להפתר מהנגיף באופן סופי.
    והלא מחוסנים זה לא רק ילדים שהוריהם החליטו לא לחסן. זה גם עובדים זרים, תיירים, ילדים שעדיין לא חוסנו.
    חלק מהמבוגרים לא חוסנו מעולם.
    אנשים עם מערכת חיסונית חלשה (חולי איידס, חולי סרטן בהקרנות, מבוגרים וכו')

כל זה עדיין לא משכנע אותי לחסן את ילדיי. אולי אני אגואיסטית ולא מתחשבת בטובת הכלל, אבל זה מה יש.

• מיסי אני הראשונה שאבין את הרצון הבסיסי לא סתם לתת חיסונים למי שלא צריך.
    אני לא נותנת לילדים שלי אף פעם חיסון רוטה, או שפעת- מתוך הנחה שזה סתם מחליש את הגוף, אין להם רגישות ספציפית לחטוף את הדברים האלו וגם אם כן- אז מקסימום קצת שילשולים...

עם זאת- פה זה שיתוק, זה לא דבר קטן. והסיכון שהילדים שכבר מחוסנים יקרה להם משהו מהחיזוק של החיסון בטיפות הוא אפסי. לך- כמו לי לא נראה לי שיש מה להתלבט- יש תינוקת בבית..
    הדבר היחיד שאני לא סגורה עליו ושולי וענבר ציינו אתמול זה ש4 שבועות אחרי החיסון הילדים שקיבלו אותו דווקא יותר מדבקים- וזו בעיה יותר גדולה לתינוקות... לא מצאתי בנתיים חומר על זה וניסיתי לברר בקופה ובנטלי ולא קיבלתי תשובות.
  • אני לא חושבת שאחריות קולקטיבית זה דבר רע. אני נוטה לכיוון של לחסן. החיסון החי מוחלש לא מסוכן בגלל שהילדים מחוסנים כבר במומת. חוץ מזה שלרוב בכלל אין תסמינים למחלה עצמה.
    אז נכון שזה מרגיז שיש אנשים שבכלל לא חיסנו את הילדים שלהם, אבל הילדים המסכנים לא צריכים לשלם בשיתוק על הטיפשות של ההורים שלהם. מה גם שיש תינוקות, זקנים וחולים שאין להם הגנה. והפליטים - עדיף שלא יחטפו כלום בישראל, אחרת הם ישארו כאן לנצח. (אפרופו, אני בעד שיעשו להם רילוקיישן לצפון תל אביב).
  • אני מחכה לטלפון מטיפת חלב.

אם יקראו לנו - נבוא (ואולי לא
    פייס: ortal_hori

• הבנתי שלא יהיה טלפון. תהיה קריאה התקשורת לבוא חהתחבן, אבל לא יעשו םניות ישירות.

• טוב. דיברתי היום עם משרד הבריאות וקיבלתי החלטה. אני לא מחסנת אותם עד שהתינוק יוולד טפו טפו ויקבל את החיסון של גיל חודשיים לפחות. לא סביר להפוך אותו לפגיע יותר להדבקה דרך האחים שלו. החיסון יוצא בצואה 4 עד 6 שבועות אחרי מועד החיסון ולי זה כבר יכול לחפוף ללידה בקלות. לקטן שלי אנחנו עוד עוזרים לנגב כי הוא בן 3.5. זה סיכון מיותר
  • איזה טירוף

• מבאס...!!
    נראה לי שאני לא מחסנת - זוהר קיבל רק 3 חיסונים מתוך ארבעה,
    את הרביעי הוא אמור לקבל רק בספטמבר - אין אפשרות לתת לפני..
    אם אני אחסון אותו ואת יותם וניצן נראה לי שהוא יהיה בסיכון, לא??

בקיצור אני ממש מפחדת.. מה נעשה בתחילת השנה? אם יהיו ילדים מדבקים עם פוליו בגן?????????
    נשמע לי ממש טרוף!
    [
  • מצאתי שרשור שאלות ותשובות ע"י מומחה בתפוז. בהחלט מאיר עיניים :
    http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1934&messageid=170952940
  • חבל שהרופא הזה הינו נציג משרד הבריאות ולכן התשובות שלו מאופינות במגמתיות מסויימת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה