לשון קשורה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הייתי היום עם תהילה אצל רופא ילדים כדי שיבדוק אם יש לה לשון קשורה כי ההנקה לא הולכת חלק,היא מתנתקת המון וכמעט ולא יונקת רצוף. הוא אמר שהוא רואה שיש לה מעט לשון קשורה ושלח אותי למומחה באיכילוב. אני מקווה שאחרי שנהיה אצלו ההנקה תסצדר יותר... למרות שאני כבר מתחילה להרגיש שנגמר לי החלב... ואני כ"כ רוצה להמשיך ולהניק אותה!!! אני לא רוצה להפסיק עם זה....
28 תגובות
עמוד 1
  • המון בהצלחה באיכילוב
    כמו שהבנתי התרת לשון קשורה זו פרוצדורה מאוד קצרה וקלה
    חלב האם מרפא את המקום מצויין
    מקווה שיסתדר ותתנו גז בהנקות מוצלחות

• תודה על העידוד מתוקה
  • את לוקחת סופר חילבה או חלב רב?

יש תוספות שעוזרות להגברת החלב. אני לקחתי חילבה וזה עזר לי המון.

בנוסף לשתייה מוגוברת.

כמו ששירה אמרה - מזל שאבחנת את בזמן. לשון קשורה מקשה על התינוקת לינוק ולכן היא מתנתקת - היא מתעייפת כפרות עליה
    פייס: ortal_hori

• אני מציעה לך לשאוב/להניק כל שעתיים בשביל להגביר
    קיבלתי טיפ מצויין בעבר מיועצת הנקה שאמרה לי לעשות מרתון הנקות/שאיבות
    בבוקר כל שעה
    בצהריים כל שעתיים
    בערב כל שלוש

10 דקות בכל פעם, עם החלפת צדדים כל 3-2 דקות

תוך יומיים החלב מוגבר משמעותית.

בנוסף לשתות המון מים
    המון בהצלחה
    אנחנו כאן לכל דבר

• שירה-אבל אם אני אשאב ככה יהיה לי מספיק חלב מתי שתהילה תרצה לאכול? מתוקונת-תוך כמה זמן עבר עזר לך החילבה?

• את יכולה להניק אותה ובין לבין לשאוב כמו שאמרתי,
    אל תדאגי, הגוף שלו עובד לפי ביקוש ודרישה, הוא מייצר כמויות לפי הנקות
    כך את משדרת לו מסר חד משמעי - תכפיל, תייצר, עוד.

והחילבה תוסף מעולה, לי הוא לא הכי הגביר
    אבל הוא בהחלט מוסיף

• אבל עד שאני משדרת לו לייצר עוד בינתיים אין לי מספיק להביא לה לא? ואז היא עלולה להישאר רעבה ולבכות לא?

• לא מאמי זה בסדר, את תאכילי כרגיל ותשאבי מה שיוצא יוצא
    עצם השאיבה וההנקה זה החשוב
    בהתחלה יצא 10, 20 CC אל תבהלי תמשיכי!

את יכולה לתת לה שאוב ששאבת קודם אם את מרגישה שהיא לא רגועה

• עכשיו עשיתי את מה שאמרת והילדה קמה לאכול ושמעתי ממש קצת בליעות עד שהיה שלב שגם את זה לא שמעתי ועכשיו היא בוכה ואין לי חלב

• תקשיבי, אני הייתי בדיוק בנעליים שלך
    כמה שבירת מיטוסים בנושא:
    זה שאת לא שומעת בליעות, זה לא אומר שאין לך חלב
    תתני לה להתנחל חצי שעה על השד, ואת תראי שהיא תאכל
    יש לנו במאגרים האחוריים חלב "אחורי" שמגיע אחרי כמה וכמה דקות ומציצות.

אני למשל מניקה את תהל חצי שעה, מרגישה שהיא בולעת ובולעת ובולעת
    ואז מרגישה שהיא יונקת "על ריק" וזה לא נכון.
    הנה דרך נוספת להגביר חלב, תמשיכי להניק אותה גם אם נדמה לך שזה על ריק.
    את תראי שאחרי כמה דקות (לא להתייאש) את תרגישי התמלאות חדשה ובליעות חדשות שלה.

החלב מתמלא מאוד מהר, אחרי חצי שעה לערך
    לכן אמרתי לך שאני מציעה לך להעביר אותה צדדים בתכיפות כל הנקה
    בינתיים הצד השני מתמלא שוב, זה יוצא גירוי מוגבר של חלב
    וכך הכמויות גדלות.

אל תתייאשי מאמי, כך בדיוק קרה לי עם נהוראי ומחוסר ידיעה פשוט ויתרתי.
    עם תהל הלכתי עד הסוף ואני ממש מרוצה מהתוצאה!

• אגב, משהו שאני אפעם לא אומרת אבל בגלל הלשון הקשורה עלה לי לראש
    האם קשה לה לינוק בגלל הלשון הקשורה ולא בגלל שאין לך חלב?
    אולי כן כדאי להשקיע בבקבוק דמוי הנקה בינתיים ולשלב לפחות עד התור באיכילוב שהדברים יתבהרו
    וכמובן במקביל לבקבוק לשאוב כדי לשמר יצור...

כי בהתחלה שמתחילים לינוק, החלב נשפך לפה בזרם די חזק
    (בגלל זה את שומעת בליעות)
    ואז לאט לאט הזרם נחלש והילדה צריכה להפעיל כוח ואינסטינק מציצה בשביל לשאוב את החלב
    אולי פה, בגלל ספק הלשון הקשורה, מתחיל להיות לה קשה ומתסכל?

מה את אומרת?

אני חושבת שאם זה נשמע נכון והגיוני, כן כדאי לתת בינתיים בקבוק כמו מדלה
    או טומי טיפי,
    בהטייה ובמקביל לריצפה בזוית נכונה שלא יוצרת בילבול פטמות כדי שאחרי הסיפור עם הלשון כן תחזור לינוק
    את יכולה להניק התחלתית ולעבור לשאיבה, ואבא יכול לתת את הבקבוק (כי אצל אמא יונקים)
    וכל זה ע"מ שלא להקשות עליה יותר מדי עד שתפגשו עם המומחה...
    בינתיים תמשיכי להניק כמובן אבל אפשר להוסיף שאוב בבקבוק אם נשמע לך הגיוני מה שאמרתי.

חיבוקי!

• אני גם חושבת שהלשון הקשורה מקשה עליה.... עובדה גם שהיא לא יכולה להתנחל לי על השד יותר מידי זמן...הכי הרבה רבע שעה (וברוב הפעמים זה לא קורה) ואז היא מתנתקת... מה זה בקבוק דמוי הנקה? האמת שהיא לא אוהבת לקחת בקבוקים גם כשיש שם חלב שאוב... האמת שאני מרגישה כאב לב לתת לה מטרנה... לא יודעת למה... אצל התאומות שלי שאבתי חודש חודש וחמי ואז פשוט נגמר לי החלב כי לא הקפדתי וכשהבאתי להם מטרנה לא הרגשתי כמו עם תהילה... טוב, אולי זה בגלל שאני מניקה אותה ישירות ממני ועם יעל ואסתי זה היה חלב שאוב בבקבוק... שיר׳לה תודה רבה רבה על התמיכה, היעות והעזרה הרבה!!!!!
  • בקבוק של מדלה לצורך העניין לא יעזור כי גם איתו היא צריכה ממש להתאמץ בשביל לינוק
    זו המטרה שלו, לדמות הנקה...
    אולי טומי טיפי? המבנה שלו כמו השד של האמא והוא מומלץ מאוד
    אני השתמשתי כמעט רק איתו (עם נהוראי)

יש לך מנות שאובות בהקפאה? זה עדיף ממטרנה
    ומתי התור אצל המומחה באיכילוב?

אני חושבת שאת יכולה פשוט להתחיל לשאוב, לאגור מנות,
    נניח בבקבוק נקי כל המנות הקטנות של השאיבה (כמה שיוצא יוצא)
    ואז לתת מנה אחת גדולה.
    וכך להניק ולתת, לתת ולהניק, כל פעם שתהיה רגועה ושבעה
    ובמקביל עם המרתון שכתבתי לך...

וזהו... לאט לאט... שתהיה לך כמות נכבדת של חלב, כי תכפילי ותחזרי לתלם
    תוכלי לנשום לרווחה ולהניק (לשאוב) כל 3 שעות כרגיל.
    זה מרתון מאוד לחוץ ליום שלם ואז יהיה הרבה יותר טוב מתוקה

• אגב תגידי לי אם זה נשמע לך טוב, מה שכתבתי לך
    אם כן אני אכתוב לך טיפים איך לתת בקבוק שלא תווצר בעיה של בלבול פטמות
    ואז היא תתרגל לבקבוק ולא תרצה לינוק... כי זה יהיה חבל אחרי המרתון וההתמדה

• האמת שבהתחלה היה לי הרבה חלב אז הייתי שואבת והיה לי הרבה חלב שאוב ולא שמתי במקפיא אלא במקרר ובגלל שהנקתי אותה לא היה לחלב שימוש ונאלצתי לזרוק את כל החלב. והיה הרבה! בכל אופן מה שאת אומרת זה לשאוב 10 דק׳ 2-3 דק׳ מכל צד ולהניק אותה. וכן, נשמע לי מה שאת אומרת ואני אשמח לטיפים! ד״א כמה עולה הבקבוק הזה?

• אני כותבת לך בשיעור
    המרצה שלי יתפוס אותי יקרע אותי

• שירה! יקרתי! אני מאוד מעריכה את המסירות נפש לענות ולעזור! תודה!
  • אה,ו התור למומחה ב-20/9

• טוב תקשיבי , אם תשאבי יהיה לך ועוד איך , אם את ממש חוששת את יכולה לאחר הנקה להשלים עם השאוב ,חשוב אבל קודם כל להציע שד כדי שלא תתרגל לקלות של הבקבוק(יש מצב שזו גם הסיבה להתנתקויות שלה כשהזרם החזק נגמר היא לא רוצה להתאמץ יותר) ואחרי אפילו יום אחד של שאיבות את תראי שהחלב עלה בכמויות. לגבי המומחה באיכילוב והתור הרחוק כל כך מציעה לך לבדוק עוד מקומות , יש את ד"ר פורר בירושלים ,התור הוא מהקופה ללא תשלום? אם כן אז אולי אולי תחכי אבל אם זה בתשלום אז תנסי לקבוע אחד במיידי . קצת מוגזם לחכות יותר מחודש ! האם היא עולה במשקל?
    גם את צריכה לא לשכוח שבחודש הראשון יש המון קפיצות גדילה שהם לא רגועים ויונקים המון ,גם יש גזים שגם גורמים להם לינוק כי זה מרגיע ואז הם שוב לא רגועים ,לא כל דבר צריך לפרש כרעב ,ואם את אחרי זה נותנת בקבוק והיא שותה אותו זה גם לא מדד לרעב כי יש לתינוק רפלקס מציצה מאוד חזק ואם יתנו לה למצוץ משהו היא תמצוץ ולא משנה מה יש בפנים ,במיוחד שעם בקבוק לא ממש יש להם שליטה על החלב
  • אז אני צריכה בעצם לשאוב כמו ששירה אמרה ? בשעות הבוקר כל שעה בצהרים כל שעתיים ובערב כל שלוש שעות? כששאבתי אתמול לא נשאר לי חלב לילה ואז היא הייתה רעבה...

• מה שאת צריכה לעשות זה לשאוב במרחק של שעה בערך מהנקה להנקה ,למשל הנקת עכשיו והיא צריכה לינוק עוד שעה וחצי אז את יכולה לשאוב ישר אחרי ההנקה ואז עוד שעה וחצי יהיה לך חלב והכל יהיה בסדר
    את לא צריכה להחליף הנקה בשאיבה את צריכה להוסיף בנוסף להנקה עוד שאיבה או להניק עוד למשל כל שעה וחצי
    התחושה שלך שאין לך חלב היא לא תמיד אמיתית לפי מה את מחליטה שאין לך? לפי זה שהיא לא רגועה בערב? מה עם קקי פיפי ? היא עושה מספיק? היא עולה במשקל?
    את נותנת לה גם בקבוקים או רק הנקה ?
    היא יכולה להיות לא רגוע מהמון סיבות
    איך היא ישנה בלילה? וביום?
  • היא עולה יפה במשקל. היא נולדה 3.470 ואחרי שבועיים וחצי מהלידה היא שקלה 3.900. אני מביאה לה רק הנקה. (ובלי שום קשר היא לא מוכנה לקחת בקבוק) . הבעיה גם שהיא יכולה לינוק 5-10 דק' ולהירדם לי למשך 3 שעות. קטנים היא עושה טוב אבל גדולים היא לא .מיד עושה לי כל יום ובטיפת חלב אמרו לי שזה בסדר
  • דבר ראשון לכי להשקל שוב
    דבר שני יש שלב שאין כבר מלאות בשד ,השד הוא מפעל לא מחסן ! הוא מייצר כל הזמן חלב ולא מאחסן אותו בתוך הציצי ככה שאת לא צריכה להרגיש מלאות כמו בהתחלה . דבר שני יש תקקופה לתינוק יונק שהוא יונק לעתים קרובות מאוד כדי לצבור לשינה ארוכה ובין לבין הוא לא רגוע ,זה מצב תקין ועובר אחרי כמה שבועות .
    אם המשקל עדיין תקין ויש עליה טובה כנראה שאת החוסר רגיעה שלה את מפרשת לא נכון ואולי זה פשוט גזים ומה שמרגיע אותה זה מציצה , מה עם מוצץ?
    יש לי שני יונקים שהיו כל הזמן מתעצבנים על הציצי בסוף ההנקה (שגם הייתה בדרך כלל קצרה מאוד ) כי הם לא רצו לשתות חלב אלא רק למצוץ והתנתקו והתחברו שוב ובכו ושוב התנתקו וככה המון זמן עד שהבנתי שהם פשוט צריכים מוצץ ,איתמר לא נתתי לו מוץ ולאיתי כבר השכלתי ונתתי
  • אפשר ככה סתם ללכת לטיפת חלב בלי תור להישקל?
    האמת זה שהיא לא אוהבת בכלל לקחת מוצץ...
    אמרו לי שחודש בערך עד שההנקה מתבססת לא להביא מוצץ...ועכשיו היא בכלל לא לוקחת...

כשאני חושבת על זה-באמת יש משהו בקשר למציצה...יש מצבים שהיא לא רגועה וכשהיא מתחברת עלי היא ישר עוצמת עיניים......
    כנראה אני צריכה להרגיל אותה למוצץ.....

• כמה שאלות,
    האם היא בוכה ומתכווצת? האם היא משחררת?
    יכול להיות שבאמת מדובר בגזים והתוספות הנקה שאת נותנת (כי את חושבת שהיא רעבה, ובצדק)
    עושות לה סבטוחה בבטן

• לפעמים היא בוכה ומוצצת את היד או מחפשת אז אני חושבת שהיא רוצה לאכול ולפעמים נראה שהיא סתם בוכה. כשהיא בעגלה אני לא רואה אותה מתכווצת אבל כשאני מרימה אותה לגרפס אני רואה שהיא מתכווצת.

• את יכולה להתקשר לטיפת חלב אצלך ולבקש מהאחות לבוא לשקול ,אצלינו יש בימי שני למשל יום שאפשר לבוא ולשקול את הילד ללא שום תור
  • כדאי להתייחס ללשון קשורה בצורה רצינית כיוון שגם לבני הייתה לשון קשורה הוא ינק בסדר אך זה שיבש לו את הדיבור .אני כאימא לא הזנחתי והוא הלך לטיפול של קלינאית תקשורת נדנדתי לכמה רופאים של אף אוזן וגרון וגם באיכילוב לא כולם הסכימו שיש לו לשון קשורה עד שמצאנו רופא אחד שהסכים איתי היום לאחר 5 שנים ו9 חודשים עם לשון קשורה ודיבור של הרבה צ וש ול משובשות הוא צריך לתרגל את עניין הלשון דבר שהיה נחסך ממנו אם היה רופא טוב שיודע לאבחן. הניתוח היה ממש חלק ואם מדובר בתינוקת טרייה לכי על זה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה