עצמאות במשחק, גם אצלכן זה ככה? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי ילדים מאוד עצמאים. הם אוהבים לעשות הכל לבד, לקחת החלטות לבד, הם יכולים להיות ברשות עצמם לבד וכו׳
    רק משום מה מה שקשור למשחקים - הבנות צריכות אותי. תמיד.
    למשל כשהן בבריכה בבית ואני יושבת ליד למען הבטיחות, הם לא יכולות להשתולל סתם, בשביל הכיף שלהן. אני נדרשת לעקוב אחרי כל תרגיל שלהן ולתת פידבק תמידי למה שראיתי.
    זה נשמע בערך ככה:
    אמא, תראי מה אני עושה
    אמא תראי איך אני צוללת
    אמא, ראית? נכון יפה?
    אאאאייימממאאאא, לא הסתכלת
    אאאאאיייימממממאאאא, נו תסתכלי
    אני עושה רק אם את מסתכלת
    אבל משעמם לי כי את לא מסתכלת מה אני עושה ..
    וכו׳ וכו׳ וכו׳
    הן לא יכולות לכייף בשביל עצמן או האחת בשביל השניה.
    לפעמים אני מרגישה שכואבת לי כבר הלסת מרוב הפידבקים שאני נאלצת לתת

אם אני עסוקה או הולכת לנוח, אין להן שום בעיה להיות לבד, למזוג לעצמן שתיה, אוכל, לנקות אם נשפך, להחליט על כן מזגן - לא מזגן, לעזור אפילו לאיתן, אם צריך. עצמאות לכל דבר,
    אבל הן לא יכולות לשחק כשאני לא שם. רק לראות טלויזיה או טאבלט. לא בגלל שהן כל כך אוהבות טלויזיה, אלא בגלל שזה הדבר היחיד שהוא לא משחק. מקסימום, אולי יציירו כי זה לא דורש שיתוף פעולה מי יודע מה
    לכאורה, יש להן אחת את השניה. מה טוב מזה?
    אבל הן אף פעם לא משחקות משחקי קופסה בלעדיי, אם זה משחק משפחה, אני חייבת להשתתף. אם זה הצגה - אני חייבת לצפות. גם אם אני כבר צופה ובאמצע אני צריכה להפסיק לצפות - הן לא ימשיכו בלעדיי. כאילו משעמם להן כשאני לא רואה ולא מתפעלת. הן לא כל כך רואות האחת בשניה אופציה לפרטנר למשחק. למרות שהן משחקות נורא יפה ביחד (אבל מבחינתם אני צריכה להיות נוכחת).
    הן לא רבות (לא הרבה) ואוהבות לשחק ביחד. אבל משום מה אם אני לא שם, זה לא קורה.

(אחרי החפירה)
    גם אצלכן זה ככה?
    איך אפשר לשנות את המצב?

7 תגובות
עמוד 1
  • תלוי במה..
    אם הן מציגות הצגה- טבעי שהן ירצו אותך בתור קהל בעיניי..
    לגבי בריכה- אולי תנסי לשנות את התפקיד שלך מקהל משהו אחר? לדוגמא- אצלנו בבריכה אני מרססת אותם עם הרובה מים, או שעושה להם גשר עם הרגליים והם עוברים מתחת/מעל בצלילה, ככה אני מעורבת במשחק ולא צופה בו.
    אם הם משחקים משחקי דימיון עם הרובוטריקים הם ממש לא צריכים אותי, ולפעמים מציינים שאני מפריעה בגלל שאני מחייכת לקולות הפיצוצים שהם משמיעים
    בקיצור- זה תלוי סיטואציה, ותלוי משחק
  • אצלי הן למדו לשחק ממש יפה לבד.......
    פייס: ortal_hori

• לא נראה לי שזה קשור בעצמאות, נראה שהן מבקשות תשומת לב. לא בגלל חסך, אלא בגלל שהן נהנות ממנה.

אני הייתי אומרת להן:
    גם בלי שתאמרו לי, אמא שמה לב ורואה עד כמה אתן משחקות יפה וכמה אתן חכמות ונבונות ואיך אתן מצליחות ויודעות! וואו איך אני גאה בכן! לכן אין צורך לפנות לאמא כל הזמן. כי אמא רואה ויודעת.

פשוט לסכם הכל במשפט מחץ כזה או אחר.

זה באמת מתיש
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• זה בהחלט יכול להתיש כאשר צריך להגיב על כל דבר קטן ושיר נתנה רעיון נהדר.

יכול להיות שבהתחלה יהיה להן קשה לקבל את זה אבל אם תהיי עקבית ותחזרי על זה אני בטוחה שזה ישתרש והן יבינו.

אצלי הם מאוד עצמאיים במשחק (ביחד ולחוד) והם בדר"כ קוראים לי לבוא לראות כשהם סיימו לבנות/ להרכיב או באמצע תהליך והם רוצים להראות איך יצא עד עכשיו.

הייתי מנסה לתת להן משימה (לדוגמא להרכיב פאזל) ולהודיע להן מראש שאת הולכת (לנוח, לשטוף כלים, לשירותים...) וכשתסיימי או כשהן מסיימות שיקראו לך לבוא לראות כי את מאוד רוצה לראות איך הרכיבו יפה והצליחו גם כשאת לא שם.

תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• חחחח באמת מעייף
  • אשטנגה, ברור שברוב המקרים אני משתתפת בכל המשחקים והתפקידים שלהם. אני פשוט רוצה שלפעמים כשאני לא שם או לא פנויה שידעו לשחק גם בלעדי ושגם אם אני שם, שלא יצטרכו אישור שלי כל שניה לעצם היותן מקסימות כשרוניות ונפלאות.
    שיר, אני כל הזמן אומרת את זה, זה לא מספק אותן
  • לא חשבתי שאת לא.. רק רציתי להגיד שאם את בתוך המשחק, אני חושבת שיש פחות ציפייה שתהיי מחוץ למשחק ותפרגני כל הזמן.
    נגיד- כשהילדים שלי עושים בבית תרגילי ספורט ורוצים שאתפעל- זה נראה לי הגיוני, כשאני נמצאת לידם אבל עסוקה במשהו אחר, הם יודעים להעסיק את עצמם לבד.
    בכל מקרה, אם זה מפריע לך- ונשמע שכן, וגם לי זה היה מפריע- את לא צריכה לשתף עם זה פעולה. הן צריכות להבין שהן עושות את מה שהן עושות בשביל עצמן- ולא בשבילך, וזה בדיוק מה שהייתי אומרת בלי יותר מדי סופרלטיביים.

אני חייבת לומר שאצלי הם רגילים, אני עצמאית ועובדת מהבית, לפעמים אני על המחשב והם יודעים שעכשיו אמא עובדת ולא מפריעים לי. לא מדובר בשעות, אבל בפירוש אני מגדירה שאני לא פנויה עכשיו, כי יש לי חומר דחוף להוציא, או שיחת עבודה וכולי.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה