הפרשות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי ד״ר ושלום רב,
    רציתי לשאול לגביי הפרשות של ביוץ.
    קראתי על התהליכים של ההפרשות, על הצמיגות והנזילות שלהן ועל הזמנים והתפקיד שלהן.
    מה שקורה זכ שבדרך כלל יש לי הפרשות אבל משום מה בעת קיום יחסי מין הכל יבש וזה נורא נורא כואב.
    לגביי הכאבים פחות מטריד מאחר וניתן להשתמש בחומר סוכה, אבל הפחד שלי הוא האם בגלל שאין הפרשות כך אין ״תמיכה״ לזרע שישרוד או יזרום יותר טוב בתוך הנרתיק.
    בדרך כלל יש הפרשות אבל החודש משום מה ממש יבש ברמות קשות...
    יש לציין שני דברים, לפי 2 בדיקות דם וםרופיל הורמונלי אני מבייצת תקין וזה קיים, שנית לפי החישוב שלי אני אמורה להיות בחלון פוריות ואני לא מרגישה הפרשות
    דבר נוסף שיש לציין הוא שקיום היחסים לרוב אחרי מקלחת ומיד, אולי זאת הבעיה שיבש ככה?
    אני ממש מוטרדת מכך!

תודה רבה!!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    ירידה בהפרשות מצוואר הרחם סביב הביוץ הוא אחד הגורמים הנדירים להפרעת פוריות. מצב זה שכיח יותר בנשים שעברו פרוצדורות ניתוחיות בצוואר הרחם או צריבות בלייזר של איזור צוואר הרחם.
    בעבר נהגו לבצע בדיקה של הריר הצווארי מיד לאחר קיום יחסי מין על מנת לבדוק את איכותו ותקינותו. אולם, הוכח כי בדיקה זו אינה יעילה באופן מספק לצורך אבחנה של הפרעת פריון ולכן כיום אינה מבוצעת באופן שגרתי.
    במידה ואכן ישנה בעיית פריון על רקע גורם צווארי, ניתן להתגבר עליה בקלות יחסית ע"י ביצוע הזרעה תוך רחמית (אשר "עוקפת" את צוואר הרחם ומביאה את הזרע היישר לחלל הרחם).
    לגבי קיום יחסים לאחר מקלחת - אין בכך בעיה.

בהצלחה!

ד"ר מוריה קירשנר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה