-
אני חיסנתי אתמול
נטלי
-
אם אתה האחד למיליון הזה, אז זה אתה במאה אחוז.
להתחשב בסביבה הקרובה- גם תינוקות מתחסנים די באופן מיידי, כפי שאנחנו חיסנו את ילדינו, כך שזה לא באמת בעיה. מבוגרים, לפחות אצלנו במשפחה, גם כן מחוסנים.
אני אישית חושבת שאם ארצה להכנס להריון בשנה או שנתיים הקרובות, אז אולי אלך ואעשה לילדים שלי בדיקת צואה פשוטה שבה אפשר לראות האם הם נשאים. אם הם נשאים אז אולי לפני הלידה אעשה להם חיסון. עד אז בשביל מה לי?! ובטח שלא אקפוץ להיות בין הראשונים כמו איזה שפן ניסיונות.
-
יש הרבה ספיקולציות ברגע שצץ משהו כמו פוליו או כל מחלה קשה אחרת.
כל רופא/אחות אומרים משהו אחר.
לנו אחות טיפת חלב הסבירה שהחיסון לא על מנת להגן על הסביבה
(כי לי אישית לא אכפת מהסביבה עם כל הכבוד, והמבוגרים במשפחה שלי מחוסנים)
אלא על מנת לחזק מערכת החיסונית של הילד עצמו.
אני גם לא רציתי לחסן, אני מאוד סקפטית לגבי כל החיסונים שלא נמצאים בסל החיסונים הקבוע של טיפת חלב,
אבל אני יודעת שהמחלה הזאת מאוד מסוכנת, אני אישית מכירה כמה אנשים מבוגרים שנשארו נכים (חצי משותקם) בגלל שבילדותם חלו בפוליו.
אני קיבלתי החלטה לא לקחת סיכון ואני שלמה עם החלטה הזאת.
בכל חיסון יש סיכונים, גם בחיסון של חיידק מומת.
כל אחד אומר משהו אחר ולדעתי לא כדאי להקל ראש במחלה הזאת.
שמעתי ברדיו שהתחילו להגיע לסורוקה מקרים של ילדים שנדבקו בפוליו.
אז נכון שאולי זה ילדים שלא חוסנו מלחתחילה,
אבל אני מעדיפה לקחת סיכון בחיסון ולא במחלה עצמה
נטלי
-
נטלי, זה לא מדויק
החיסון החי המוחלש לאו דווקא מחזק את המערכת החיסונית, אלא מעודד את המערכת החיסונית ליצור נוגדנים מסוימים שיהרגו את הנגיף והוא לא יופרש חי מהגוף.
זה דווקא הדבר שהכי ברור מכל הפרויקט הזה.
עובדה שכל האנשים עם מערכת חיסונית נמוכה לא מקבלים אותו!
הבנות שלך בכל מקרה מחוסנות, כפי שהסברתי.
תקראי ותביני.
חבל שהאחות מוסרת מידע לא מדויק
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
"לא על מנת להגן על הסביבה"? ככה בפירוש ובמילים האלה היא אמרה לך?
אם כן אז זאת פשוט חוצפה!!!
הרי משרד הבריאות בעצמו יצא עם הצהרה שזה על מנת להגן על הסביבה.
בכל אופן אתם ממלא אחרי,
מחזיקה מיליון אצבעות שהכל יהיה בסדר!!!!!!!!!!!!!!!!
-
היי, תודה לאל, הנחיה לחסן באזור שלי (השרון) עדיין לא ניתנה, אבל אם וכאשר תינתן, אני לא מתכוונת להיענות לה. חיסנתי את כל ילדיי לפי תכנית החיסונים המקובלת והידועה של משרד הבריאות. אני חושבת לגמרי שההחלטה הנוכחית לחסן שוב, נובעת ממניעי בהלה, שלא לומר היסטריה. וצ'טערת - עדיין יש לי הסמכות הקטנה להחליט מה מושכל בעיני לעשות ומה לא, בנוגע לגופי שלי ושל ילדיי. לחסן את ילדיי שוב על סמך בהלה של מישהו שהחליט החלטה לא חכמה במיוחד - זו טעות בעיני. לא אחסן.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
-
ובהקשר זה, שרון, באמת מעניין לדעת, למה רק ילדי הדרום?!?!?!?
אנחנו בימי הביניים שבהם אנשי הכפר הדרומיים חיו רק באזוריהם הנידח ולא התערבבו עם האוכלוסיה?
אם יש כאן מגיפה אז היא כבר מזמן היתה מגיעה לכל מקום.
ניקח כדוגמא רק אותי וילדיי:
בילינו את כל השבוע שעבר בצפון, שבוע קודם לכן בירושלים, וכל יום בעלי במרכז. את צואתינו כבר השלכנו בביוב ברחבי כל הארץ.
"הדרום הרחוק" נמצא כשלושים וחמש דקות מתל-אביב. כל יום אנחנו עובדים שם, נמצאים שם ומתערבבים עם כולם.
אז באמת- רק אנחנו צריכים להתחסן?!?!?!?
-
מאמי, באמת שאין לי מושג. אני מנחשת שזה קשור למערכות מים וביוב של אזורים שונים. זה כמו, נניח, כשאומרים רק לתושבי עיר מסוימת להרתיח את מי השתיה כי התגלה זיהום...
אבל זה רק ניחוש והוא פרוע. לא מתבסס על שום ידע. באמת מעניין לדעת...
-
זה לא כמו מים, כשאומרים להרתיח מים, המים הם הבעייתיים.
כאן הביוב בעייתי, אבל גם האנשים הנשאים שעוזרים להפיץ את הנגיף. והנגיף הרי כבר מופץ במשך מלא זמן על ידי אנשים, יום יום שעה שעה, אם כך בכל מקום אנשים נושאים את הנגיף ולא רק כאן.
בכל מקרה סתם הזוי ומוזר ופשוט לא ברור.
-
בייבי בום - שאלה מצוינת! הרי לא מדובר כאן בחצית יבשות, בסך הכל ארץ קטנטנה. אותי מענין לדעת מאיפה צץ הוירוס הזה פתאום. חשבתי שהוא נעלם בעקבות זה שרובה הגדול של האוכלוסיה מחוסן. מישהו היה צריך לשאת אותו כדי להביא אותו לכאן.
-
בייביבום
פייס: ortal_hori
-
אורטל -
-
הצואה שלנו נקייה וריחה כריח שושנים