חיסון הפוליו - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מה אתן אומרות? לחסן? לא לחסן?
    הרי הם קיבלו 3 חיסונים של נגיף מומת, לא?
    בשביל מה להקדים עוד את החיסון הזה?
    יעל, אמא של יונתן ואיתמר
26 תגובות
עמוד 1
  • אני ממש לא מתכוונת לחסן אותן...
    לא רואה שום צורך להכניס להן מחלות כי נמצא נגיף באיזה ביוב. לא נמצא שום חולה משנת 1988

בכל מקרה מבחינתי הן מחוסנות ואני לא מתכוונת להוסיף על זה.

• אנחנו לא מתכוונים בינתיים לחסן

תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• גם אנחנו לא- בעיקר מסיבות טכניות גם- אני בשמירה ויש לנו דברים דחופים יותר כרגע, כמו האוטו שאני לא מזיזה כבר חודשיים כמעט שבעלי לא הניע אפילו שנדנדתי לו- והיום הסתבר שלמרבה ההפתעה הוא תקוע וצריך להזמין גם גרר בנוסף לכל הצרות

מה שכן ענבר- ממה שבכל זאת קראתי- המוטיבציה לחיסון הנוסף היא שמ2004 כל הילדים שחוסנו דרך טיפת חלב (שזה אומר הילדים של כולנו פחות אות יותר) מוגנים מפני חולי מהנגיף אך לא מפני נשאות של הפוליו, ולכן יש צורך בחיסון המשלים. הוא לא אותו הדבר.
  • אז אם חיסנו ילדינו ואנחנו חוסנו בנגיף המוחלש אז יש צורך לחסן בגלל כאלה שלא טרחו לחסן ילדיהם.
    מצטערת, עבורם אני ממש לא מתכוונת להכניס עוד חולי לבנותיי.

• לא מחסנת
    ואגב כבר שנים שיש פוליו בביובים,ואף אחד לא חולה....זה מגיע לשם ממי שמתחסן.
    בעצם זה כאילו שהחיסונים משמרים את הנגיף בסביבה.....והחיסון הנוכחי...נשמע לי כמו חתיכת קומבינה רצינית של מישהו.
  • כמו לינבר, מי שלא חיסן שילך להתחסן, אני לא צריכה עוד צרות בשביל כאלה שלא אכפת להם
  • מה זה קשור למי שלא התחסן?
    התכוונתי שיש חיסון כדי לא לחלות, ועכשיו מסבירים שזה חיסון אחר-כדי לא להיות נשאי של הנגיף.
    אין קשר לאם התחסנת בעבר או לא.
    כל הילדים שלנו חוסנו נגד להיות חולים במחלה ולא נגד נשאות. זה לפחות מה שהבנתי ממה שקראתי. אני לא מתכוונת לחסן כאמור, אבל לא הבנתי את הקשר שעשיתן לכל מי שלא מחוסן
  • גם אני לא מחסנת
    אשטנגה, הכוונה היא שמי שמחוסן (כמו הילדים של כולנו בערך) לא יכול להיות חולה אבל יכול להיות נשא וזה מסוכן לאלו שלא מחוסנים. לאו דווקא ילדים שהוריהם החליטו לא לחסן. גם מבוגרים למשל.
    אז כדי להגן על כל הלא מחוסנים, רוצים לחסן שוב את הילדים כדי שלא יהיו נשאים.
    עלי זה לא מקובל.
    לא רוצה שהילדים שלי יגנו על מישהו בגופם ובבריאותם.

• חיזקתם את תחושתי לא לחסן.
    תודה
  • אני נוטה ללכת עם האחות שלנו בטיפת חלב.....

אם היא תגיד לי שכן - אני אחסן.

לא משחקת בבריאות של הילדים...נזכרתי שאנחנו היינו בבית ספר והיתה התפרצות של אזיה מחלה, נראה לי שזה היה פוליו וחיסנו את כולנו.

לא חושבת שמישהו שם עד כדי כך אדיוט שיחליט סתם דברים או שמשרד הבריאות משחק בחיי אזרחים....
    פייס: ortal_hori

• אם כך אני השתכנעתי בדיוק הפוך. אני בטוח אחסן. יהיה לי תינוק לא מחוסן בבית וילד שהולך לגן עירייה ויכול להביא את הנגיף הביתה.
    אני ממליצה לכל אחת עם תינוק קטן בבית לא לחשוב פעמיים. לא נראה לי ששווה את הסיכון.
  • כנראה שלא אחסן
  • עוד נקודה למחשבה.. ומה עם בני דודים?
    שוליקו לדוגמה שעכשיו אחותך ילדה-
    האם תעודדי את הילדים שלך ללכת וללטף תינוק לא מחוסן כשאת הילדים שלך את שולחת לגן עם שירותים משותפים ובחרת אולי לא לחסן? היית לוקחת את הסיכון שהם ידביקו אותו?
    ואני לא מדברת על הורים עם ילדים במשפחתונים שבהם הילדים לא גמולים ומעבירים טוסיק אחרי טוסיק...(מנדי- של האחת והיחידה- את לא מחסנת את הגדולים שלך כדי שלא ידביקו אותו?)

אני לדוגמא - אם הייתי מנהלת משפחתון, הייתי מפיצה להורים שרשומים אלי לשנה הבאה שאני דורשת שיחסנו את הילדים לפני שהם מגיעים למסגרת ושיצרפו אישור שהם מחוסנים. לא הייתי רוצה לקחת סיכון שילד אצלי במשפחתון ידבק בפוליו. והסיכוי בגילאים הקטנים הוא יותר גדול.

זה לא כזה פשוט... אני חושבת ששווה לחשוב על זה עוד קצת לפני שמחליטים.
    יש פה הרבה עניין של ערבות הדדית, להזכירכם כמו שמתוקונת אומרת-
    כולנו- כל מי שכותבת פה קיבלה את החיסון הזה בעצמה. פעם זה היה הנורמה.
    רק משנת 2004 הפסיקו לתת בארץ את החיסון הזה ועובדה שבעולם לא הפסיקו.
    אולי זה היה טיפשי להפסיק לתת אותו?
  • אשטנגה לא מדוייק, לא קיבלנו כולנו את החיסון הזה, של החברה הזו.
    החברה הנוכחית שממנה משרד הבריאות קנה את החיסונים, נחקרת כרגע בחשד לנושאי שחיתות. החיסון שלה לא נבדק כמו שצריך- ראי הלינק ששיר פירסמה בפורום בשבוע שעבר.

בנוסף,
    אני חושבת לעצמי- למה ישר לחסן את המחוסנים? למה משרד הבריאות לא מחסן רק נשאים? אם המטרה היא לא להדביק אחרים, אז למה לא עושים קודם בדיקת צואה פשוטה הבודקת אם יש נשאות? מי שנשא שיתחסן, למה לחסן את כולם?!?
    אני חושבת שאם ארצה להכנס להריון, אלך לבדוק את ילדיי אם הם נשאים, ורק במקרה של נשאות אחסן אותם.
  • אשטנגה - בדיוק להיפך.
    דווקא מי שיתחסן בנגיף המוחלש הוא בעל יכולת ההדבקה בעיקר ילדים מאחר והם לא שוטפים היטב ידיים לאחר ביקור בשרותים וכד', דווקא המחוסנים בנגיף המוחלש מדבקים הרבה יותר...
    בעבר היו התפרצויות של המחלה דווקא במקומות בהם ניתן חיסון הנגיף המוחלש.

• אז זה מבלבל נורא... מה עדיף?
    לתת לתינוק להיות בבית לא מחוסן בכלל ולא לדעת אם האחים שלו נשאים מהגן? הבן הקטן שלי מתחיל גן טרום טרום. שיהיו איתו ילדים שחלקם גמולים, חלקם מפספסים, חלקם שוטפים ידיים, חלקם לא..
    איך בתור אמא את אמורה להגן על התינוק אם לא לחסן את האחים שלו?
  • בייבי בום ממה שקראתי החברה שחשודה בשחיתות, היא אחת משלוש חברות התרופות הגדולות בעולם.
    לא נמצא חשד בשום קשר להתנהלותה בעניין חיסון הפוליו אלא בענייני כספים.
  • כל הקטע בחיסון הזה שהוא עלול להדביק אנשים אחרים בסביבה!
    אני למשל בהריון, וממש ממש לא מתכוונת שאחד מהילדים שלי ידביק אותי חלילה
  • אותך הם לא יכולים להדביק- כי את חוסנת בעבר..
    אבל מה עם התינוק כשהוא יוולד?....
  • הצרה עם המחלה הזאת היא שרוב הנשאים לא מפתחים תסמינים בכלל, אז אי אפשר לדעת ממי צריך להיזהר. רק אחד מ-1000 יפתח שיתוק מהדבקה בנגיף רגיל (לא חיסון) ואם לוקחים בחשבון שרוב האוכלוסיה מחוסנת אז גם זה משתנה וזה בטח עולה לאחד לכמה אלפים או אולי אפילו עשרות אלפים, לא?
    לא רק תינוקות מתחת לגיל חודשיים לא מחוסנים, אלא גם אנשים עם מערכת חיסון חלשה כמו חולי סרטן, אפילו אם הם חוסנו בעבר.
    עד 2004 חיסנו עם חיסון חי מוחלש, ורוצים לחסן עכשיו רק את מי שקיבל את החיסון המומת מתוך הנחה שהחיסון המומת הופך את החיסון החי מוחלש לעוד יותר בטוח. קצת קשה להחליט. אם נחליט שכן זה לא יהיה בגלל הרצון להגן על הילדים שלי, כי הם כבר מחוסנים. יש כאן עניין של ערבות הדדית ועוד לא החלטתי אם זה מוצדק מספיק...
    אפרופו פוליו - מישהי קראה את "ואתהלך"?
  • אשטנגה, אפילו משרד הבריאות עצמו ממליץ שלא לחסן ילדים שבאים במגע עם אוכלוסיה עם מערכת חיסונית חלשה כגון חולי איידס או סרטן בכימו.
    גם לתינוקות רכים (כמו של אחותי למשל) מערכת החיסונית חלשה.
    וגווקא אם אני אחסן את ילדיי אני לא ארצה שהם יבואו במגע עם האחיינית הקטנה שלי מחשש שידביקו אותה. הרבה יותר סיכוי שהיא תדבק ממי שחוסן בנגיף החי מאשר מאלו שאולי יש חשש שהם נשאים.
    מה גם שהחיסון הפוליו הרגיל הוא בין הראשונים שמחסנים תינוקות. אז אנחנו ניקח את הסיכון הנמוך מאוד שהילדים שלי נשאים וידביקו את התינוקת בניגוד לידיעה ברורה שיש בגופם נגיף חי והם יתקרבו לתינוקת.
    אבל זו דעתי האישית

• בנות, מצרפת לכן את השרשור שלי למי שפספסה.

http://www.yoledet.co.il/forum/topic.asp?TOPIC_ID=279962

אתן יכולות לאמת את זה עם כל מאמר רפואי בתחום שפורסם.

החיסון הוא חיסון לסביבה הלא מחוסנת נקודה. כל מי שמחוסן (גם אם במומת בלבד) מוגן.

יחד עם זאת, האחות הסבירה שמי שבהריון או למי שיש תינוק שטרם חוסן, כן יש עדיפות לחסן את הילדים שבבית בחי המוחלש מחשש להדבקת הרך הנולד.

ואשטנגה את לא יכולה לכפות חיסון על אף אחד. גם מנהלת גן או משפחתון וכו.
    זה אסור בתכלית האיסור.

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• ברור שאי אפשר לכפות חיסון, אני אומרת מה הייתי רוצה לעשות אם הייתי מנהלת משפחתון. אני לא מנהלת משפחתון ולא יכולה להחליט החלטות בשביל אף אחד.
    אבל אם הייתי שולחת ילד בגיל כזה למסגרת כזו, זה היה מרגיע אותי לדעת שהילדים האחרים מחוסנים

לא יודעת.. בילבל אותי כל השירשור הזה
  • אשטנגה, אני אולי כן הייתי מחסנת את ילדיי במקומך. רק מאחר ובקרוב את צריכה ללדת, והתינוק יהיה חשוף חודשיים מיום היוולדו. אולי יותר במקרים מסוימים (רק בגיל חודשיים מקבלים את המומת).

גם האחות טיפת חלב שראיתי הייתה בהריון וחיסנה רק בגלל זה.

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אשונגה החיסון הזה יוצא בפיפי, קקי וריר ובגלל שהוא מוחלש ולא מומת הוא מאד מסוכן לנשים בהריון
    לנשים בהריון אסור להתחסן!!!!!
    אני לא מתכוונת לחסן את ליהוא
    הוא קיבל את החיסונים שהיה צריך בטיפת חלב ואין שום סיבה שאני מחדירה לו נגיף מוחלש לגוף
    כל שנה מוציאים פוליו בביוב לא מובן למה עכשיו ההיסטריה הזו
    ולמה לתת חיסון שנאסר לשימוש במדינןת שונות

• היום דיברתי עם רופאה של בני והיא אמרה בפירוש שאם אמאמ בעצמה קיבלה בזמה חיסון מאוד מומלץ להתחסן וכי אם את מחוסנת אין לך סיבה להדבק ולתינוק דווקה כן . הכתבה היום בידיעות היתה לא מדוייקת במילים עדינות .
    http://www.holdthatpic.com/
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה